Hartelijk welkom bij de veel gestelde vragen aan bikethebest motorreizen! Een persoonlijke service van onze ervaren en kwalificeerde medewerkers.

Wat als een pandemie 'roet in het eten gooit' ?

Wie in de vroeboekperiode boekt, heeft eerste keuze en krijgt een vroegboekkorting. Maar zekerheid of je reis ook doorgaat heeft in feite niemand. De beslissing om te boeken is ieders eigen verantwoordelijkheid. Er zijn risico’s aan verbonden, omdat niemand weet hoe de virusbesmettingen en zorgdruk precies gaan verlopen.
Onze pakketreizigers hebben de beste zekerheid tegenover ’Doe-het-zelvers’ hebben de minste garanties. Dus overweg motor, vlucht, hotel, verzekeringen etc. als pakket te boeken.

‘besmettings-import- export
’Bovendien willen eventueel landen nog een negatieve testverklaring (PCR-test) van 72 tot 36 uur voor vertrek zien, anders kom je het land niet binnen of uit. Dus goed in de gaten houden!

Afhankelijk van het reisproduct en/of reisdienst zijn aanbetalingen tot 30% vereist die door een garantievoucher verzekerd zijn. Tot de eindebetaling normaliter zes weken voor vertrek zou duidelijk moeten zijn of de motorreis zoals gepland door kan gaan. Is het echter aannemelijk dat de reis niet door zal gaan, dan is het mogelijk om de betaling op te schorten. In het geval dat de reis niet kan doorgaan dan wordt in eerste instantie door ons ervoor gezorgd dat het geld teruggestort wordt.

Kan ik kosteloos annuleren?

Wanneer er op de plaats van bestemming sprake is van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overmacht) die aanzienlijke gevolgen hebben voor je pakketreis, kun je de reis in principe kosteloos annuleren. Als wettelijke regeling geldt: de consument krijgt binnen twee weken geld terug als een reis niet kan doorgaan.
Onder overmacht valt ook groot gevaar voor de menselijke gezondheid, bijvoorbeeld zoals de uitbraak van een ernstige besmettelijke ziekte, zoals het coronavirus.
De kleurcodes van de reisadviezen van de Nederlandse overheid (rood of oranje) spelen een rol bij het bepalen of er sprake is van overmacht. Is dit het geval, dan heb je recht op teruggave van de reissom.
Let op: dat annuleren moet dan de reisorganisatie of de vliegmaatschappij doen. Je hebt in dat geval recht op geld terug of kan desgewenst kiezen voor een alternatieve reis.

Kan de motorreis gewijzigt of opzeggd worden?

Van zelfsprekend is dat wijzigingen of opzeggingen van een reisproduct of reisdienst in onderling overleg hebben plaats te vinden.
Wij kunnen de reis opzeggen als er sprake is van gewichtige omstandigheden (code rood of oranje) waardoor de reis niet kan worden uitgevoerd.
Is de reis met enkele wijzigingen wel uit te voeren, dan kunnen wij wijzigingen doorvoeren als de reis daarmee niet wezenlijk nadelig wordt beïnvloed.
Vergaande wijzigingen of wezenlijke veranderingen kunnen door jouw worden afgewezen. Wij kunnen dan vervolgens de reis opzeggen. Je hebt in dat geval recht op teruggave van de reissom.
Let op: Annuleren moet de reisorganisatie of de vliegmaatschappij doen. Je hebt in dat geval recht op geld terug of kan desgewenst kiezen voor een alternatieve reis.
„Zelf gratis annuleren is afhankelijk van de voorwaarden van het betreffend reisproduct.

Als de kleurcode tijdens het verblijf verschiet van geel in oranje, word je geacht het gebied zo snel mogelijk te verlaten. De annulerings-verzekering dekt dit meestal niet. Je kunt er ook geen beroep op doen, als je ineens niet meer durft te vertrekken.

Welke motoren kan ik huren ?

