EU motorreizen

Europa motorreizen met bikethebest – no highways but scenic byways – VS en wereldwijd
[product-viewer-fx]Installeer Adobe Flash Player[/product-viewer-fx]
 
 

EU motorreizen met de eigen motor worden door ons volledig verzorgt. Tijdbesparing door speciaal vervoer
 
met vrachtauto en veerboot naar alle Europese landen: Scandinavie, Italie, Kroatie, Frankrijk, Spanje, etc.
bikethebest heeft zich als internationale aanbieder van begeleide en zelfstandig uitgevoerde Eu motorreizenmotortoertochten ook gespecialiseerd in reisarrangementen voor diverse EU-landen. Advisering bij de samenstelling van de individuele route en het leveren van een roadboek behoren tot onze service.   bikethebest zorgt voor het vervoer van de biker en motor met een vrachtauto en een vlucht vanaf Eu motorreizen Nederland en België. Zo kan men zich de vermoeiende, tijdrovende en dure heen- en terugreis besparen. Naast het transport van de motor met een vrachtauto behoort het boeken van de vlucht tot onze service.
========================================= Een selectie uit bikethebest Europa motorreizen =======================================
Kroatië motorreizen

Kroatië heeft de vorm van een boemerang en grenst in het noordwest aan Italië, in het noorden aan Slovenië en Hongarije, btbin het oosten aan Servië en in het zuidoosten aan Bosnië-Herzegovina. Het is daarom verder niet verbazend dat geen plaats verder dan 100 kilometer van een grens verwijdert zou zijn!
Kroatië, dat zijn meer dan 1.700 kilometer kustwegen rijk aan bochten en meer dan 1.100 eilanden wachten op de motorrijder aan de Kroatische Adria. Maar ook het Kroatische achterland heeft veel te bieden.Europa motorreizenVan de talloze National- en Natuurparks liegen Risnjak, Paklenica en de Plitvicer meren in het binnenland. Natuurpark Krka met zijn watervallen en diepe kloven is niet veer van de bekende badplaats Siebenik verwijderd. Natuurlijk is het niet alleen de goed ingerichte kustweg, de Magistrale via Split naar Dubrovnik, maar zijn het bijzonders de veel eisende rechts-links combinaties in het binnenland en op het schiereiland Istrië die de biker van Kroatië motorreizen magisch aantrekken.naar ‘Kroatië motorreizen’
[10-17 reisdagen, 7-14 nachten]

  Italië: “Terra di Motori”

De typering “Terra di Motori” is volgens bikethebest niet alleen voor de Emilia Romagna doeltreffend. btb De regio’s in het noordelijke Italië, zoals Piemont, Tretino en Ligurien zijn eveneens geliefde toergebieden voor de veeleisende motorrijder. Maar ook de provincies van Midden– en Zuid- Italië hebben hun specifieke charme en een rijtechnisch uitdagend karakter. De provincies Toscane, Umbrië en de Marken hebben niet alleen fraaie motorroutes maar ook talloze historische plaatsen, kastelen, abdijen of kleine gehuchten.Europa motorreizen In de nog meer zuidelijk gelegen provincies Apulië en Basilicata rijdt men door een gevarieerd landschap met gedeeltelijk vruchtbare vlaktes, deels prachtige bossen en bergen, grillige rotsstranden en lange zanderige stranden aan de Ionische en Tyrreense Zee. Vooral de Lucanische Dololomiten zijn een uitstekend gebied voor het echte bochtenwerk. En dan zijn er nog de eilanden in de Tyrreense Zee: Sicilië, Sardinië en Corsica. Het zijn de Mekka’s voor bikers! (naar’Terra di Motori’)
[14-17 reisdagen, 12 nachten, 2 nachten ferry]

Andalusië (Spanje motorreizen)

