Apulie

BiketheBest
A p u l i ë &
B a s i l i c a t a

va. € 695 voor duo-biker
va. € 845 voor single-biker
prijzen per persoon

‘una cascata di curve’
heen- en terugreis langs
de oude Romeinse wegen

17 reisdagen als zelfguided
combinatie-motorreis
met motorvervoer en vlucht


In het kort: motorreis naar Apulië & Basilicata (Zuid-Italië)
motortransport naar Noord-Italië en vlucht
Deze combinatie motorreis van bikethebest naar Zuid-Italië wordt met vrachtwagenvervoer van de motor naar Noord-Italië uitgevoerd. De biker maakt gebruik van een door bikethebest verzorgde retour- vlucht. Dat spaart vakantietijd, vignette-, tolgelden en de slijtage van de motor op de drukke snelwegen.
“Apulie
Deze tour gaat naar een minder bekend deel van Italië – de provincies Apulie & Basilicata. De rondreis gaat niet tot helemaal tot aan de “teen” van de lars. Maar de hiel en sporen van de laars hebben ook een gevarieerd landschap: Dalmatie Krka en Plitvice

Schema dagelijkse route (ZIAB17)

gedeeltelijk vruchtbare vlaktes, deels prachtige bossen en bergen, grillige rotsstranden en lange zanderige stranden aan de Ionische en Tyrreense Zee. Grote steden met historische stadskernen staan de reiziger te wachten: Bari, Brindisi, Lecce of Tarente. Vele kleinere plaatsen in Apulië en Basilicata zijn met hun paleizen, kastelen, oude villas en met hun wekelijkse markten niet minder boeiend. De beste reistijd is het voorjaar wanneer alles bloeit en groen is en men zich in een gigantische tuin waant. Dan lijkt Apulië een van de vlakte regio’s in Italië. Om naar zoveel vlakte met soms lange rechte toer- trajecten ook eens van het bochtenwerk te kunnen genieten, gaat de rondreis ook door het noordooste- lijke gedeelte van de provincie van Basilicata.


Met de naam Lucanische Dololomiten wordt vandaag een zeer bergachtig gebied in de provincie Basilicata omschreven dat niet alleen voor veel rijplezier zorgt maar ook voor avontuurlijk gestelde bikers de” vol-dell-angelo” (Engelenvlucht) te bieden heeft. Heen- & terugreis door Italië met rondreis door Amulië en Basilicata. Het gebied van Basilicata bestaat zowel uit glooiende heuvels als ook uit bergachtig gebied, dus een uitstekend gebied voor het echte bochtenwerk.
H&R_Italie_A&B_relief

Heen- & terugreis door Italië met rondreis door Apulië en Basilicata

[Klik op kaart voor vergroten]

Om de vermoeiende en tijdrovende reis door de Noord-Europese landen te vermijden wordt het gebruik van vrachtwagentransport van de motor aanbevolen. Een korte vlucht naar onze verzamel- plaats in Noord-Italië spaart kostbaar vakantietijd, reiskosten en is bovendien veilig.
Op de verdere reis richting zuiden via Rome worden min of meer de oude “snelwegen uit het Romeinse tijdperk” gevolgd. Vanuit Genua is het de kustweg Via Amelia Seaura naar Pisa en verder de Via Aurelia tot Rome.
Meer land inwaarts is het de Via Cassia via Florence en Siena. Zuidelijk van Rome kan men van de route van de Via Appia gebruik maken en onderweg de steden en restanten uit de Romeinse historie leren kennen.
De volgende ingekorte beschrijving uit het roadbook geeft een indruk van de heen- en terugreis vanaf Livorno als ook de rondreis door Apulië & Basilicata.>

dag 1:naar Livorno / Alessandria dag 2:Livorno/Alessandria – Siena
Deze combinatie motorreis van bikethebest gaat naar Livorno of Alessandria in Nord-Italië (ZIAB17). MotomoveOm vakantiedagen te sparen maar toch zo veel mogelijk in Italië te reizen, wordt van vrachtwagen-vervoer van de motor en een retourvlucht gebruik gemaakt. Vertrokken wordt vanuit Nederland of België met een vlucht naar een luchthaven in Noord-Italië. Om rijtijd te besparen en nog voldoende aandacht aan de highlight Apulie&Basilicatavan de route naar Siena te kunnen besteden, is het aan te bevelen om vanuit Livorno de eerste 24 kilometer over de snelweg SGC Firenze – Pisa – Livorno te rijden. Daarna gaat het op de provinciale wegen verder naar Volterra. Indrukwekkend is Volterra op een bergrug gelegen. Apulie&Basilicata De plaats kan terugkijken op een lange geschiedenis. Het centrum van de middeleeuwse stad is omgeven door de oude stadsmuren met de alleen nog over gebleven stadspoort Porta all’Arco.