Dit is een van de meest veel gestelde vragen! In eerste instantie verhuren wij Motoren van Harley Davidson, Honda en BMW inclusief verzekering. De motoren zijn meestal niet ouder dan een half jaar. Omdat dan de motoren nog onder volledige garantie staan kun e als er onverhoopt iets stuk gaat altijd een beroep doen op de dichtstbijzijnde Harley Davidson dealer. De meest uiteenlopende modellen zijn maximaal verzekerd, ook voor schade aan derden (zie website VIP+)

Welke reispapieren zijn voor de VS nodig ?

Wanneer men naar de VS vliegt dan gelden er speciale regels:
1. Alle reizigers naar de Verenigde Staten dienen in het bezit te zijn van een machinaal leesbaar e-paspoort (machine readable passport (MRP)). Afhankelijk van waar en wanneer het paspoort is uitgegeven, moet het voorzien zijn van een digitale foto en een geïntegreerde chip.

2. Reizigers zijn verplicht om aanvullende reistoestemming (ESTA = Electronic System for Travel Authorisation) aan te vragen.
Alle passagiers die via internet of bij de selfservice automaten op de luchthaven willen inchecken voor hun vlucht naar de Verenigde Staten dienen ESTA-reistoestemming te hebben, ongeacht uit welk land ze afkomstig zijn. Zonder ESTA-reistoestemming krijgen passagiers geen toestemming om aan boord te gaan van hun vlucht naar de Verenigde Staten. Het aanvragen van ESTA-reistoestemming kost USD 14 (ongeveer EUR 10,50)

3. Bovendien dienen passagiers de Advance Passenger Information (API) op te geven. Deze persoonsgegevens moeten uiterlijk 75 uur voor vertrek via de website van betreffende vliegmaatschappij vermeld worden. De API-gegevens omvatten:
Achternaam en eerste voornaam, Geboortedatum en geslacht , Paspoortnummer , Land waar het paspoort is uitgegeven, Vervaldatum paspoort, Nationaliteit, Land waar de paspoorthouder woonachtig is, Eerste verblijfadres in de Verenigde Staten (Dit adres moet bestaan uit het huisnummer, straat, plaats en postcode, inclusief de afkorting van de staat).

Door welke verzekeringen kan ik mij beschermen ?

Naast een verzekering voor de motor kunt u ook een reis- en annuleringsverzekering bij bikethebest afsluiten? Deze zijn vaak zelfs goedkoper en omvatten meer onderwerpen en betere condities dan in Nederland!
Onze medewerkers zullen al voor het uitbrengen van een offerte u informeren over de mogelijkheden. bikethebest heeft zekerheid hoog op zijn vaandel geschreven en bemiddeld altijd verzekeringen van diverse maatschappijen met de beste prijs/prestatie verhouding. Zie hierover de website reisverzekering.
Zo heeft Bikethebest als eerste op de markt de VIP+ verzekering zonder eigen risico voor de motor geïntroduceerd. Zie hierover ook de speciale website VIP+ verzekeringen.

Raadpleeg altijd je reis- en zorgverzekering wat de voorwaarden in pandemietijd zijn. „Het ligt ook aan de dekking, die per polis kan verschillen. Verzekeraars houden de reisadviezen van Buitenlandse Zaken aan.

Attentie: Wie bewust naar een oranje gebied reist, is doorgaans niet verzekerd voor pandemie-gerelateerde gevallen, ook niet voor repatriëring of isolatie.

Als de kleurcode tijdens het verblijf verschiet van geel in oranje, word je geacht het gebied zo snel mogelijk te verlaten. De annulerings-verzekering dekt dit meestal niet. Je kunt er ook geen beroep op doen, als je ineens niet meer durft te vertrekken.

Waarom zijn motorreizen uit Duitsland goedkoper ?

