Welcome to the Appalachian Blue Ridge Ride

Washington DC sightseeing ....

Appalachian Indian Summer

in oktober op zijn best….

Voor kenners na de Ride

Opwindend Snake Ride ...

Dragon ride ...

Virginia landschap

Nashville sightseeing ....

Appalachian Blue Ridge Ride Washington – Nashville

8 motordagen en 10 reisdagen oneway trip

In het kort: Over de Appalachian Blue Ridge Ride (oneway)

bikethebestBikethebest heeft een uitdagende 10 reisdagen durende oneway-motorreis samengesteld van regeringshoofdstad Washington Dc naar de musiekstad Nashville . Het zijn acht onvergetelijke motordagen door de natuur van de Appalachen staten West Virginia, North Carolina, Tennessee en Virginia.

De Appalachian Mountains, of de Appalachen, zijn bergruggen die zich over 2.400 km uitstrekt van New Foundland in het hoge Norden tot Alabama in het Zuiden van de VS Staten Het is een schitterend beschermd natuurgebied met bergtoppen die over de 2.000 meter uitkomen. Door de mooie bosrijke landschap loopt Appalachian Trail van 2.175 mijl (3.500 km).
Meer of min parallel aan deze beroemde pad voor wandelaars vind de motoriseerde verkenner de Skyline Drive (SLD) van 105 mijl (170 km). In Virginia bij het stadje Waynesbro gaat de schilderachtige SLD over in de kronkelende Blue Ridge Parkway (BRP) van 470 mijl (775km). Voor de biker bieden deze twee wegen door het prachtige Appalachen heuvellandschap naast de culturele en historische bezienswaardigheden ook extra uitdagingen van de rijvaardigheden. Op weg naar Nashville zijn er namelijk nog een negental uitzonderlijke motortrails die geen biker wil missen.

Appalachian Blue Ridge Ride 8 motordagen
Vervolg 'In het kort': lees verder ...

Blue Ride Parkway

Door de snelheidsgrens, de bezienswaardigheden en de uitstapjes op de Skyline Drive [1] kan de biker helemaal onthaast van de slingerende weg en de adembenemende 75 uitzichtpunten genieten. Ook de misschien minder uitdagende bochten op de schilderachtige Blue Ridge Parkway [2] worden ruimschoots gecompenseerd door de vele visuele hoogtepunten van ongeveer 250 panoramische uitzichtpunten. Vanaf de BRP kan nog een reeks van de mooiste rides in North Carolina gedaan worden.
Het zijn naast de bekende The Snake [3], The Rattler [6] ook de twisties van de Devil’s Whip [4] en The Diamond back [5]. Door de uitlopers van de Great Smoky Mountains gaat de Moonshiner-28 [7] . Die geeft iets van het gevoel hoe het ooit was om door rijvaardigheid de illegaal gestokte whisky over deze bergwegen voor de politie zeker te stellen.
Als klap op de vuurpiel is dan nog de dubbele rit over de hilarische Tail of the Dragon [8] met zijn spannende rechts-links combinaties. De hoger gelegen Cherohala Skyway [9] heeft spectaculaire uitzichten. Via de historische Unicol Turnpike [12] wordt als laatste van de ‘Top Tien Appalachian motortrails’ de Foothills Parkway [11] gereden.

Prima uitgestippeld!
Wij berichten binnen kort…

E & W Sterckx, be

Hier is plaats….
voor jouw reisbericht! …

NN

Appalachian Scenic Byways Loop

Toercode

BTBDENL ABBRN08IAD

Vertrekdata

motorreis
met dagelijks vertrek
voorkeur-maanden
August t/m oktober

routeschema Appalachian Blue Ridge Ride van Washington DC naar Nashville

bike
thebest roadbook

Bij de dagelijkse etappes behoren een reisschema, een roadbook met de belangrijkste toeristische reisinformatie. Voor de navigatie zijn er GPS bestanden, die compatibel zijn met Google Earth / Maps en voor navigatie met Tom Tom, Garmin of andere inzetbaar zijn.

bikethebest heeft gebaseerd op de ervaringen de dagelijkse etappes zodanig gekozen dat de reistijd (rijtijd en tijd voor sightseeing afhankelijk van de avondschemering) grotendeels zelf kan worden bepaald. Afhankelijk van de interesses kan dit leiden tot het rijden van afkortingen of omwegen in een eigen aangepast tijdschema om het dagelijkse doel te bereiken. De toeristische reisinformatie is niet gedacht ter vervanging van reisgidsen maar omschrijft de belangrijkste bezienswaardigheden..