Andalusië, de zuidelijkste regio van Spanje, biedt een ‘grote bioscoop’: fantastische bochten op routes door de Sierras, Alentejo motorreizenlangs prachtige Moorse gebouwen.Andalusië trekt de biker met de hoogste bergen in Spanje, motorfiets routes met verslavingsfactor, historische gebouwen van wereldklasse, Afrikaanse sfeer en warmte Andalusië als het ergens anders nog sneeuwt. Geografisch gezien bestaat Andalusië uit drie delen: De Sierra Nevada en aangrenzende sierra’s in het zuiden en oosten, de Sierra Morena in het noorden op het grensgebied van Extremadura en Castilië-La Mancha en de Andalusie motorreizenimposante vallei van de rivier Guadalquivir die hier tussen in ligt. Andalusië wordt van Oost naar West doorkruist door de rivier Guadalquivir en is verdeeld in 8 provincies: Het totale kontrast tegenover de stilte van de Sierra Nevada en de vele andere talloze Sierras zijn de grote vier steden Málaga, Granada, Cordoba en Sevilla. De toeristische motorrijder kan beter naar het binnenland, in de Sierras met hun grandioze beziens- waardigheden en bochtige wegen rijden. Voorop staat hier het motorrijden, de rijvaardigheid uitdagen maar niet te overdrijven. Om alle facetten van Andalusië in korte tijd met de motor te kunnen verkennen, zijn vijf toeren gecreëerd. Een compilatie van deze routes is de Grande Andalusië toer van 22 motordagen. (naar ‘Andalusië (Spanje motorreizen)’)
[9-23 reisdagen, 8-22 nachten]

  Alentejo, Lisboa en Vale do Tejo (Portugal motorreizen)

Het binnenland van Alentejo is een oneindige vlakte met in de wind golvende gouden graanvelden.Alentejo motorreizen In het westen zijn aan de kust wilde, ongerepte stranden met een ruwe schoonheid. In het oosten wordt het landschap slechts onderbroken door kurkeiken en olijfbomen en eindigt aan de van de Spaanse provincie Extrematura. Op de heuvels staan ommuurde stadjes in het mooie landschap, zoals Marvão, Monsaraz, Castelo de Vide of vele verzamelingen van dolmen. Talloze Kastelen, forten, wachttorens en versterkte stadjes markeren het hele landschap van de Alentejo. Zij getuigen van oorlogen met Spanje en in het westen van de aanvallen vanaf zee. Alentejo motorreizenSteden zoals Elvas en Évora zijn door Unesco als werelderfgoed uitgeroepen en hun marmeren gebouwen Alentejo getuigen van het welvarende verleden. Vaar voor de bochtenzoekende motorrijder zijn er de heuvelketen van de Serra de São Mamede, Serra de Montejunto, Serras de Aire e Candeeiros en Parque Natural de Sintra-Cascais. Hier kan de rijvaardigheid onder bewijs gesteld kan worden. Er zijn twee mooie routes door het Alentejo gecreëerd. Een route gaat vanuit Sevilla via de Spaanse provincies Andalusië, Huevla, Extrematura en de Sierra Norte. De andere route vertrekt vanuit Lisboa en verkent naast het Alentejo ook nog de Regio Centraal en het Vale do Tejo.
[11 reisdagen, 10 nachten]

     
(Pyreneeën motorreizen)