Omdat BikeTheBest onderdeel uitmaakt van een reisagentennetwerk dat voordelig inkoopt en daarom erg veel korting aan de klant kan doorgeven. Bovendien kunnen wij met onze geavanceerde boekingssystemen prijsvergelijkingen voor de reisproducten uitvoren en daarmee altijd de voordelige prijs voor de klant opzoeken. Deze mogelijkheden bestaan op de Nederlandse reismarkt maar in beperkte mate.
Het is een feit dat naast de huur van de motor de vlucht het grootste aandeel van het budget uitmaakt. De luchthavens in de grensgebieden zijn niet alleen populair door het uitgebreide vluchtaanbod, maar tevens door de snelle bereikbaarheid, de goede infrastructuur en de gunstige parkeertarieven erg aantrekkelijk.
Bovendien zijn er meer directe verbindingen zonder vervelende overstaptijden en gelden ook vanaf de Duitse luchthavens veelal flexibelere boekingsmogelijkheden.
Dankzij het toepassen van het Duitse seizoensmodel is het mogelijk om tijdens de Nederlandse vakantietijden in mei en de herfst vanaf Duitse luchthavens te vertrekken tegen laagseizoen of ‘tussenseizoen’ prijzen.
BikeTheBest beloond vroegboekers met extra kortingen als men binnen een bepaalde periode zijn reis gaat boeken. Meestal is dat voor het zomerseizoen tot einde december.

Is mijn boeking via BikeTheBest veilig ?

U boekt bij het reisbureau goa-travel dat sinds 25 jaren bestaat. Als onderdeel van een internationaal opererend reisagenten netwerk heeft zich het productmerk bikethebest als een van de grootste aanbieder van motorreizen op de Europese reismarkt gevestigd.
Zoals bedoeld in de Wet op de Reisovereenkomst zijn de Duitse touroperator wettelijk verplicht zich te verzekeren in geval dat de touroperator niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen.
Hetzelfde wet is ook van toepassing op de reisproducten van bikethebest.
Meestal worden reisproducten en ook pakketreizen van de groote Duitse touroperators bemiddeld of in de motorreispakketten van bikethebest integreerd. Deze reisproducten zijn afzonderlijk met een garantiebewijs voorzien. Bovendien ontvangt de klant nog een garantiebewijs voor een motorreispakket van bikethebest. Dus men is dubbel verzekerd: voor de reisonderdelen en het voor motorreispaket met zijn onderdelen.
Bij onze producten behoren Duitse garantiepapieren die vergelijkbaar zijn met die in Nederland gebruikelijke kwaliteits- en zekerheidsbewijzen.
Direct na ondertekening van de reisverklaring (reiscontract) worden tijdens de boeking de garantiebewijzen geleverd. Voor de aanbetaling ontvangt u de Duitse garantiebewijs en loopt daarmee geen enkel financieel risico! Meer informatie onder menupunt reisgarantie!

Hoe kan ik mijn motorreis betalen ?

Al voor de boeking bespreekt bikethebest met u in ieder geval de betalingswijze. Alle onderdelen van een motorreis kunnen per overschrijving betaald worden. Bij sommige reisonderdelen staat het u vrij om de reissom direct aan de leverancier (bv. vliegmaatschappij) te betalen. Hetgeen vanuit U visie nog meer zekerheid geeft. De reissom van alle andere onderdelen van de motorreis kunt u eenvoudig overmaken op onze bankrekening in Nederland of in Duitsland.
In sommige gevallen is ook een betaling per creditcard mogelijk of bij boekingen op korte termijn zelf vereist.
Alle reisonderdelen van uw motorreis moeten tot 6 weken voor vertrek volledig betaald worden. Meestal is doorgaans een aanbetaling van 20% van de reissom gebruikelijk terwijl het gebruikelijk is dat tickets voor lijnvluchten direct betaald moeten worden.

Welke motorkleding is aan te bevelen ?

Een Goretexjas en/of combi is natuurlijk aan te bevelen. Ook wordt een eigen helmet aan bevolen omdat men bij de huurhelmen vaak na langer gebruik erachter komt dat hij toch niet zo lekker zit.

Trouwens is het in sommige staten van de VS wel en in andere niet verplicht om en helmet te dragen.

Hoewel op de verhuurlocaties helmets beschikbaar zijn verdient het aanbeveling om de eigen valhelm mee te nemen. Je bent verzekerd van een goede pasvorm, bovendien is je eigen valhelm wel zo hygiënisch.
Rijden zonder valhelm is toegestaan in het merendeel van de westelijke staten waaronder Arizona, Utah, Colorado, Wyoming & South Dakota.
Men moet zich wel bewust zijn van het feit dat eventueel de reisverzekering beperkende voorwaarden hanteert als men zonder helm rijdt, ook al is dit wettelijk niet verplicht.

