Pyreneeën van kust tot kust

motorreizen met bikethebest
No highways but scenic byways: wereldwijd
Pyreneeën van kust tot kust motorreis
met SNCF treinvervoer van de motor.

bikethebest heeft zich als inter- nationale aanbieder van begeleide en zelfstandig uitgevoerdeEu motorreizen motortoeren gespeciali- seerd in reisarrangemen- ten met sightseeingacti-viteiten en veilig motor- transport op maat met trein en vrachtwagen voor diverse EU-landen.


Bikethebest hecht veel waarde aan een goede voorbereiding en veilig verloop Eu motorreizenvan een individuele reis of groepsreis. Daarom behoort advisering bij de samen- stelling van het individuele roadbook en de uitwisseling van reiservaringen tot onze vanzelfsprekende service.
In een vogelvlucht
de Pyreneeën van kust to kust

De ‘Pyreneeën van kust tot kust’ is een tiendaagse reis door het Franse en Spaanse gedeelte van de Pyreneeën met overnachtingen, veilig treinvervoer en transport van de motor. Bikethebest heeft deze toer uitgezet van het Franse Biarritz aan de Atlantische Oceaan tot Narbonne aan de Middellandse Zee. Het is een uit- dagende toer door een zeer afwisselend berglandschap die vele motorrijders aan de Alpen doet herinneren. Veel heuvelachtig en bergachtig terrein verbonden door talloze bergpassen met adem- benemende uitzichten. Mooie natuur- gebieden en agricultuur land-Pyreneeën van kust tot kust motorreis
[expand title=”(Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] schappen met golvende graanvelden en wijn- gaarden worden doorkruisd. Maar er worden ook de Atlantische en de Mediterrane kust met btbbekende bad- plaatsen en hun mooie zand- en surf- stranden bezocht. In de Pyreneeën zijn vele stadjes met hun erg imposante vesting- werken gelegen. Kastelen, forten, wachttorens en versterkte stadjes markeren het hele landschap op de rondreis.

(hier daginformatie sluiten)[/expand]

Echte uitblinkers van het Franse en Spaanse cultureel UNESCO erfgoed zijn de vele paleizen, kloosters en kerken van de historische steden zoals Carcassone of de culturele landschappen van Mont Perdu, Vall de Boí, Madriu-Perafita-Claror (Andora). De rijvaardigheid van de toeristische motorrijder met culturele ambities wordt op de bochtenrijke wegen in het bergachtige landschap volledig opgeëist. Op deze route door de Pyreneeën van west naar oost, van de Atlantische kust tot de kust aan de Middellandse zee worden vele facetten van het afwisselende berglandschap verkend. BikethebestPyreneeën van kust tot kust motorreis
[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] heeft voor cultureel geïnteresseerde toerrijder acht dagroutes uitge- werkt. Tijdens deze reisdagen gaat de route bewust over binnenwegen naar natuurparken, door diepe ravijnen, over een tiental hoge passen, langs dorpen en badplaatsen aan de Cote Basque en Cote Vermeille. Daarbij gaat het voornamelijk om algemeen rijplezier, de belevenis- factor van de bochtenrijke wegen en om de beoefening van de rijvaardigheid. Wel wordt er rekening gehouden met de rij- en rusttijden, waardoor ook aan bezichtigingen en recreatie voldaan kan worden.

(hier daginformatie sluiten)[/expand]

Pyreneeën kort toegelicht

De Pyreneeën biedt de perfecte mix voor een succesvolle motorvakantie voor de toer- en bochtenrijder met bikethebest door de fameuze Pyreneeën in Oost – West richting. Dit ruige hooggebergte met zijn nationale natuurparken, vele meren en diepe kloven nodigen uit tot spectaculaire motortochten in voor- en najaar. Pyreneeën van kust tot kust motorreisDe route van west naar oost door de Pyreneeën van bikethebest gaat langs de meer dan 150 bergtoppen, die tot boven de 3.000 meter reiken. Daarom wordt soms de beroemde N-260 gevolgd, die ook de “eje pirenaico” genoemd wordt. Zij is bij motorrijders zeer geliefd vanwege de hoogte- verschillen, de fijne bochten en de fantastische uitzichten. Maar door de verdere uitbouw tot snelweg verliest het aan het gewilde karakter voor motorrijders. De Pyreneeën vormen een 430 kilometer lange natuurlijke


barrière en scheiden Frankrijk en Spanje en het Atlantische van het Mediterrane klimaat. Als eilandje ligt midden tussen de hoge bergen het winkelparadijs van het dwergstaatje Andorra verscholen. De motorrijder zal op zijn bochtenrijke tocht over de bergpassen rekening moeten houden met de weersomstandigheden. De weergave van de regenval in de Pyreneeën geeft helaas geen aanwijzing over het mogelijke rijden in de als mist beleefde wolken. Als het regent gebeurt dat vaak pas in de loop van de namiddag in het noordelijke en Atlantische gedeelte van de Pyreneeën.
Pyreneeën van kust tot kust motorreisVroeg uit het hotel vertrekken is daarom aanbevolen. Maar met de soms grillige weersomstandigheden kan de enthousiaste motorrijder prima leven. Omdat deze motortocht over meer dan tien bergpassen tussen 1.100 en 2.408 meter gaat, belandt men dan meestal uit de regen of mist aan de Franse kant snel in de zon in de Spaanse provincies.

