Welcome to Appalachian Scenic Byways Loop

no highways but byways …

Appalachian Indian Summer

 

Voor de kenners

Snickersville Turnpike

Blue Ridge Parkway

Washington DC here we are BACK IN TOWN ...

Appalachian Scenic Byways Loop vanuit Washington

14 motordagen en 16 reisdagen van thuis

In het kort: Over de Appalachian Scenic Byways Loop

bikethebest heeft een 14 daagse motorrondreis door de Appalachen staten Maryland, West Virginia, North Carolina, Tennessee, Virginia en Washington DC samen gesteld.
De Appalachian Mountains, of de Appalachen, is een bergrug die zich over 2.400 km uitstrekt van New Foundland in het hoge Norden tot Alabama in het Zuiden van de VS Staten met bergtoppen die over de 2.000 meter uitkomen. Het is een schitterend gebied, met veel mooie landschappen, vegetatie en dieren in het wild door die de 2.175 mijl (3.500 km) wandelpad Appalachian Trail loopt. De noordelijke route van de Appalachian Scenic Byway Loop (ASBL) maakt alleen gebruik van wegen die alternatief voor de hectische Interstate verkeer zijn. Zo kunnen het prachtige landschap evenals de culturele en historische bezienswaardigheden tijdens de uitdagende, bochtenrijke ritten verkent worden. De zuidelijke route van de ASBL volgt over 470 mijl (775km) de schilderachtige Blue Ridge Parkway (BRP) door de Great Smoky Mountains en het Pisgah National Forest. In Virginia bij het stadje Waynesbro gaat de BRP over in de 105 mijl (170 km) kronkelende Skyline Drive, die zich langs de bergruggen door het langgerekte Shenandoah National Park windt.
Voor een betere planning van de reisperiode worden ook informaties over de weersomstandigheden gegeven. Voor reizigers in de herfst zijn gegevens vergaart wanner en waar de piekperiodes voor de schitterende verkleuring van de bladeren is. (dag 11 en Tab kleurseizoen)

Appalachian Byways Loop voor 14 motordagen
Vervolg 'In het kort': lees verder ...

De noordelijke route van de Appalachian Scenic Byways Loop (ASBL) maakt gebruik van twintig wegen [20] die als Scenic Byway bekend staan. Zo net achter Washington DC al ebruike gemaakt van de Snickerville Turnpike [1} en vanaf Harpers Ferry tot voorbij Charles Town op een stuk van de Washington Heritage trail [2]in West Virgina gereden.
West Virginia Byway MapVanaf Winchester wordt in noordwestelijke richting de een gedeelte van 134 km (2.o uur) de Northwestern Turnpike [3] en de Staunton-Parkersburg Turnpike [4] ] gevolgd. Langs het wintersport paradies Snowshoe gaat het over de kronkelende Highland Scenic Highway [5] ] door de dichte hardhout bossen van het Monongahela National Forest in de Allegheny Mountains verder over de Midland Trail National Scenic Byway [6] ] naar Charleston.
Langs de Coal Heritage Trial [7] ] presenteert zich het opmerkelijke industrieel erfgoed van Amerika’s kolenindustrie. In de vroege jaren van 1900 heeft de door West Virginia Mining Map steenkoolwinning geschonden natuur al een immense impact op de fysieke en sociale omgeving gehad. Ziens de jaren 1960 is er een nieuwe dimensie aan toegevoegd omdat een voor het milieu schadelijkste productiemethode in de VS op grote schaal toegepast wordt. Nu worden goedkoop en effectief de bergtoppen gewoon weggeblazen en het afval in de valleien gedumpt. Meer dan 500 bergtoppen zijn met explosieven verwijderd en voor de grootschalig dagbouw-methode geschikt West Virginia Mining Map
gemaakt maar zonder beloofde werkplaatsen creëren. Met als gevolg dat West Virginia naar Mississippi de armste staat in de VS blijft. Geen wonder dat in de Appalachen regio bij de “Hillbillies” een significant hoger aantal kankergevallen vastgesteld is.
Na een ommetje door Burke’s Garden komt het eerste top tien highlight, de rit over de Back of the Dragon [8] naar het “Moonshiner en Bluegrass Town” Marion. Over de verdere als top tien beroemde motorwegen The Snake [9] en The Rattler [10]en de verbindingswegen de Lamar Alexander Parkway en Wears Valley Road worden de uitlopers van de noordelijke Great Smoky Mountains bereikt. De Foothills Parkway [11] en Unicol Turnpike [12] ] brengt de biker uiteindelijk naar verdere top tien motorway highlights.