Staat de vraag er niet bij ?

Aub gebruik dan het contactformulier van bikethebest!
of whatsApp of het telefoon.

Welke betaalmiddelen zijn in de VS aan te bevelen ?

U heeft vier opties: cash, pinnen, creditcard of traveller cheques.
Cash: Briefjes van $ 100 worden bijna nergens geaccepteerd. Met briefjes van $ 50 betalen gaat buiten de grote steden meestal niet). Het beste zijn briefjes van $ 20 of lager.
Pinnen: bij geldautomaten kunt u gewoon dollars trekken. Gemakkelijker kan het niet. Zorg wel dat u een kaart hebt met een cirrus tekentje. Op 200 dollar of meerwerken de automaten meestal.
De meest voorkomende munten zijn cent (penny), stuiver (nickel), dubbeltje (dime) en kwartje (quarter). Voor alles wat enigszins automatisch werkt, zijn kwartjes nodig.
Creditcard: Met een VISA- of Mastercard kunt u geld opnemen bij betaalautomaten waarop het cirrus-symbool is aangegeven.
American Express heeft ook een flink aantal betaalautomaten waar u cash kunt opnemen. Ook kunt u aan de balie bij de bank een cash-advance vragen. Maar dan rekent de bank een stevige fee voor de hulp.
American Express Traveller Cheques: Je kunt gebruiken (bij voorkeur van $ 50). Dit is in de USA ook een algemeen geaccepteerd betaalmiddel (in tegenstelling tot dollarbiljetten van $ 50)

Kan ik speciale wensen kenbaar maken ?

Ook dit is een van de veel gestelde vragen! Speciale wensen, bijvoorbeeld een bepaald motortype, hotelkamer, luchthaven, luchtvaart-maatschappij, reisverzekering of andere wensen, zullen wij graag tegemoet komen.
Speciale wensen maken deel uit van onze service en de reisovereenkomst, maar als bemiddelaar kunnen wij er geen garanties voor gegeven. Wel kunnen wij ons met alle ons ter beschikking staande verbindingen inzetten dat de leverancier van het bemiddelde reisproduct zich aan de afspraken houdt..

Wat als ik een fout in de reisovereenkomst ontdekt ?

Om fouten te vermijden is het belangrijk de persoonlijke gegevens via een kopie van de paspoort, de reisperiode , reisroute en specifieke wensen gedetailleerd in de reisverklaring en roadbook vast te leggen. Direct nadat de boekingen zijn uitgevoerd ontvangt u de informatie en garantiebewijzen per e-mail. Wanneer deze onmiddellijk controleert en afwijkingen meldt, dan kan een correctie normaal gesproken zonder problemen uitgevoerd worden. Wij doen in ieder geval alles om correctiekosten bv. bij luchtvaartmaatschappijen, hotels of motorverhuurder te vermijden.

Kan ik mijn handy in de VS gebruiken ?

Het is mogelijk om met een zogenaamd tri-band toestel mobiel te telefoneren als je provider bellen in Amerika ondersteund.
Heb je een dual-band toestel dan gaat dat niet omdat in Europa van het 900/1800 mhz netwerk maar in de VS enkel 1900 mhz gebruikt.
Bellen in de USA en bellen naar Nederland met je mobieltje kan erg duur zijn en bovendien ook nog sterk variëren omdat je in het buitenland bent!
Ook gebeld worden in de USA kost geld. De beller vanuit Nederland of België belt en betaald voor zijn netwerk en jij bent degene die alle kosten voor ontvangst van inkomende gesprekken in het buitenland betaalt.
Met uitzondering van bellen via internet, is bellen met een telefoonkaart het meest voordelig. Met uitzondering van bellen via internet, is bellen met een telefoonkaart het meest voordelig. Je kunt bij diverse winkels een telefoonkaart kopen met daarop een bel tegoed, dat je zelf daarna kunt opwaarderen.

Is de vraag onvoldoende beantwoord ?

Aub gebruik dan het contactformulier van bikethebest!
of whatsApp of het telefoon.

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This