Pyreneeën van kust tot kust

Hoewel twee derde van de Pyreneeën in de vier Spaanse regio’s liggen, is de grote meerderheid van de geasfal- teerde bergpassen te vinden in de zes Franse departementen. Bikethebest heeft de route daarom zodanig gepland dat mogelijk veel van de beste bergpassen gereden kunnen worden. De uitdaging van deze ‘kust tot kust’ route is de steeds wisselende aanpassing van het rijgedrag over de smalle, steile en vrij bochtige Franse wegen met een zeer ruw asfalt- oppervlak. Eenmaal de bergpassen gepasseerd vragen de doorgaans bredere en nieuwere Spaanse wegen met meer vlakke, lang getrokken bochten een heel ander rijgedrag.Pyreneeën van kust tot kust motorreis Meer dan 1.650 kilometer schitterend bochtenwerk met het bezoek aan UNESCO steden zoals Carcassone,
[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] „Ville d’Arc et d’Histoire” plaatsen zoals Perpignan en Narbonne. Ook worden vier van de als ‘Les plus beaux villages de France’ bekend staande mooiste dorpen bezocht. Als klap op de vuurpijl, worden eveneens volgens het omvangrijke, digitale bikethebest roadbook de indrukwekkende kloof Foz de Lumbier bezocht en door de ravijnen Garganta De Escalar en Garganta Diabolo gereden. Er wordt voldoende rekening gehouden met de tijd voor sightseeing van culturele beziens- waardigheden en voor het nuttigen van plaatselijke lekkernijen.
De reis begint aan de Côte- Basque. Die is tussen Biarritz en de rivier Bidassoa een wereldje op zich zelf: ruige kliffen en het surferparadijs en Jetset-badplaats Biarritz. De prachtige havenstad Saint-Jean de-Luz nodigt uit voor een verkenning. Van Hondarribia komt men via de smalle weg over de bergrug van de uitlopers van de Cantabrische bergketen langs de rots- achtige kust naar San Sebastian/ Donostia, de Europese culturele hoofd- stad van 2016.
Verderop strekt zich de Baztán vallei in het Atlantische deel van de Pyreneeën in de provincie Navarra uit. Voor een adembenemend coulisse van de rond 1.000 meter hoge bergtoppen geeft het agrarische landschap met riante villa’s van teruggekeerde welvarende emigranten een mooi beeld. Niet alleen voor de vallei van Baztan is de St. Jacobsweg altijd van bijzonder belang geweest. De invloed van de pelgrims weerspiegelt zich nog altijd in de sakrale gebouwen, forten en bruggen. Ook de gemotoriseerde reiziger zal enige tijd in bruisend Pamplona en in de stadjes in het Zuid-Oosten aan het nog altijd actuele erfenis besteden.
Het spectaculaire berglandschap van noordelijk Navarra wordt afgewisseld met een aantal bergen boven de 3.000 meter (Aneto, Maladeta, Posets, Monte Perdido) en met langgerekte dalen in Aragonese Pyreneeën van de provincie Huesca.

(hier daginformatie sluiten)[/expand]


