reisgarantie certificaat

Bikethebest is een handelsmerk van de Duitse Kernville-Travel UG. Deze gebruikt voor zijn speciale reisaanbiedingen in zijn reisproduct bikethebest en reisproducten van andere bekende Duitse touroperators en gespecialiseerde reisaanbieders. Al deze reisproducten cq- diensten worden samen met de reisdienst bikethebest bemiddeld en volgens de EU-richtlijn (EU 2015/2302) aangeboden.

Informatie gekoppelde reisarrangementen

Op 1 juli 2018 is de Richtlijn pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen in heel Europa in werking getreden. Deze regelgeving geeft de klant meer rechten voor het boeken van een pakketreis en heeft ‘gekoppelde reis-arrangementen’ geïntroduceerd. Dit zijn feitelijk niets anders dan combinaties van reisdiensten voor die consumentenbescherming wordt gegeven. Reisdiensten zijn er in vier categorieën:- Vervoer,- Verblijf,- Huurmotor en/of -auto’s of overige toeristische diensten zoals bijvoorbeeld excursies, toegangskaarten voor attractie- en natuurparken, wedstrijden, concerten etc.In tegenstelling tot de aanbieder van een reispakket is ieder reisdienstverlener verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn eigen reisdienst cq- product en heeft een financiële garantieregeling in het geval van insolventie of faillissement. Recht op terugbetaling bij faillissement heeft men alleen op de vooruitbetaalde bedragen van bikethebest.

bikethebest (in het kort: btb-motorreizen) heeft reisproducten in zijn portfolie die in het kader van deze EU-richtlijn (EU 2015/2302) samen met een of meerdere reisdiensten doorverkocht worden. Uit het portfolie van voorbeeld-reisrouten van btb-motorreizen kan de klant vrij kiezen en andere reisdiensten toevoegen. Het zijn geen vaste combinaties van reisdiensten voor bepaalde tijden zoals een retourvlucht met hotels en voertuighuur op een vast tijdstip maar naar eigen wens van de klant samengestelde reisdiensten.
Deze flexibel combinatie van reisdiensten worden door de reisdienst btb-motorreizen als handelaar cq. doorverkoper faciliteert. Ze worden volgens de EU-richtlijn als een gekoppeld reisarrangement omschreven. Dit houdt in dat men via btb-motorreizen minimaal twee afzonderlijke overeenkomsten (bv.: roadbook van bikethebest en huurmotor) met twee reisdienstverleners (bikethebest en bv. Eaglerider) apart selecteert en apart betaald.
Informatie over wijziging van de prijzen, beëindiging vóór begin van de reis, voortijdige beëindiging tijdens de reis en indeplaatstelling worden in de in de algemene voorwaarden van bikethebest en de overige reisdienstverlener geregeld.
Informatie over de aansprakelijkheid van de reisdienstverlener wordt door bikethebest verstrekt. Zodanig kunnen klachten over een gekoppeld reisproduct/-dienst (bv: slecht hotel of gebrekkig motor) bij de betreffende reisdienstverlener zelf indient worden.

 

Voor hulp en bijstand in het geval van een calamiteit op reis bemiddeld bikethebest uitstekende all-inclusieve reisverzekering.
Aan de wettelijke verplichting voldoet bikethebest door de Duitse garantiecertificaten per reisonderdeel (bv.touroperator-vlucht, hotel, huur voertuig, etc.) te verstrekken.reisgarantie voorbeeld
Deze garantiecertificaten voorkomen dat consumenten de reissom, die zij vooruit hebben betaald, in geval van financieel onvermogen of wel bij faillissement van de reisaanbieder kwijt zijn. De reisgaranties garanderen reizigers die al op reis zijn bovendien dat zij gerepatrieerd worden. Daarmee zijn klanten van bikethebest in het geval van calamiteiten of faillissement volgens de geldige Europese reisvoorwaarden voldoende verzekerd.

Samenvatting

Een btb-motorreis is een op maat gemaakt gekoppeld reisarrangement die uit verschillende reisproducten samengevoegd is. De btb-motorreis bestaat ten minste uit een roadbook en het vervoer of de huur van een motor en/of de accommodatie en/of een retourvlucht en één andere essentiële toeristische dienst.

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This