Het ‘Toscaanse Manhattan’ San Gimignano met zijn historische Apulie&Basilicata
centrum kan van ver door de talrijke torens gezien worden. De hoogste wolkenkrabber van de middeleeuwen is bij het Palazzo del Popolo gelegen.

Siena is een van de mooiste steden van Toscane en maakt iedereen enthousiast met een schilderachtige Apulie&Basilicatamiddeleeuwse oude stad. Op de plaats waar de drie heuvels waarop de stad gebouwd is samenkomen, ligt het bijna beroemdste plein van heel Italië , de Piazza del Campo. Alle belangrijke straten van de stad leiden naar dit plein.

dag 3: Siena-Oriveto-Rome dag 4: Rome-Cori-Benevento
Vandaag gaat het door de beroemde provincies Toscane en Lazio naar Rome.[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]“Apulie Ten zuiden van Siena ligt de brede, zonovergoten vallei van de Orcia. Het middeleeuws Montalcino is een klassiek voorbeeld van zo’n ongekend mooi Zuid-Toscaans stadje. Verrassende straatjes, steegjes en pleintjes, prachtige vergezichten met de oude vulkaan ‘Monte Amiata’ aan de horizon en volop bezienswaardigheden.
Pienza is met zijn pittoreske dorpscentrum ver buiten “Apulie de landsgrenzen bekend.
De schilderachtige stad van Montepulciano is neergestreken op een bergrug boven het uitgestrekte landschap van de Val di Chiana. Vanuit Montepulciano zijn er meerdere routes om naar het Bolsenameer te rijden. De bergroute via heuvelrug tot Radicofani geeft de mooiste uitzichten. Radicofani is een afgelegen bergstad boven “Apulie de vallei van de rivier Paglia en biedt een onvergetelijk uitzicht op schijnbaar oneindige uitgestrektheid van de zuidelijke Toscane. Bolsenameer, il Lago di Bolsena – het dromerig juweel in Latinum, ingevat in de heuvel en de oertypische dorpen van de Toscane. Montefiascone is de stad met het grootste en mooiste “balkon” met uitzicht op het meer.
Orvietois op “Apulie een tufsteen rots gevestigd en is een van de mooiste steden van Umbrië in de Italiaanse provincie Terni. Deze rotsen van de stad worden doorkruist door een Labyrint van gangenstelsels. Uniek is een bron met twee van elkaar gescheiden wenteltrappen. Van Oriveto gaat het op de snelweg A1/E35 over 124 km in iets meer dan een uur naar Rome.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
Vandaag wordt de oude Via Appia Antica gevolgt.[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]2000 jaar geleden was dit de belangrijkste “Apulie weg vanuit Rome richting zuiden,een historische catwalk voor legioenen. Ten zuidoosten van Rome in verlenging van de Via Appia Antica naar de luchthaven van Ciampino, begint de streek Roman Campagna met het nationale Park van “Castelli Romani”. In de Albaanse heuvels liggen de kratermeren Albano en Nemi. [kaart Parco Castelli Romani]Het dorp van Castel Gandolfo is gedurende eeuwen een pauselijk zomerverblijf. “ApulieDiens tuin is nu voor het publiek open gesteld. In ieder geval moet men niet een fenomeen missen dat langs de ‘Via Dei Laghi’ (SR218) tussen de SS7 en SP217 (van Ariccia naar Rocca di Papa) te beleven valt. Er is een helling waar flessen water en voertuigen met uitgezet motor de heuvel bergop rollen. Hetzelfde fenomeen blijkt ook verder in het zuiden van Italië op twee plaatsen voor te komen. “ApulieVan Genzano uit is de oostelijke weg om het Nemi meer naar de kleine stad Nemi de interessante route. Aan de voeten van de Monti Lepini is een fantastische weg langs de heuvelruggen die bij Cori begint. Via de dorpjes Sezze en Norma gaat het naar het plaatsje Priverno. Zowel in Terracina als ook tussen Fundi en Itri is het mogelijk om over prachtige stukken van de oude Via Appia te “Apulie wandelen.
Bij Minturo zijn prachtige opgravingen van de Romeinse ruïnes langs de Via Appia te zien. Een magnifiek uitzicht heeft men van de berg Monte Cassino met zijn Abtij en historie tijdens WOII. Naar de dagbestemming Benvento wordt via de A1/E45 gereden om van de stad nog in avondzon te kunnen genieten.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
dag 5.1: Benevento-Troia-Peschici dag 5.2: Benevento-Troia-Peschici
Als men aan de vooravond geen tijd voor een bezichtiging van Benevento heeft[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]“Apulie gehad dan kan dit voor vertrek richting zuiden. De stad heeft door de eeuwen heen haar welvaart opgebouwd en daardoor zijn er talloze bezienswaardigheden een bezoek waard, zoals de oude Romeinse ruïnes, de boog van Trajanus en indrukwekkende middeleeuws kerken. Het“Apulie kasteel van Benevento staat op het hoogste punt van de stad en grenzd aan de goed onderhouden stadspark.