Het zijn de mooiste, afwisselingsrijke valleien Valle Roncal, Valle de Hecho en Valle de Anso. Niet te vergeten de spectaculaire canyons van dit kalkmassief zoals de Ordesa, Añisclo, Escuaín en Pineta waar de rivieren Arazas, Bellos, Yaga en Cinca doorheen lopen. Verder zuidwaarts in de Spaanse provincie Huesca verbazen vervolgens niet alleen diepe kloven en grillige Karstrotsen. Er zijn ook Romaanse en gotische gebouwen zoals bijvoorbeeld in Ainsa of bij Jaca en bovendien is er in Loarre een van de best bewaarde Romaanse kastelen van Europa. Via Col de Pourtalet wordt naar de Franse Pyrénées Atlantiques gewisseld en op kronkelrijke Pyreneeën van kust tot kust motorreiswegen van de bergweerld van de Hautes-Pyrénées genoten. Na een rit over zes Frans passen in de Hautes-Pyrénées
[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]wordt in de Val d’Aran het noordelijke deel van de Spaanse provincie Lerida bereikt. Het ‘Parque national Aigüestortes i Estany de Sant Maurici’ behoort tot de spectaculairste berglandschappen naast de Alpen. Rondom het park liggen mooie valleien met oude dorpjes zoals Boi en Taüll in het zuidwesten. Op de oostelijke reisroute om het park ligt Val de Espot. Een bezoek aan het schilderachtige bergdorp met natuur- stenen huizen, leisteenen daken en een oude Romaanse brug is aan te bevelen.
In tegenstelling daarvan heeft het hoogdal van Andora met zijn bergtoppen alleen shopping te bieden. Maar wel kan men hier over de hoogste pas van de Pyreneeën, de Port d’Envalira met 2.408 meter rijden. Terug in het catalonische gedeelte van Frankrijk wordt door de typische flora en fauna langs de wegen duidelijk dat de ‘Pyrénées-Occidentales’ beïnvloed worden door het milde mediterrane klimaat.

Op weg naar de zee worden vier van de vijf mooiste France dorpen van het Département ‘Pyrénées-Orientales’ bezocht. Naast Castelnou, Eus, Évol en Villefranche-de-Conflent is eveneens het natuurverschijnsel ‘Cheminées des fées’ in de vallei van de rivier Têt de moeite waard.

Met de Côte Vermeille wordt het oostelijke eind van de Pyreneeën bereikt en kan in de bekende Franse badplaatsen de strandvakantie beginnen. Het achterland van deze streek heeft mooie wegen te bieden als het strandleven niet meer boeit.

Onder geen beding zal de via hoog gelegen D86 gemist moeten worden. Net als op een balkon worden grandioze uitzichten over de kuststreek en tevens veel rijplezier geboden. Maar ook de kuststreek noordelijk Perpigan tot aan Narbonne is bij vakantiegangers geliefd.


(hier daginformatie sluiten)[/expand]

Op weg naar de Pyreneeën!

Een ander verhaal is de ‘uitdaging’ van de schier eindeloze retourreis. Er zijn meer dan 2.500 kilometer en 24 rijuren nodig om over èèn van de vier snelle tolwegen voor een korte motor- vakantie naar dit prachtige gebied te rijden. Maar bikethebest zorgt ervoor dat deze heen- en terugreis met minder stress en vakantiedagen een meevaller wordt. Vanaf Parijs wordt de motor s´nachts met de bikertrein van de Franse SNCF naar de bestemming vervoerd. De motorrijder zelf kan in vijf tot zes uur van de service in een TGV hogesnelheidstrein genieten. Na een overnachting wordt de volgende ochtend uitgerust aan de ‘kust tot kust’route begonnen.


Deze motorreis van bikethebest door de Franse en Spaanse Pyreneeën kan gemakkelijk in acht rijdagen cq. tien reisdagen gedaan worden. Gelet op de vertrekdagen van de SNCF biker- treinen is een verlenging met extra motor- rijdagen of rustdagen in de Pyreneeën of aan een van twee kusten aan te bevelen. Een aanrader voor toerrijders die andere of nog meer facetten van de Pyreneeën willen leren kennen: bikethebest heeft nog de mooie zes reisdagen durende motorreis ‘Pirineos Oost-West passage ‘ en de negentien reisdagen durende rondreis ‘Pyreneeën challenge’ over zesentwintig passen uitgestippeld.

De routes van dag tot dag

dag 1: In de ochtend begint de reis naar Parijs. De motor wordt op Paris Gare de Bercy ingeleverd. Kort daarna gaat het in de namiddag met de TGV hogesnelheidstrein van Gare de Lyon naar het hotel in „Ville d’Arc et d’Histoire” Narbonne.

Pyreneeën van kust tot kust motorreis
dag 2: Na een bezoek aan “Phare de Biarritz” begint de reis langs de Franse bad- en surfplaatsen aan de Côte Basque. Het volgt een leuke weg over een heuvelrug langs de golf van Biskaje naar het ’vissersdorp’ Pasai Donibane. In Donostia eindigt de dag met een tocht door de vele Pintxos barretjes.

Pyreneeën van kust tot kust motorreis
dag 3: De rivieren Urumea en Bidasoa wijzen de weg door de uitlopers van de Pyreneeën naar Elizondo in het liefelijke ‘Baztan-vallei’. Hier begint een bochtenrijke weg door het heuvelachtige landschap van Navarra voor een bezoek aan het bruisende Pamplona.