De reis begint aan de Côte-Baskische kust in Biarritz en gaat langs de rotsachtige kust naar Donostia.Pyreneeën van kust tot kust motorreis Door de Baztán-vallei wordt naar het bruisend Pamplona gereden. In het spectaculaire berg landschap van noordelijk Navarra zijn afwisselende valleien, spectaculaire canyons en grillige Karstrotsen te bezichtigen. Naar de Franse Pyrénées Atlantiques wordt op kronkelige wegen verder van de overweldigende bergwereld van de Hautes-Pyrénées genoten. Na een rit over zes Franse bergpassen in de Hautes-Pyrénées wordt in de Val d’ Aran het noordelijke deel van de Spaanse provincie Lerida bereikt. Het ‘Parque Aigüestortes behoort tot de spectaculairste berglandschappen naast de Alpen. Rondom het park liggen mooie valleien met oude dorpjes zoals Val de Espot. De dwergstaat Andora wordt over de tiende en hoogste bergpas van de Pyreneeën verlaten. Op weg naar de Mediterranen Zee worden nog vier van de vijf mooiste France dorpen van het Département Pyrénées-Orientales bezocht. Met de Côte Vermeille wordt het oostelijke eind van de Pyreneeën bereikt en kan in de bekende Franse badplaatsen de strandvakantie beginnen. (naar ‘van kust tot kust’)
Op de Oost-West route van het Franse Narbonne in het Oosten tot naar Biarritz in het Westen Pyreneeën van kust tot kust motorreiskunnen nog andere facetten van de Pyreneeën verkent worden. Echte uitblinkers van het Franse en Spaanse cultureel UNESCO erfgoed zijn de vestingen van de Katharer en de vele paleizen, kloosters en kerken van de historische steden zoals Carcassone. De beroemde N-260, de “eje pirenaico” met haar bezienswaardigheden wordt daarbij gevolgd.(naar de ‘Oost-West passage’)
Wie als toerrijders nog meer facetten van de Pyreneeën wil leren kennen, is de Pyreneeën challenge motorreis over 26 passen aan te bevelen.Pyreneeën challenge
[8 -19 reisdagen, 7-18 nachten]

EU motoreizen Ostenrijk (op navraag)

  (Frankrijk-motorreizen)

Le Midi is een 8 tot 14 reisdagen durende motorreis door de vijf Zuid-Franse regio’s.Pyreneeën van kust tot kust motorreis Rivieren zoals de Lot, Aveyron, Tarn, Jonte, Dourbie, Herault, Ardèche en Rhône hebben zich door het kalkzandsteen gedeelte van het Massif central gegraven en ravijnen (Gorges) en hoog gelegen vlaktes (Chausses) achtergelaten. Motorrijden over de ‘Corniche de Cévennes’ en ten westen ervan in de rivierlandsschapen van Aveyron is veeleisend en uitdagend. Aansluitend wordt op de reis naar de Gorges du Ardèche meestal de loop van de rivieren Tarn, Luech, La Gardonette, L’Altier en de Gorges de Chassezac gevolgd. Pont d’Arc is de toegangspoort tot de betoverende wereld van de Gorges de l’Ardeche. Daarna wordt door een heuvelachtig gebied naar Uzès gereden. Dit stadje heeft een typische middeleeuwse uitstraling. Het ligt op de weg naar Pont du gard en het einddoel van de reis Avignon. (naar Le Midi motorreis)
Provence du Sud
is een tiendaagse motorreis door de Zuid-Franse regio Provence van de Spaanse grens tot aan de Italiaanse Riviera. Deze motorreis begint in Narbonne en eindigt in Nice, Frejeus of in het Italiaanse Verona. Na de reis langs de Canal du Midi tot Beziers worden andere belangrijke Provençaalse steden en dorpen bezocht. Via Avignon wordt de ‘Route des Cretes’ van de Gorges du Verdon en de ‘Route Napoleon’ naar het parfumstadje Grasse gevolgd. Tijdens de afdaling naar de Côte d’Azur zijn een aantal ‘village perché’ te bezoeken. Dan gaat de reis verder over de prachtige kustwegen tussen Nice en Monaco met korte bezoeken in de zijdalen van de Azurenkust. Voor toerrijders die het mondaine leven van de Azurenkust tot aan Saint-Tropez willen leren kennen, is er een verlenging mogelijk tot een veertiendaagse reis met een terugreis vanuit Frejus. Nog meer facetten van de hele Ligurische kust van Italië zijn te zien door de alternatieve uitbreiding tot een veertiendaagse reis. Hoogtepunten zijn daar de pittoreske dorpen van ‘Chinque Terre’. De terugreis is met de bikertrein vanuit Verona mogelijk.(naar Provence du Sud motorreis) [8 -14 reisdagen, 7-13 nachten]

     

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This