De reis gaat van Benevento naar Troia, die een van de voor gelovigen belangrijk Apulische kerk heeft. Het dorp van Troia is op een heuvelrug“Apulie gelegen. In de oude stad vindt men een kathedraal en museum. Indrukwekkend is het op een heuvel aan de rand van de stad door Frederick II op de ruïnes van een Normandisch kasteel gebouwde kasteel met dikke muren.
Na Troia wordt het heuvelachtige gebied verlaten en begint de grote vlakte in de provincie Foggia “Apulie die tot aan het Gargano gebergte gaat. Midden in deze vlakte is Lucera op een hevelrug op 250 meter hoogte gelegen.De regio is ideaal dankzij haar gunstige klimatologische omstandig-
heden voor de productie van elektriciteit uit windenergie. Dus het verbaasd niet dat hier twee windparken de uitzicht beinvloeden.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
Bij Rignano Garganico bereikt men op 590 meter hoogte het ‘balkon van Apulië’.[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] “Apulie Deze plaats ligt in het westelijke deel van het voorgebergte van de schiereiland Gargano [kaart Gargano]op het golvend plateau, dat een uniek voorbeeld van karstlandschappen is. Van deze hoogte heeft men een prachtige zicht.
Op de weg naar Monte Sant’Angelo kan men station maken in San Giovanni Rotondo. “ApulieOorspronkelijk slechts een halte op de bedevaart naar het heiligdom van St. Michael’s.
De stad van Monte Sant’ Angelo is op 800 meter hogte gelegen. In deze stad kan men de invloed van de Byzantijnse “Apulie en Lombardse tijdperk evenals van de Anjou en Aragonese bewonderen. Monte Sant’Angelo kan als het Zuid Italiaans model en tegenhanger van de Franse Mont Saint Michel gezien worden en is eveneens als deze UNESCO World Heritage.
Het volgt een mooie rit door de prachtige bossen van de Foresta d ‘ Umbra, “Apuliedie het hoogplateau van de Gargano bedekken. Gargano kan als de spore van de Italiaanse laars gezien worden. Turkooisblauwe zee, pittoreske baaien, kliffen en zandstranden karakteriseren het schiereiland. Naar het plaatjse Vico del Garnano gepasseerd te hebben begint de afdaling naar de beroemde badplaats Peschici.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
dag 6: Peschici–rondje Gargano dag 7: Peschici –Bari-Locorotondo
Een van de mooiste plaatsen is Peschici, “De parel van Gargano” genoemd.[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] Apulie&BasilicataBoven de pittoreske stad is een middeleeuws Normandisch kasteel te vinden. De in de directe omgeving gelegen baai Zaiana wordt tot één van de mooiste baaien in Italië geteld.
De middeleeuwse oude stad van Vieste is gevestigd op een gigantische kalkstenen rots. Geneste steegjes en mooie pleinen met Apulie&Basilicata Cafés en restaurants en het uitzicht over de zee zijn de ideale setting voor een avondwandeling. Vieste is uitermate goed geschikt om te windsurfen.
Tussen Vieste en Pèschici zijn er nog 36 “Trabucchi” over gebleven. Doel van dit ontwerp is het met grote rechthoekige netten onafhankelijk van Apulie&Basilicata ongunstige weersomstandigheden op visrijke locaties te kunnen vissen. Meestal zijn de oude houten steigers op steile kliffen geplaatst. Vandaag zijn er blijkbaar nog maar zes “Trabucchisti”, die aan visserij in stijl van hun voorouders doen.
In April zijn in de natuurpark van Gargano in het Monte Sacro gebied 60 van de 200 rassen Wilde Orchiden te zien.
De LocatieApulie&Basilicata Azienda Agrituristica ligt midden in het gebied van de orchideen onder de top van de 872 meter hoge Monte Sacro. Bij helder weer is hier de helft van Apulië te zien.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
Vandaag wordt het Gargano verlaten en het gebied van de Trulli opgezocht.[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] Door de tunnel onder de ”Monte Apulie&Basilicata Saraceno” wordt het witte stadje Mattinata bezocht. In Manfredonia is een kasteel van Frederik II te zien. In het binnenland kan het historische slachtveld en museum Canne della Battaglia bezichtigd worden.
Terug aan de kust kan in Barletta via een wandelpad het prachtige kasteel van keizer Frederik II. Apulie&Basilicata en de beroemde kolossus van Barletta verkend worden.
De reis gaat vervolgens verder in het binnenland naar de kroon van Apulië, het spectaculaire achthoekige Castel del Monte van de Staufer keizer Friedrich II. Terug aan de zee in Trani staat de kathedraal (San Nicola Pellegrino)Apulie&Basilicata en het eenvoudige Castello Svevo op het programma.
Na een kort bezoek aan de oude stad van Bari en zijn doolhof van smalle straatjes en passages, wordt de reis langs de kust naar Polignano a Mare en dan verder naar de dagelijkse vismarkt van Monopoli voortgezet. Daarna wordt het dagdoel Locorotondo opgezocht, een klein landelijk stadje met een dichtbevolkte oude stadsgedeelte. Apulie&Basilicata Bekend staat dit stadje door zijn witte wijnen en de talloze Trulli. Veel van deze oorspronkelijke schuren met een conisch dak werden tot prachtige woonhuizen en vacantieverblijven verbouwd.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
