Nieuw Zeeland

18 dagen motortour
op eigen houtje

Wellington & Evans Bay

Napier & Hawkes Bay

Nelson Tasman streetart

Pancake Rocks

Nieuw-Zeeland

18-daagse motortour door Nieuw-Zeeland North- & South-Isand

Ga op een klassieke motortour in het land van de lange witte wolk. Gletsjer- en berglandschappen worden afgewisseld met wilde en romantische kustwegen en regenwouden.
De Maori-cultuur, het Coromandel-schiereiland, Rotorua, het Abel Tasman National Park, Milford Sound en een echt avonturenprogramma zijn hier de hoogtepunten.

Dag 1 – Vlucht naar Nieuw-Zeeland
Vlucht met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij vanaf het door je gekozen vertrekpunt naar Auckland (transferverbinding).
De vlucht slaat de datumlijn over en komt pas twee dagen later aan in Nieuw-Zeeland.

Termijn

Tourcode

BTBDENL21NZ18

Dag 2 – Vlucht – Datumgrens
Vandaag breng je technisch gezien de dag door tijdens de vlucht vanwege het tijdsverschil. Maak gebruik van de mogelijkheden voor verschillende tussenstops in Dubai of Azië, deze kun je bij ons navragen.
ONZE TIP: vooraf plannen.

Dag 3 – Aankomst in Auckland – de zeilstad
Overdag bereikt je uw startpunt voor deze tour in Auckland. Na aankomst op de luchthaven wordt een goed gelegen middenklasse hotel opgezocht. De rest van de dag is vrij om te relaxen of een kijkje te nemen in de stad.
ONZE TIP: Reis van tevoren naar Auckland.

Even een kijkje nemen

Dag 4 – Coastal Highway – Coromandel Peninsula 215 km
Na het ontbijt worden de motorfietsen opgehaald bij onze lokale Harley-Davidson®-partner.
Na een korte briefing en wat tijd om te winkelen, kun je beginnen – pas op voor links verkeer! De korte etappe voert je langs de pittoreske Pacifische kust naar het schiereiland Coromandel.
De naam komt van het koopvaardijschip HMS Coromandel (1820), dat op zijn beurt is vernoemd naar de Indiase Coromandelkust.
Overnachting in Whitianga in een lodge vlakbij het strand. James Cook hees in 1869 haar eerste Britse vlag in Mercury Bay.

Dag 5 – Cathedral Cove – Bay of Plenty – Rotorua 230 km
Na het ontbijt maak je een korte wandeling die je naar Cathedral Cove brengt met zijn natuurstenen kathedraal.
Daarna gaat het terug langs de kust over de Bay of Plenty naar de stad Rotorua. Deze thermale stad is een van de belangrijkste attracties van het Noordereiland en is gebouwd rond de talrijke hete minerale bronnen. Rotorua is ook het centrum van de Maori-cultuur. In het Te Puia Thermal Reserve kun je alles te weten komen over dit thermale centrum (optioneel).
Er is ook een Maori-dorp, een Maori-kano (“waka”) en een Maori-houtsnijschool. ‘S Avonds neem je deel aan een “hangi”, een traditionele Maori-maaltijd uit de aardeoven, in een Maori-dorp. Hier kun je meer leren over Maori-mythologie en verhalen. Overnachting in Rotorua.

ONZE TIP: Bezoek het Te Puia Thermal Reserve.

Dag 6 – Lake Taupo – Hawke’s Bay Wine Region – Napier 230 km
In de ochtend heb je de mogelijkheid om het “Wai-O-Tapu Thermal Wonderland” te bezoeken, dat bekend staat om zijn kokende modderpoelen, witte gesinterde terrassen, geisers en ziedende meren. Met zijn “schilderspalet, duivelsinktpot en champagnepool” is het de kleurrijkste thermale zone. De belangrijkste attractie is de Lady Knox Geyser, die elke ochtend tot 20 m hoog uitbarst. Op weg naar Lake Taupo stop je bij de schuimende waterpijp watervallen. De Taupo is een kratermeer groter dan het Bodenmeer, dat ongeveer 2000 jaar geleden is ontstaan ​​door een enorme vulkaanuitbarsting en wordt omgeven door bergen van bijna 2800 meter hoog. Op een mooie route ga je verder richting Hawke’s Bay en door een van de oudste wijn- en fruitteeltgebieden op het eiland naar Napier.De zonnige stad Napier werd volledig verwoest door een aardbeving in 1931 en herbouwd in art-decostijl, deze plek nodigt uit tot een wandeling. Overnachting in Napier.
ONZE TIP: Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

.