Dag 1 Aankomst in Washington DC _
Transfer naar het hotel in Arlington en daarna een eerste uitstapje downtown onder gebruikmaking van het openbaar ‘hop-on-hop-off’ vervoer om delen van de City te verkennen. Washington is vooral bekend om zijn ‘Mall’, een wijds autovrij gebied, met het Capitool en Lincoln Memorial. Er is eindeloos veel interessants te bezichtigen (zie ook activiteiten in en rond Washington DC)

Meer over Washington DC

Voor de beperkte tijd die ter beschikking staat om Washington te verkennen is privé vervoer met de motor aan bevoelen. Parkeerproblemen zijn dan in tegenstelling tot gebruik van een huurauto te verwaarlozen. Lopen zal men op een minimum moeten beperken omdat Amerikaanse huizenblokken vrij groot zijn vergeleken met onze Europese straatjes.
Alternatief kan men ook van een ‘Hop On/Hop Off Tour’ met de Trolleys van Old Town Trolley Tours gebruik maken. Aan 20 haltes kan men binnen de drie verschillende toeren in- en uitstappen om bezienswaardigs te bekijken. De totale rijtijd voor alle drie toeren (rood, orange, groen) samen is ca. 3 uur, voor de ´Orange´ ca. 90 minuten en voor ´Rood´ ca. 15 minuten bij prijzen tussen de € 34 tot € 46. Een ander alternatief is de aankoop van de ‘Washington D.C. Flex Pass’ von City Sights. Binnen 48 uur kan men onbeperkt vier verschillen bus routes gebruiken en na eigen keuze tot vijf verschillene attracties bezoeken. De prijzen variëren tussen de € 80 tot € 105.
Voor de bezichtiging van bepaalde highlights wordt aangeraden om dat al vanaf zes maanden voor je reis te doen. Bedoeld wordt een rondleiding door het ´Witte Huis´ en eveneens voor de toegang voor de uitzicht vanaf het Washington Monument.
Aan de rand van National Mall liggen tal van bekende musea. Tot de meeste musea (ca.17) heeft men gratis toegang. Naar horen en zeggen is het populairste museum aan ‘The Mall’ het natuurkundig museum en het Air & Space Museum.(Meer info over bezienswaardigheden hier)

Dag 2 DC-Skyline Drive-Harrisonburg (5.2u)
De Metropool Baltimore-Washington met 7,5 miljoen inwoners kan op het bike verkend worden. Daarna gaat via de highway naar het historisch interessant Front Royal. Ook wordt vandaag van 2 uur rijden over de beroemde Skyline Drive [1] genoten. In Harrisonburg Old Town Historic District kan in een van de vele trendy restaurants de dag besloten woeden

Dag 3 Op weg naar Lexington (4.7 uur)
Via de 105 mijl (170 km) kronkelende Skyline Drive [1] gaat het door Shenandoah National Park Voor een bezichtiging van Charlottesville en de plantage van Thomas Jefferson bij Monticello wordt de SD verlaten. Naar Lexington wordt op de Blue Ridge Parkway [2] gereden, die langs de hellingen en over de bergkammen door de prachtige nationale bossen loopt.

Dag 4 Lexington – Mabry Mill (5.2 uur)
Behalve bij de overlooks worden ook stops ingelast in de stadjes van de Shenandoah en Roanoke Valleien zoals Bedfort, Buchanan en in Roanoke het ’Capital of the Blue Ridge’. Dit heeft het Taubman museum of Art met een markante architectuur. Mabry Mill biedt met zijn molen, het restaurant en hotel de perfecte rustplek direct aan de Parkway.