dag 8: Locorotondo-Trulli-rondje dag 9: Locorotondo-Lecce-Otranto
Een prachtige rondreis door het heuvelachtige land van de Trulli gaat van Locorotondo langs bezienswaardige plaatsen [expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]Apulie&Basilicata als Martina Franca, Ostuni, Cisternino, Fasano, Zoo Safari Fasanolandia en Alberolo.
Martina Franca is een elegante stad op een heuvel in het zuid-oosten van het gebied Murgia en kijkt uit over de charmante Valle d’Itria. Overal zijn er indrukwekkend mooie en goed onderhouden huizen en Trulli, Apulie&Basilicata paleizen en kerken te verkennen. Na amper 40 minuten rijden wordt de witte stad Ostuni bereikt. Een wandeling door het stadje met zijn façades uit de barokperiode is aan te bevelen.
Eveneens beziënwaardig is de plaats Cisternino met zijn typisch oosterse oude stadsgedeelte. Vlakbij Fasano noodigd de Safari en leisure park “Safari e Fasano Landia” tot een stop uit. Apulie&Basilicata
Een succesvolle combinatie van dierentuin en pretpark van waar men na een bochtenrijke rit langs vele Trulli uiteindelijk Alberobello bereikt. Deze stad wordt beschreven als “Capitale dei Trulli” en in feite is de onbetwiste hoofdstad in het land van Trulli. De hoge conische daken waren opslagschuren voor de schat van de boeren, het graan. Apulie&Basilicata Nu worden er de betalende toeristen in geherbergd. Castellana is wat voor de speleologen onder de bikers. Tot vandaag zijn ongeveer drie kilometer van ondergrondse wegen in de grotten ontdekt. Een Speleologisch Museum toont de highlights. Niet eens 5 kilometer verder op is in Putignano eveneens een karstgrot te bezoeken.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
Vandaag wordt de rotskust bij Otranto opgezocht. Onderweg wordt Torre Santa Susanna gepasseerd,[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] de locatie van één van de Apulie&Basilicata grootste fotovoltaïsche systemen in Europa. Absoluut een bezoek waard is de stad Lecce, het “Florence van het Zuiden” met de uitzonderlijk mooie barokke architectuur. Op een wandeling door de stad zal men alleen sommige van de in totaal ongeveer 30 kerken zien. Populaire ontmoetingsplek in Lecce is de Piazza San Oronzo met het amfitheater. Apulie&Basilicata Verder zijn abdijen en adellijke paleizen in barokke stijl in de oude stad tussen Porta Napoli en de Porta Biagio te ontdekken.[Kaart Lecce]
Met de gedachte ‘blij dat ik weer rij’ zal men het pittoreske dorp van Torre Dell Orso (toren van de beer) bereiken, dat in een brede baai tussen San Cataldo en Otranto ligt. Een speciaal kenmerk van Torre dell’ Orso is het Apulie&Basilicata zuidelijkste puntje met twee grote rotsen. Op de weg naar Otranto moet men niet een stop bij de Laghi Alimini missen. Daarna volgt een panoramische rit langs de kust. De vuurtoren Faro della Falasicia ligt ongeveer 5 km van de stad Otranto verwijderd en is het meest oostelijke punt van Italië. De Griekse flair van de stad Apulie&Basilicata met smalle straatjes en witte huizen nodigt zeker uit voor een wandeling en de ontdekking van het kasteel en de andere attracties zoals “La Baja dei Turchi” en “Porto Badisco”. Om tot een mooi, rustig strand te komen, volgt men vanaf Otranto de kustweg voor 5 km noordwaarts richting Laghi Alimini. Bij de Club Med volgt men dan de borden.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
dag 10: Otranto-Gallipoli dag 11: Gallipoli-Taranto-Matera
Vanwege de ligging als een schiereiland biedt Salento vele kilometers kust [expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] aan de Adriatische en Ionische zee, die zowel uit zandstranden en rotsachtige stranden bestaat.Apulie&Basilicata Santa Cesarea Terme wordt alleen tijdens de zomermaanden bewoond. Het heeft dan een hoog aantal bezoekers als gevolg van het zwavel en zout gehalte. De Santa Cesarea Terme heeft een aantal mooie en interessante luxe villa’s zoals bijvoorbeeld Villa Sticchi. Aan de kustlijn van Salento stuit men vaak op stenen torens uit de 15e eeuw, gebouwd om de bevolking tijdig te waarschuwen vóór de regelmatig terugkerende Apulie&Basilicata invallen van de Saracenen. Alleen in Santa Cesarea zijn vier van deze torens.
Om de grot van Zinzulusa te kunnen bezoeken moet men richting Castro Marina rijden. Bij laag tij kan de grot in het geheel begaan worden.Santa Maria di Leuca is een populaire vakantie plek voor rijke Apulianer sinds het begin van 1900, zoals blijkt uit de in het oogspringende Art Nouveau Villas aan zee. Men kan dan langs meer dan 40 stuks van deze prachtige villa’s rijden. Apulie&Basilicata Niet ver van de kerk is de indrukwekkende vuurtoren. Een ander technisch monument in Leuca is de op order van Mussolini’s gemaakte waterval. Die werd gebouwd als een voltooiing van het Apulische aquaduct systeem. Maar het water mag alleen meerdere malen per jaar over deze Cascades stromen.