Pyreneeën van kust tot kust motorreis
dag 4: Aan de Jacobsweg zijn de sfeervolle middel- eeuwse stadjes Puente la Reina, Olite of Sangüesa met paleizen, kloosters,kastelen en vele prachtige herenhuizen gebouwd. Maar ook land- schappelijk spektakulair is de indrukwekkende ravijn ‘Foz de Lumbier’ en het cultuur- landschap in het Roncal dal.

Pyreneeën van kust tot kust motorreis

dag 5: De route volgt de indrukwekkende kloofachtige ‘Valle de Hecho’ en door de ‘Garganta diablo’ in het Valle de Anso naar de grillige zandsteenrotsen Mallos de Riglos en Mallos de Agüero. Na een bezoek aan Castillo de Loarre volgt een noord- waartse rit door de provincie Huesca naar Biescas.

Pyreneeën van kust tot kust motorreis

dag 6: De zeer smalle kloof Garganta del Escalar en de bergwereld van Garvanie en Troumouse zijn verbazing- wekkend. Ook is alle rij- vaardigheid vereist voor de tocht over vijf beroemde bergpassen 1.474 tot 2.115 meter hoogte. Via Lourdes wordt nog voor de avond Arrau bereikt.

Pyreneeën van kust tot kust motorreis
dag 7: Ook op deze dag wordt van het bochtenrijke rijden over vijf hoge bergpassen van 1.498 tot 2.408 meter hoogte genoten. Na een uitstapje in de schilder- achtige natuur van Val de Espot volgt een stop in Andora. Vervolgens wordt de hoogste Pyreneeën pas ‘Port d’ Envalira’(2.408 m) gereden en in de Spaanse enclave Llivia verbleven.

Pyreneeën van kust tot kust motorreis
dag 8: Op weg naar de zee worden een paar van de mooiste Franse dorpen en het natuurverschijnsel ‘Cheminées des fées’ in de vallei van de rivier Têt bezocht. Met Côte Vermeille wordt het oostelijke eind van Pyreneeën bereikt en kan in de bekende Franse badplaatsen de strandvakantie beginnen.

Pyreneeën van kust tot kust motorreis
dag 9: Zonder verblijf voor een strandvakantie start de terugreis vanuit Banyuls via de hoog gelegen D86. Net als op een balkon worden grandioze uitzichten over de kuststreek geboden Daarna gaat het via Perpignan langs de kust op bezoek in Narbonne en na een etentje in de namiddag op de trein.

Pyreneeën van kust tot kust motorreis
dag 10: Na het verkennen van het nachtleven in Parijs kan in de ochtend of later de motor op Gare Bercy opge- haald worden. Met de reis naar huis eindigt een onvergetelijke motorreis van kust tot kust door de Pyreneeën.

Pyreneeën van kust tot kust motorreis
Overige informatie
Inclusief Exclusief
 • 10 verzorgde reisdagen na wens,
 • 9 overnachtingen in 3-4 sterren hotel, pension of B&ampB met ontbijt,
 • retourtransport motor met SNCF trein van Parijs,
 • ticket TGV Parijs naar Biarritz, Narbonne naar Parijs,
 • roadbook met geplande rij- en sightseeingtijden,
 • geselecteerde toeristische reisinformatie voor sightseeing,
 • Garmin & Tom Tom GPS route,
 • ondersteuning bij eventuele huur van een motor,
 • garantievoucher(calamiteitenfonds).
 • reis- en annuleringsverzekering,
 • kosten transport verzekering motor (4‰ dagwaarde),
 • uitgewezen externe reservering- en kredietkaartkosten,
 • eventuele kosten voor omboeking,
 • opzegbaar, ruilbaar, volledig terugbetaalbare vervoertickets en hotelvouchers,
 • repatriëring reizigers en/of motor,
 • brandstof, maaltijden, consumpties en entreegelden,
 • motorhuur, vervangende motor, reparatie motor,
 • eventuele tol-, vignette-kosten,
 • vervoer van en naar stations.
Opties Prijzen
 • vrije keuze van vertrekdatum,
 • aanpassing reisduur (korter of langer dan aangegeven reisdagen),
 • upgrading van 3 naar 4 sterren verblijf,
 • upgrading van ontbijt naar half- of volpension,
 • upgrading treinticket van economy class naar first class,
 • individuele aanpassing reisroute,
 • boeking als groepsreis (met of zonder gids).


  terug naar begin route
 • De prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijssituatie. Afhankelijk van de boekingsdatum bepalen de aanbieders van treintickets en hotels hun seizoensgebonden prijzen. Daarom hebben de scherp gecalculeerde pakketreizen van bikethebest een indicatief karaker.

 • duo-biker 2 pk, op aanvraag
 • single biker 1, op aanvraag

 • Vraag om een actuele offerte!


  Nog een andere Pyreneeën toer!

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This