Dag 5 Via The Snake naar Linville Falls (6.0)
Na de vele adembenemede uitzichten van de Parkway volgt het highlight van de dag: een dubbelde rit over ‘The Snake’ [3] naar Shady Valley. Ook het 1.243 ft lange Linn Cove Viaduct is opzienbarend. Na een walk over de beroemde High Swinging Bridge van Grand-Father Mountain (5.946 ft) wordt deze dag bij de watervallen in Linville Falls afgesloten.

Dag 6 Hot rides to Hotsprings (3.9 uur)
Uitdagend zijn de motortrails Diamondback [4] en Devil’s Wip’ [5]. Een verademing is de 360 graden panoramisch view van Mount Mitchell op 6.684 ft hoogte. Ook indrukwekkend is de uitzicht van Craggy Gardens over het 3.500 ft lager liegende Ashville. Deze charmante stad wordt op de `Urban Trail´ verkent en daarna de warme bronnen van Hotsprings opgezocht.

Dag 7 Maggie Valley (4.2uur)
De dag begint met maximaal rijplezier door 234 bochten van The Rattler [6]. Na een bezoek aan het Ashville Arboretum en het Pisgah Station kan genoten worden van de spectaculaire uitzicht van Waterrock Knop over de Great Smoky Mountains. Tenslotte zijn in Maggie Valley in het Wheels trough time museum 300 klassieke Amerikaanse motoren te zien.

Dag 8 De ultimatieve dag (5.8 uur)
Een bezoek aan het Cherokee Indianendorp volgen drie van de meest uitdagende rides in de Appalachen: Moonshiner 28 [7], Tail of the Dragon [8] en de Cherohala Skyway [9] Kortom: spectaculaire bergwegen waar ooit de illegaal gestokte Moonshiner-Whisky vervoerd worden is, twee keer verleidelijke 318 Dragon-Twisties en hoogtes over 5.390 voet naar Tellico Plains.

Dag 9 Nashville here we come (6.0uur)
Over de ‘Trail of Tears’ van de Cherokee’s, nu voor bikers de Unicol Turnpike [10] gaat het over het panoramisch Foothills Parkway [11] tussen Chilhowee en Wears Valley. Gedeeltelijk over highways wordt muziekstad Nashville bereikt. Voor het avond- en nachtleven kan men terecht in het Second Avenue Historic District met zijn restaurantjes en muziekcafés.

Dag 10 Nashville en terug naar huis
Voor het inleveren van de motor is misschien nog voldoende tijd voor een rit over ‘The Row’ langs The Country Music Hall of Fame en al de andere bezienswaardigheden van Nashville. Tot vertrek van de vlucht kunnen voor shopping nog de kleine winkeltjes aan Woodland Avenue of Fatherland Road of het gigantisch grote winkelcentrum Opry Mill bezocht worden.

Meer over Nashville

Bij Nashville Tennessee denk je vooral aan de muziekindustrie. Nashville is de op één na grootste stad in Tennessee na Memphis en heeft ca. 1.6 miljoen inwoners. De welvaart van de stad is onder anderen te zien aan de gebouwen zoals een replica van het Parthenon [5] in Athene.

Hop-On_Hop-Off met Grayline

Tot de meest prominente historische bezienswaardigheden behoort ook het Tennessee State Capitol [1] in de Griekse stijl en voltooid in 1859 door gevangenen en slaven.
Om de stad te verkennen kan van 15 stops van een ‘Music City Trolley & Double Decker Hop-On, Hop-Off Tour’ van Grayline tussen 9 am en 6.30 pm gebruik gemaakt worden. Ook Trolleytours biedt een soort gelijk service aan om de ca. honderd Points of Interest te bezoeken.

Alternatief kan in ca. 1 uur rijtijd ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden zelf met de motor gereden worden.
Te bezoeken zijn de populaire toeristische locaties die verbonden zijn met de country muziek, zoals de Country Music Hall of Fame [4], het Belcourt Theater [6] , en het Ryman Auditorium[3] en het Tennessee Performing Arts Center [2] dat het belangrijkste centrum van podiumkunsten in de stad is.Omdat Nashville een echte muziekstad is én veel historie kent, zijn er logischerwijs erg veel musea die men kan bezoeken.