Op weg van Leuca naar Gallipolli via de Ionische kust met haar Apulie&Basilicatazandstranden, heeft men zeker 40 minuten meer rijtijd nodig dan op de Superstrada SS274. Tijd die velen liever in de interessante oude stad Gallipoli investeren. Deze is op een schiereiland gelegen dat door een dam met het vasteland is verbonden.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
In de ochtend wandeling door de oude stad van Tarente, [expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]die ook (bijna) op een eiland gelegen is. Bij de ingang van de zeer dicht bebouwde oude stad ziet men gelijk drie attracties.
De kust ten zuidwesten van Tarente Apulie&Basilicata is tot dusver weinig beïnvloed door de industriële Vuurzee rond de hoofdstad. De regio is toeristisch weinig ontwikkeld, er zijn slechts een paar badplaatsen. De grootste hiervan is Castellaneta Marina, ongeveer 25 km ten westen van Tarente. Een beetje verder naar het zuiden net over de provinciale grens aan de Ionische kust van Basilicata in ‘Het Californië van het zuiden’ Apulie&Basilicata ligt het bekende Metaponto. Een pauze aan de Lido di Metaponto laat zien dat dit een moderne badplaats is met een fijn, breed zandstrand, vele hotels, vakantiehuizen en restaurants.
Naar Matera kan men in plaats van de SS380 te rijden, de interessantere SS175 aan de voet van het kalkplateau (Murgia) volgen en de bovenstad van Matera binnen rijden. Apulie&Basilicata
Daar zijn een aantal mooie plaatsen met kerken en representatieve herenhuizen te zien. Van het plateau, de Murgia kan men te voet naar de diepe vallei Gravina di Matera afdalen. Sinds het stenen tijdperk zijn op de hellingen in het tufsteen de natuurlijke grotten als woningen in gebruik. Als UNESCO werelderfgoed onder de naam “ Sassi di Matera[kaart] is het nu tot de magneet voor toeristen in Basilicata uitgegroeid.
Apulie&Basilicata De provincie Basilicata is de economisch armste regio in Italië. Maar het vertegen- woordigt wel een stuk oorspronkelijk Italië.
De Basilicata is een zeer bergachtige en bosarme regio (47% van de oppervlakte zijn bergen, 45% heuvels).[kaart:Basilicata relief]
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
Dag 12: Matera–Castelmezzano Dag 13: Castelmezzano-Melfi
Na een ochtendwandeling door de “verlaten” grotwoningen van de buurt ‘Sassi’ in Matera gaat het na een eerste stop[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] in Apulie&Basilicata ongeveer 4 km van het centrum Altamura in richting Santeramo. In een steengroeve zijn versteende voetafdrukken van dinosauriërs in het kalksteen gevonden. Honderden afdrukken van dinosauriërs zijn hier te bewonderen. Verder op is Pulo di Altamura ontstaan door de ineenstorting van het dak van een karstgrot. Deze indrukwekkende doline Apulie&Basilicata is op een hoogte van 480 meter gelegen en is ongetwijfeld de meest indrukwekkende Karst formatie van de Alta Murgia. In de stad Altamura moet men de typische ‘Focaccia’, een soort pizza zonder kaas proeven. Het Pane di Altamura is een verdere specialiteit van de stad Altamura is ook de thuisbasis voor de zogenaamde Claustri (doodlopende straatjes die in een klein Apulie&Basilicata plein eindigen). In de buurt van de stad is ook is de Grotta di Lamalunga met een Museum gevestigd. Beroemd geworden is deze in 1993 door de ontdekking van de fossiele overblijfselen van de Altamura man.
De Stad Gravina in Puglia heeft ook grotten, ravijnen en een oude romanischen brug. Behalve dan deze brug, zijn er nog een hele boel kerken te bezichtigen. Apulie&Basilicata Ook opmerkelijk aan de rand van de stad het kasteel van Frederik II, Castello Svevo. Naaan het in een groene daalketel gelegen kunstmatige Lago di Giuliano wordt Grottole (482m) bereikt. Dit dorp is door het pottenbakken van vaasjes en kroegen bekend. Grassano ligt op een hoogte van 525 m en heeft oude paleizen zoals het stadhuis In het centrum. Apulie&Basilicata In de nabijheid van de buurt Caracoia kan men in een schilderachtig landschap de typische erosies in de hellingen van klei als gevolg van de ontbossing door de Romeinen bewonderen. Tricarico ligt nog iets hoger op bijna 700 meter.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
De Lucanische Dolomieten verbreiden zich tussen de hoogvlakte van Castelmezzano en Pietrapertosa.[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]Apulie&Basilicata Deze schilderachtige bergketen is in de loop van duizenden jaren door weer en wind bizar gemodelleerd. Ook het beeld van de Basento vallei wordt door de rotsachtige naaldtoppen en torens gedomineerd.[Kaart]