Dag 7 – Rimutaka Mountains – Wellington – Windy City 330 km
Vandaag brengt de tour je van Napier naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland.
Door kleine stadjes gaat het langs het kronkelende Rimutaka-gebergte, een motorklassieker die garant staat voor veel rijplezier.
Midden in dit prachtige landschap ligt Wellington, ook wel bekend als de “Windy City”. Het ligt direct aan Cook Strait en verdeelt de Noord- en Zuid-eilanden van Nieuw-Zeeland.
Vanaf Mount Victoria heb je een prachtig uitzicht over de stad. ‘S Avonds bezoek je een van de kleine brouwerijen, dat is precies wat je nodig hebt na een lange dag in het zadel. Overnachting in Wellington.

.

Dag 8 Ferry oversteek Cook Strait – Picton – Nelson 150 km
In de ochtend verlaat je Wellington met de veerboot en steek je de Cook Strait over naar het Zuidereiland.
Geniet van de 3 uur durende overtocht over de verzonken riviervalleien van Marlborough Sound naar het kleine havenstadje Picton. Na het ontschepen gaat het over een schilderachtige weg langs de kust naar de Pelorus-brug en het gelijknamige natuurreservaat.
In de namiddag bereik  je Nelson, de oudste en zonnigste stad van het eiland, waar je kunt ontspannen in een van de vele straatcafés.
Nelson ligt op een perfecte locatie om het nabijgelegen Abel Tasman National Park te bezoeken. Overnachting in Nelson voor de komende twee nachten.

.

Dag 9 – Vrije dag – Abel Tasman National Park 110 km
De dag is vrij om te ontspannen en tot rust te komen. Je hebt de optionele mogelijkheid om per boot diep het Abel Tasman National Park in te gaan.

Vanaf Nelson brengt de motorrit van ongeveer 1 uur je naar Kaiteriteri, waar je dagtocht begint. Je glijdt moeiteloos door het heldere water in een boot en ontspant aan boord omringd door afgelegen baaien, gouden zandstranden, eilanden en regenwouden. Dit unieke kustlandschap is ideaal voor een gemakkelijke wandeling om te genieten van de schoonheid van de gouden stranden en baaien, of om gewoon te relaxen op het strand.
Keer ’s middags terug naar Nelson. Overnachting in Nelson.
ONZE TIP: Boottocht in het Abel Tasman National Park

.

Dag 10 – Motueka – Buller Gorge – Foulwind – Pancake Rocks 350 km
Na het ontbijt volg je een zijweg door de Motueka riviervallei in zuidwestelijke richting. Na het oversteken van de Buller-kloof ervaart je een indrukwekkende verandering van flora en bereik je het subtropische laagland regenwoud van de wilde westkust. Het weelderige groen van de “Mamaku” -boomvaren valt onderweg op. Als je tijd hebt, kun je tijdens een korte wandeling een grote zeeleeuwenkolonie op Cape Foulwind bezoeken. Daarna wacht je een wild en romantisch landschap, parallel aan de kust lopen de vouwbergen van de Paparoas tot 1500 meter hoogte. Canyonachtige kloven bieden de enige toegang tot het ruige bergachtige terrein van dit nationale park. Beroemd zijn de kalkstenen kliffen van de “Pancake Rocks” bij het kleine dorpje Punakaiki. Daar maak je een korte wandeling om de kracht te zien waarmee de Tasmaanse Zee bij vloed door de ondergrondse tunnelsystemen tussen de rotsen uit de “blowholes” omhoog schiet. Overnachting in Greymouth