Legende: [1] routepunt nummer in GPX-file Naashville

Enkele voorbeelden van musea zijn het Lane Motor Museum, Tennessee State Museum, The Johnny Cash Museum [9] en National Corvette Museum. Kleine winkeltjes zijn te vinden aan Woodland Avenue of Fatherland Road. Het is een verzameling van kleine houten shops met voornamelijk handgemaakte lokale producten, kleding en antieke spullen.
Ook in East Nashville aan de rondweg staat het Grand Ole Opry – waar de grootste countrysterren hebben gestaan. Ernaast is het Gaylord Opryland Hotel dat is omgetoverd tot tropisch paradijs en het winkelcentrum Opry Mills. Wijken als The Gulch, Germantown en Marathon Village worden door de lokale bevolking veel bezocht – voornamelijk voor de interessante verzameling restaurants en shops.
De belangrijkste opnamestudio’s staan geconcentreerd in een wijk aan de zuidwestkant, net buiten het centrum, genaamd Music Square of ook wel genoemd Music Row of The Row. Aan The Row ligt ook The Country Music Hall of Fame [8], gewijd aan de geschiedenis van de country muziek en aan de bekendste country stars. Voor het avond- en nachtleven kan men terecht in het Second Avenue Historic District. Er zijn restaurantjes, winkeltjes en live muziek; vooral de Wildhorse Saloon [10] en het Hard Rock Café zijn populair. Het nabijgelegen Printers Alley [11] heeft wat knussere muziekcafés. De vrijdagedities van de kranten in Nashville geven een overzicht van welke artiesten waar zullen optreden. Een drietal gelegenheden dient speciaal vermeld te worden: Tootsie’s Orchid Lounge [12], Station Inn [7] en The Bluebird Café

 • 9 nachten in goede middenklasse hotels of motels volgens routeplan, gedeeltelijk met ontbijt
 • Huurmotor naar keuze HD Big Twin ®incl. onbeperkt gratis mijlen, plaatselijke belastingen en afleveringskosten
 • Eenvoudige helmen bestuurder/passagier (aanbeveling eigen helm)
 • Zadeltassen, veiligheidsslot en instructie motorhandhaving
 • VIP aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico* voor schade door ongeval of diefstal*
 • Extra aansprakelijkheidsverzekering over EUR 1 Mio.
 • Transfer van/naar hotel-verhuurstation over een afstaand van 7 mijlen
 • detailleert Roadbook met toeristische informatie
 • garantiecertificaat voor motorhuur

*) De verplichte CDW/ VIP verzekering van de verhuurder heeft een eigen risico van USD 2.000 pro geval van schade aan banden, wielen, bij diefstal en afsleepkosten tot $ 100 en is in de huurprijs inbegrepen. Dit eigen risico zal worden terugbetaald bij terugkeer door de in het huurprijs eveneens ingesloten super inclusief plus verzekering.

 • Vlucht (bikethebest kan voordelige vluchten boeken)
 • elektronische reistoestemming van ESTA
 • reis- en/of annuleringsverzekering, die wij graag bij een boeking regelen
 • Uitgaven voor persoonlijke behoeften, tipgelden, regenkleding, Consumpties enz.
 • Op de locatie van de verhuurder kan een EVIP verzekering voor USD 6, – per dag, plus lokale belastingen afgesloten worden om de vooruitbetaling van het ”eigen risico” in het geval van schade of diefstal tot USD 1.000  te verkleinen.
 • De verhuurder behoudt zich het recht voor om een ander voertuig van hetzelfde of een hoger prijspeil te leveren, indien het geboekt model (om wat voor reden dan ook) niet beschikbaar is. Voor een meerprijs van € 22 per dag wordt de gewenste motor gegarandeerd.
 • Op het moment van overname van de motor is een borg van USD 500 via een creditcard te autoriseren. Bij het boeken van een GPS (€ 18 per dag) is een extra borg van $ 250 van toepassing.
 • minimaal 1 jaar rijervaring
 • motorfiets: vrije keuze van type motorfiets
 • motorfiets gewicht, zadelhoogte en bagageruimte overwegen
 • Voor de borg van USD 500, – is een creditcard nodig. De borg zal bij overname van de huurmotor geblokkeerd worden, maar niet van uw account afgeboekt worden.
 • Overname / Teruggave: Kan op elk moment tijdens de openingstijden, maar niet later dan 16.30 uur.
 • Het bestaat is de 24-uur-regel. De motorfiets moet niet later terug dan op hetzelfde tijdstip waarop het gehuurd werd, anders vindt een nacalculatie plaats.
 • U bent verplicht via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA een reistoestemming te verkrijgen, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar de VS. De kosten die hieraan verbonden zijn dient u per credit card te voldoen. De aanvraag valt onder uw eigen verantwoording.