De Lucanische Dolomieten in de buurt van de dorpen Castelmezzano en Pietrapertosa zijn niet alleen vanwege hun ligging en natuurschoon bekend Apulie&Basilicata maar ook door de “Volo dell’Angelo”. Met de ‘ Engelenvlucht’ komt men in enkele sekonden van het ene naar het andere dorp waar men met de auto een half uur over rijdt.
Potenza is de hoofdstad en heeft als gevolg van de sterke aardbeving van 1857 alleen een paar oude gebouwen.
Acerenza werd opgenomen in de lijst van de mooiste Italiaanse dorpjes en is op eenApulie&Basilicata heuvel aan de rivier die Bradano gebouwd. Dankzij de panoramische ligging heeft men een verbazingwekkend uitzicht.
De kleine stad van Avigliano is rijk aan toeristische attracties, de belangrijkste is het kasteel van Lagopesole. De Vulture is een landschap gekenmerkt door de Monte Vulture die 1.326 meter hoog is en een lange uitgestorven vulkaan is. Apulie&BasilicataDe belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied om Monte Vulture zijn de abdij San Michele en de Laghi di Monticchio. In Venosa bestaat nog het oorspronkelijke systeem van straten in de oude stad.
De stad Melfi ligt direct aan de voet van de Monte Vulture. De stad streefde na aardbevingen altijd weer naar wederopbouw en zodanig is de historische Apulie&Basilicata oude centrum van Melfi een bezoek waard. Melfi heeft vele middeleeuwse gebouwen die omringd werden door een 4 km lange stadsmuur. Vlak bij Melfi is een van de belangrijkste Fiat fabrieken in Italië. De Porta Venosina is één van de zes zeer goed bewaard gebleven stadspoorten.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
Dag 14: Melfi – Caserta – Rome Dag 15: Rome – Viterbo – Radda
Vanuit Melfi’ volgt een mooie rit langs Monte Volture in de vallei van de Ofanto.[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] Apulie&BasilicataVia het stuwmeer Lago di Conza wordt grotendeels de Via Appia gevolgd en slingert de route door het zuiden van de provincie Campania. Diens hoofdstad Avellino heeft ondanks meerdere aardbevingen, een kleine oude kern behouden. Genieten van het echte bochtenwerk kan men via een route over de Monte Vergine. Naar de op de top gelegen abdij van Montevergine meandert Apulie&Basilicatade weg door het Park regionale de Partenio. Het aquaduct Vanvitelli (Acquedotto Carolino) ligt in de Valle di Maddaloni. Als onderdeel van een ongeveer 38 km lang waterleiding van de bron van de rivier Fizo, moest deze geweldige constructie het water naar de stad Caserta brengen. In eerste instantie zijn daardoor de Apulie&Basilicataspeelse fonteinen van het prachtige Koninklijk Paleis van Caserta verzorgd. Daarna wordt het historische dorp van Casertavecchia , met een typische middeleeuwse uitstraling bezocht.
Capua is het volgende station. Hier zijn de resten van oude gebouwen en de bouw van het Romse Colosseum tot het Apulie&Basilicata grootste amfitheater in Italië te zien. Om Rome nog tijdig te kunnen bereiken wordt 4 km buiten Capua voor 2 uur van de autosnelweg A1 gebruik gemaakt. Eventuell is nog tijd om van het bochtenwerk en de prachtige uitzicht van de berg Monte Cassino te genieten.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
Vanuit Rome wordt weer het verloop van de Via Cassia gevolgd.[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] Natuurliefhebbers kunnen Apulie&Basilicatain een uur het traject via Veij, Formello Calcata , Faleria rijden. Anders gaat het direct via het Braccianomeer verder. Aan het meer kan het beroemde Luchtvaart- museum Vigna di Valle bezichtigd worden. Niet ver daar vandaan is het stadje Bracciano met een belangrijk kasteel op een heuvel gelegen. Onder de stad ligt aan het meer het recreatieve plaatsje Trevignano Romano. Apulie&BasilicataHistorisch opmerkelijk zijn de ruïnes van de verlaten stad van Monterano.
De thermale bronnen van Stigliano met zijn Wellness- Hotel nodigen tot een stop uit. Maar een rustpauze kan ook op de noordelijke zij op een hoogte van 830 meter met een prachtig [uitzicht]over Lago di Vico ingelast worden.
De historische oude stad van Apulie&BasilicataViterbo is een van de best bewaarde middel- eeuwse steden van Midden-Italië. In de buurt is de stenen vondeling van vulkanische oorsprong (Sasso Naticarello). Dit eivormige rotsblok met een volume van ongeveer 100 m³ heeft een gewicht van ongeveer 250 ton. Met behulp van een stok zou de kolos ‘gemakkelijk’ Apulie&Basilicata te bewegen zijn, omdat hij zich zelf in evenwicht houdt Om de volgende dag niet in tijdnood te komen, wordt de A1 snelweg tussen de oprit Attiliano en de Chiantigebied in het noorden van Sienna gereden.