Dag 11 – Hokitika – Bushmen Center – Fox & Franz Josef Glacier 200 km
Na het verlaten van de havenstad Greymouth, wordt het landschap gekenmerkt door weiland en bosbouw. De route leidt door de historische goudzoekersgebieden naar het stadje Hokitika, het centrum voor de zeer harde Nieuw-Zeelandse jade die hier in prachtige sieraden wordt omgezet. Hier kun je een van de jadefabrieken of het nationale kiwi-centrum bezoeken. De volgende stop is bij het Bushmen Centre, waar allerlei curiosa te bewonderen zijn. Langs de westkust rijd je door het altijd groene regenwoud naar het gletsjergebied van de Zuidelijke bergen. Als natuurlijke weerbarrière is de hoge bergrug verantwoordelijk voor extreme regenval. Zodanig ontstaat boven de sneeuwgrens ook veel ijs en vormen in de vallei snelstromende gletsjerriviertjes. De ongeveer 12 km lange Fox- en Franz Josef-gletsjers glijden op unieke wijze in deze gematigde breedtegraden naar beneden tot een hoogte van 300 m boven zeeniveau. Overnachting in het Fox-gebied.
ONZE TIP: Helikoptervlucht met landing in de gletsjerwereld

Dag 12 – Westland & Mt. Aspiring National Park – Queenstown 330 km
Langs de mooie en wilde Tasman kustweg stroomt eeuwig ijs in altijdgroen regenwoud.
Over de vlakke Haast Pass gaat het over een prachtige schilderachtige weg langs Lake Wanaka en Lake Hawea. Het Mt. Aspiring Nationpark is een paradijs voor wandelaars en biedt een idyllisch uitzicht op de omliggende bergen.
Via de veelbelovende “Crown Range”, een spectaculaire hoogalpiene route in het achterland, bereik je de vrijetijdsoase-Queenstown van Nieuw-Zeeland. Overnachting in Queenstown.

ONZE TIP: TSS Earnslaw stoomboot & diner op een schapenboerderij

Dag 13 – Queenstown – Te Anau 180 km
Deze ochtend staat tot uw beschikking. Voor de meer avontuurlijke gasten zijn er veel activiteiten zoals bungeejumpen en jetboating.

In de vroege namiddag rijd je naar Te Anau, de toegangspoort tot het Fiordland National Park.

Lake Te Anau is een meer in het zuidwesten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en een station op de Southern Scenic Route. Omdat het meer op een hoogte van 210 m boven zeeniveau ligt, maar gedeeltelijk tot 270 m diep, liggen delen van de zeebodem onder zeeniveau.
Overnachting in Te Anau voor de komende twee nachten.

Dag 14 – Vrije dag of Milford Sound 245 km
Vandaag is ter vrije besteding. Optioneel heeft je de mogelijkheid om een ​​dagtour te maken door het fjordenlandschap van Milford Sound. Volg Milford Road naar Milford Sound. De combinatie van fjorden, bergen, fantastische uitzichten en een interessante weg maken deze tocht tot een hoogtepunt.
Op wat waarschijnlijk de mooiste bergweg van Nieuw-Zeeland is, passeer je de Mirror Lakes en de sombere Homer Tunnel en kom je tijdens een stop zelfs papegaaien en kea’s tegen.
14 fjorden bevinden zich in het grootste nationale park en het symbool van Nieuw-Zeeland. Op een optionele boottocht zie je watervallen en met een beetje geluk dolfijnen, zeehonden en pinguïns.
De terugreis naar Te Anau vindt plaats in de late middag. Overnachting in Te Anau.

ONZE TIP: Milford Sound Cruise

Dag 15 – Alpenlandschap – Canterbury – Twizel 360 km
In de ochtend ga je terug naar Queenstown voordat je het binnen-alpine bekkenlandschap van McKenzie County in gaat. Dit uitgestrekte plateau leidt je ’s middags door de Canterbury Plains.
Bij het nabijgelegen Pukaki-meer heb je de mogelijkheid om de prachtige gletsjerwereld van Mount Cook opnieuw te bewonderen.
De Maori noemen de hoogste berg van Nieuw-Zeeland met 3724 m “Aoraki”, de “cloud piercer”.
Overnachting in Twizel.