Beschrijving voor korte Citytoer
Philadelphia, de voorlopige hoofdstad gedurende de onafhankelijkheidsstrijd, had de grootste kans hoofdstad van de VS te worden. De nieuwe hoofdstad werd natuurlijk “Washington” genoemd, naar de President, en werd aangelegd in een federaal District (District of Columbia). De Constitutie heeft een stuk land van 10 vierkante mijl aangewezen, dat onder directe controle van het Congres valt. George Washington koos de precieze ligging, een paar mijl verderop langs de rivier waar zijn huis Mount Vernon gelegen was. De Fransman Pierre L’Enfant werd gekozen om de nieuwe stad te ontwerpen. Hij gebruikte een Barokmethode (kaart) om de straten te leggen. Washington haalde het bijna niet als stad, toen het tijdens de oorlog van 1812 door de Britten werd afgebrand. Hoewel het eigenlijke District of Columbia niet in grootte groeit, is de Metropool Baltimore-Washington inmiddels tot een gebied van bijna 7,5 miljoen inwoners uitgegroeid. Het is nummer 29 op de wereldranglijst van meest bevolkte stedelijke gebieden. Washington is vooral bekend om zijn “The Mall”, een wijds autovrij gebied van 2 mijl lang, met aan de ene kant het Capitool en aan de andere kant het Lincoln Memorial. Er is eindeloos veel interessants te bezichtigen in Washington. Zoals de bekendste regeringsgebouwen, het Witte Huis en de Capital.
Vanuit het Monument (7) is een prachtig uitzicht over de stad in alle windrichtingen. Rond de Mall liggen een groot aantal Memorials (monumenten), om presidenten en oorlogen te herdenken. Aan de uiterste westkant van de Mall ligt het Lincoln Memorial (3) dat op een Griekse tempel lijkt. Aan de voet van het Lincoln Memorial zijn de indrukwekkende Vietnam en Korea Memorials (4). Het Jefferson Memorial (8) is aan het Tidal Basin gelegen . In het Ford’s theater is Lincoln vermoord.