(hier daginformatie sluiten)[/expand]
dag 16: Radda in Chianti-Livono dag 16: Radda – Alessandria
In het Chiantigebied, thuisbasis van de wereldberoemde Chianti wijn [expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]en een van de meest betoverende Apulie&Basilicatahoeken van Toscane, zijn de steden zoals Castellina, Radda in Chianti, Gaiole in Chianti, Castelnuovo Berardegna gelegen. De ‘hoofdstad’ van de Chiantigebied is Greve in Chianti. Radda in Chianti is een klein stadje in het hart van de Chianti, heel goed onderhouden, met een mooi stadsbeeld en veel exclusieve winkels.Apulie&Basilicata
Van Radda in Chiantigaat wordt niet beneden in de valleien gereden, maar vanwege de fantastische uitzichten in eerste instantie op de smalle kamwegen in het oosten van Val D’ Elsa in richting Empoli. Daarna gaat het over de snelweg naar Livorno om op tijd de verzamelplaats te bereiken.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
Wie van Radda in Chianti naar een verzamelplaats in Noor-Italie [expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]Apulie&Basilicata(385km) heeft gekozen zal voor een meer oostelijke route door de Chianti streek kiezen.

Via Greve en Impruneta bijvoorbeeld naar de aansluiting op de A1-E35. Daarna zal uitsluitend voor het rijden via de snelwegen gekozen moeten worden.Apulie&Basilicata
Een uur meer rijtijd en bijkomende tijd voor sightseeing is nodig op een meer zuidwestelijke route tussen Raada in Chianti en Alessandria. Deze route langs de Ligurische rotskust en de toeristische dorpjes van het gebied ‘Cinque Terre’ is een mooie afsluiting van de reis.
(hier daginformatie sluiten) [/expand]
Overige informatie
Inclusief:

• 17 verzorgde reisdagen april t/m september
• vrachtwagenvervoer motor
• retourvlucht economy class
• routes op roadbook en/of gedetailleerde (Garmin&Tom Tom) GPS routebestanden
• gedetailleerd reisinformatie voor sightseeing
• 14 nachten in hotel (***), pension of B&B
• garantievoucher (calamiteitenfonds)
Exclusief:

• motorhuur, vervangend motor, reparatuur motor
• kosten voor een reis- en annuleringsverzekering,
• eventueel extra uitgewezen externe reservering- en kredietkaartkosten,
• repatriëring van reizigers en/of motor,
• brandstof, maaltijden, consumpties en entreegelden,
• eventuele maut-,vignette-kosten
• eventuele kosten voor omboekingen

Opties: Apulië en Basilicata

• vrije keuze van vertrekdatum en reisduur
• aanpassing reisduur korter of langer dan aangegeven reisdagen
• upgrading hotels van categorie 3* naar 4*
• upgrading vlucht
• individuele aanpassing reisroute
• Apulië en Basilicata motorreis ook als eenpersoons en groepsreis boekbaar

Prijzen: Apulië en Basilicata

De prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijssituatie in Italië.Vooralsnog zijn de prijzen relatief stabiel maar wel sterk afhankelijk van het seizoen.
Vervoer- en hotelprijzen worden door de aanbieders bepaald en zijn seizoensgebonden en afhankelijk van het boekingsdatum. Daarom kunnen de scherp gecalculeerde pakketreizen van bikethebest alleen een indicatief karaker hebben.


Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This