Dag 16 – Lake Pukaki – Lake Tekapo – Christchurch 320 km
Helaas begint vandaag uw laatste dag rijden, langs het turquoise Pukaki Lake, vanwaar je een fantastisch uitzicht heeft op de bergen, naar het afgelegen Lake Tekapo.
Dan ervaar je een indrukwekkende verandering van vegetatie door het vruchtbare land van het Zuidereiland. De boerderijen strekken zich uit als een lappendeken en je bereik je eindbestemming Christchurch in de vroege namiddag.
Eenmaal daar geef je de motorfietsen af ​​aan onze lokale verhuurpartner en heb je tijd om de metropool van het Zuidereiland te verkennen.
‘S Avonds kun je de tour nog eens bij een diner revue laten passeren. Overnachting in Christchurch.
.

Dag 17 – Christchurch – terugvlucht naar Europa.
In de ochtend kan nog tijd bestedt worden om de in herbouwing zijnde stad te verkennen.
Tussen 2010 en 2011 werd de derde meest bevolkte stad van het land met ongeveer 400.000 inwoners geteisterd door een reeks aardbevingen. Het ergste gebeurde in februari 2011, toen een aardbeving met een kracht van 6,3 midden op de dag door Christchurch scheurde  waarbij 185 mensen omkwamen, 6.000 gewonden en 170.000 gebouwen beschadigd. Naar schatting verlieten in de eerste twee jaar 20.000 mensen die de stad.
Een visueel  indruk van voor en na de aardbeving kan op deze website verkregen  worden.
In de loop van de middag vindt de transfer naar Christchurch Airport en de terugvlucht naar uw geboekte vertrekpunt plaats.
ONZE TIP: Tourverlenging in Christchurch of de Stille Zuidzee.

Dag 18 – Aankomst in Europa
Aankomst in de ochtend op uw vertrekpunt. Einde van de reis.

Cathedral of the Blessed Sacrament Before

Cathedral of the Blessed Sacrament After

Inbegrepen services:

 • 11 overnachtingen in goede toeristen / middenklasse hotels volgens het reisprogramma
 • Gedeeltelijk ontbijt (mix van continentaal en Amerikaans)
 • Motorverhuur (BIG TWIN) voor de aangegeven periode inclusief gratis kilometers, aansprakelijkheidsverzekering
 • TOPBESCHERMING: LDW / CDW-verzekering (uitsluiting van aansprakelijkheid bij ongevalschade of diefstal) ZONDER eigen risico ***
 • TOPSCHUTZ: uitsluiting van aansprakelijkheid voor bandenschade ***
 • TOPSCHUTZ: 2 miljoen euro aanvullende aansprakelijkheidsverzekering
 • 24-uurs pechhulp
 • Door DOT goedgekeurde half-shell helmen
 • als optie voor groepen: gids van / naar Boston tijdens de motortour door een ervaren motorgids
 • als optie voor groepen: ondersteunend voertuig met een tweede gids tijdens de gehele motortoer
 • als optie voor groepen: bagagetransfer tijdens de tour, 1 stuk bagage van elk 23 kg plus een klein stuk handbagage (we vragen je om geen harde koffers te gebruiken, omdat deze problemen veroorzaken bij het vervoer in het begeleidende voertuig)
 • Roadbook en GPS-files

*** Nul euro aftrekbaar! Bij een ongeval / bandenschade of diefstal is er geen eigen risico ter plaatse.
Info: Eventuele reddings- / sleepkosten zijn niet gedekt en moeten in ieder geval worden gedragen.

Exclusief zijn:

 • Lijnvlucht in economy class met een bekende luchtvaartmaatschappij naar Auckland / Christchurch (overstapverbinding mogelijk)
 • Alle luchtvaartbeveiligingskosten
 • Kerosinetoeslagen
 • Luchtverkeersbelasting voor vertrek
 • Persoonlijke uitgaven, parkeerkosten hotel, brandstof, olie, motor- en regenkleding, entreegelden voor de attracties of parken, fooien, reisverzekering, etc.
 • Meerprijs voor modellen met topkoffer (Electra Glide® / Street Glide® Grand Touring 150, – Euro)

Opmerkingen over tourinformatie :

 • Minimum aantal deelnemers voor groepen in overleg,
 • Indien het minimum aantal deelnemers niet gehaald wordt, behouden wij ons het recht voor om de reis tot zes weken voor aanvang van de reis te annuleren.
 • Een, twee of meer-persoonskamers zijn op aanvraag mogelijk, afhankelijk van beschikbaarheid
 • Een bekende creditcard is vereist

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This