De Library of Congress is niet alleen de grootste bibliotheek ter wereld, maar ook heel mooi om van binnen te zien. Op Arlington National Cemetery (2), de begraafplaats met uitzicht op de rivier de Potomac en Washington DC is het Arlington House gelegen. Naast het gedenkteken voor General Robert E. Lee’s zijn er vele graven met eenvoudige witte stenen, die in vele films getoond werden. Arlington is een begraafplaats waar de Amerikaanse helden begraven liggen. Onder hen John F. Kennedy, Jacqueline Kennedy Onassis, Robert F. Kennedy, Pierre L’Enfant en vele oorlogshelden.
Washington heeft een van de mooiste treinstations ter wereld, Union Station, met veel winkels en restaurants, Het National Air and Space Museum (11) is het meest bezochte museum ter wereld. Ook is er een planetarium en een IMAX theater. Naast het Natural History museum ligt het immense National Museum of American History. Hier is van alles over de Amerikaanse geschiedenis te vinden. Behalve de Smithsonian musea ligt ook de National Gallery of Art aan de Mall. Het United States Holocaust Memorial Museum verdient een aparte vermelding. De stad heeft een paar centra die de moeite waard zijn om uit te gaan, te winkelen of gewoon rond te kijken, de bekendste hiervan zijn Dupont Circle, Georgetown en Adams Morgan.
Voor een overzicht van de afmetingen van de hoofdstad moet men hoger op één van de 5 mooiste uitzichtpunten van Washington DC. Het is de toren van de kathedraal, de toren van het oude postkantoor (18), op een terras van het W Hotel (16) en naar de oevers van de rivier de Potomac. Er zijn mogelijkheden om de eindeloze wachtrijen van het 370-meter hoge Monument van Washington te omzeilen. Washington National Cathedral is waarschijnlijk de laatste gebouwde puur gotische kerken en s ’werelds 6-grootste kathedraal.
Washington’s voormalig postkantoor heeft een klokkentoren (18), dat iets meer is dan de helft zo hoog als het Washington Monument. Een lift gaat naar de top. Zonder wachtrijen biedt het achter dikke glazen ramen een even uitgebreid overzicht van de stad zoals van het Washington Monument. Eettenten en winkels zijn er, 1100 Pennsylvania Ave., NW
Het raam van de POV Rooftop Bar and Lounge van het W hotel (16) biedt een uitzicht op het Witte Huis, het Amerikaanse ministerie van Financiën, het Washington Monument en het standbeeld van Jefferson. Met een beetje geluk kan men de presidentiële helikopter bij de landing op het gazon van het Witte Huis (15,17) fotograferen, terwijl de ober cocktails en andere dranken serveert. (515 15th Street NW, F St. Between 14th and 15th Street, Washington, DC 20004)

Over de weersomstandigheden op de Appalachian Scenic Byways Loop

Het klimaat van de Appalachian Mountains
is te vergelijken met de Midden-Europese. Echter is het in de zomerKlimaat TNWI heter en de regenval is hoger. Maar ook in deze regio zijn de weersomstandigheden afhankelijk van de breedtegraad en de hoogte waarop men aan het reizen is. De volgende vergaarde gegevens over het weer zijn uiteraard indicatief voor de keuze wanneer men welke weersomstandigheden in welke periode het meest waarschijnlijk kan verwachten. (meer info)
Drie jaargetijden worden in het kort belicht en de belangrijke weersinformatie in grafieken getoond:
• Gemiddelde temperatuur en neerslag en windsnelheid
• Neerslaghoeveelheden en aantal droge dagen
• Bewolkte, zonnige en neerslag dagen

Lente
Maart tot en met mei: de lente brengt het onvoorspelbare weer mee. Klimaat NeeslagVeranderingen gebeuren snel –een zonnige hemel kan in een paar uur sneeuwval volgen. Maart is de maand met de meest radicale veranderingen; Sneeuw kan op elk moment tijdens de maand vallen, vooral in de hogere hoogten. Temperaturen in de lagere hoogten hebben een gemiddelde hoogte van 61ºF. Lage temperaturen, die vaak onder bevriezing zijn, hebben een gemiddelde van 42ºF. Rond half april is het weer meestal milder. Dagtemperaturen bereiken vaak 70 en soms 80’s maar ’s nachts vriest het in de lagere hoogten. April is gemiddeld meer dan vier centimeter regen, meestal in de namiddag in vorm van showers. Mei is warmer, met daghoogtes van 70 en 80 en laag in de 40 en 50.

Zomer
Klimaat WoZN Juni tot en met augustus betekent in de smokies hitte, waas en vochtigheid. In de namiddag komen vaak buien en onweersbuien voor. De temperaturen stijgen door in juli en augustus namiddag tot 90 in de valleien. In de avond zijn het meestal comfortabel 60 en 70 Graden. In de hogere hoogten is het weer veel aangenamer. Vanaf juli tot en met begin december is er een kleine kans dat de Appalachen te maken krijgen met restanten van orkanen of tropische depressies, waarbij er nog steeds sprake kan zijn van venijnige wind en zware regenval.

 

Herfst
Herfstkleuren piekperiodeHerfst presenteert zich met een collage van briljante kleuren, schilderend in alle kleuren maar overwegend rood en goud in midden tot eind oktober. September tot half november is er betere zicht en de lucht koeler in het begin van het herfstkleurseizoen. Warme dagen wisselen af met koele nachten. Over dag zijn het meestal 70 en 80 graden in september die naar november tot 50 en 60’s graden vallen. De dagtemperaturen variëren van 60 tot 70 graden eind september en de eerste vorst kan dan voorkomen. De nachttemperatuur varieert van 30 tot 40 graden in hogere hoogten, met de mogelijkheid van 20 tot 30 graden van 15 november tot en met 15 december. Sneeuw is waarschijnlijk in hogere hoogten (4000 voet of hoger) gedurende deze periode. Dit is de droogste periode van het jaar met slechts enkele regenbuien. In de hogere hoogten is sneeuw in november mogelijk.

De slides van dag 11 vertonen als voorbeeld voor de maanden september en oktober de kleurverandering voor een bepaald jaar. Deze kaart hier geeft generaliseerd een schatting van de timing van kleurpieken voor de verschillende regio’s van Noord-Carolina. De berghellingen, steden en schilderachtige wegen zijn evenals te zien. Deze combineert slechts door een benadering de effecten voor de piekperiode van de herfstkleuren door inachtneming van zowel de hoogte als ook de geografische ligging (breedtegraad).Herfstkleur Periode Oktober
Uitgangspunt voor de samenstelling van de kaart zijn de volgende feiten. De herfstkleur start eerder op hoger gelegen terrein. Voor elke 1.000ft verhoging zal de piekperiode van de verkleuring ongeveer een week eerder plaatsvinden, met uitzondering van de kuststreken waar we de hoogtes in 500′-secties verdeeld zijn.
Voor het effect van de breedtegraad op de herfstkleuren is elke noordelijke niveauverandering van breedtegraad gelijkwaardig aan ongeveer 200 m (656 ft) hoogteverschil. Dezelfde hoogte in het noorden is koeler dan dezelfde hoogte in het zuiden, waardoor de vegetatie verschilt. De resulterende koeler temperaturen betekenen dat piekkleuren eerder zullen komen op dezelfde hoogt in het noorden dan in het zuiden. (Bron)

Piekkleuren langs BRP en Roanake Valley medio oktober
De dieprode kleuren worden gezien op Blackgum, Dogwood en Sourwood bomen, terwijl Es en populieren de heldere gele tinten aanbieden. Bladeren van de eikenbomen variëren van roze tot maroen, en de rode Maple-bomen zorgen voor een combinatie van gele en kastanjebruine bladeren. U ziet ook mooie oranje kleur van Beech en Sassafras bomen.
De bossen zijn tot 3.500 ft meestal nog groen. Daar boven wordt het kleurrijker afhankelijk van de helling en zicht. De belangrijkste bomen met gekleurde bladderen zijn op tussenliggende hoogtes s Blackgum, Dogwood and Sourwood trees, kornoeljes, wilde wijnstokken en rode esdoorns (met diep rode kleur). Zuiker esdoorns beginnen met oranje tot geel, berken, tulpen populieren en Fraser magnolia zijn allemaal geel. In de hogere gebieden zoals in Craggy Gardens heeft de es de bladderen laten vallen en zijn de viburnums op hun hoogtepunt van oranje / gele kleur.

Sommige delen van de bergketen heeft meer eiken-Hickory bossen dan die in de Blowing Rock / Grandfather Mountain gebied. Die hebben minder spectaculair rode kleur, maar daarvoor meer geel, gebrand geel en zelfs bruine kleuren. In het Blowing Rock / Grootvader en Looking Glass Rock gebied zijn er adembenemend uitzichten over een kleuren zee .Bij Water rok heeft men op een heldere dag zelf vergezichten van meer dan 70 mijl. (bron)
Behalve langs de wereldberoemde Blue Ridge Parkway zijn er tal van andere routes in de Blue Ridge Mountains. Regen en wind kan het kleurenspektakel vrij snel beëindigen. Rijden door het bos kan dan wel op de natte weggedeeltes tot een hachelijk onderneming worden.

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This