Blue Ride ParkwayOp het zuidelijke gedeelte van de ASBL route bieden de Cherohala Skyway [13], Tail of the Dragon [14] en Moonshiner-28 [15] spectaculaire uitzichten, spannende rechts-links combinaties. Minder uitdagende bochten kan de motorrijder op de schilderachtige weg Blue Ridge Parkway [16] verwachten> dat wordt wel ruimschoots gecompenseerd door de vele visuele hoogtepunten van ongeveer 250 panoramische uitzichtpunten. Vanaf de BRP kan nog een reeks van de mooiste rides in North Carolina gedaan worden. Het zijn voor bikers, die de noordelijke ASBL gereden hebben, naast de bekende The Rattler en The Snake de Devil’s Staircase [17], Devil’s Whip de [18] en The Diamond back[19]. ] De Parkway door Virginia is heel anders dan in North Carolina door de kornoelje, hikorieën en de valleien met landbouwgrond.
Door de snelheidsgrens, de bezienswaardigheden en de uitstapjes op de Parkway kan de biker helemaal onthaast aan de 105 mijl (170 km) van de Skyline Drive [20] beginnen. Deze 105 mijl (170 km) kronkelende weg door de langgerekte Shenandoah National Park heeft nog zo,n 75 adembenemende uitzichtpunten tot het historisch stadje Front Royal. Naar Washington DC zijn het dan nog maar 100 km over de highway.

Prima uitgestippeld!
Wij berichten binnen kort…

E & W Sterckx, be

Hier is plaats….
voor jouw reisbericht! …

NN

Appalachian Scenic Byways Loop

Toercode

BTBDENL ASBL16IAD

Vertrekdata

motorreis
met dagelijks vertrek
voorkeur-maanden
August t/m oktober

routeschema Appalachian Scenic Byways Loop vanuit Washington DC

bike
thebest roadbook

Bij de dagelijkse etappes behoren een reisschema, een roadbook met de belangrijkste toeristische reisinformatie. Voor de navigatie zijn er GPS bestanden, die compatibel zijn met Google Earth / Maps en voor navigatie met Tom Tom, Garmin of andere inzetbaar zijn.

bikethebest heeft gebaseerd op de ervaringen de dagelijkse etappes zodanig gekozen dat de reistijd (rijtijd en tijd voor sightseeing afhankelijk van de avondschemering) grotendeels zelf kan worden bepaald. Afhankelijk van de interesses kan dit leiden tot het rijden van afkortingen of omwegen in een eigen aangepast tijdschema om het dagelijkse doel te bereiken. De toeristische reisinformatie is niet gedacht ter vervanging van reisgidsen maar omschrijft de belangrijkste bezienswaardigheden..

Dag 1 Aankomst in Washington DC _
Transfer naar het hotel in Arlington en daarna een eerste uitstapje downtown onder gebruikmaking van het openbaar ‘hop-on-hop-off’ vervoer om delen van de City te verkennen. Washington is vooral bekend om zijn ‘Mall’, een wijds autovrij gebied, met het Capitool en Lincoln Memorial. Er is eindeloos veel interessants te bezichtigen (zie ook activiteiten in en rond Washington DC)

Meer over Washington DC

Voor de beperkte tijd die ter beschikking staat om Washington te verkennen is privé vervoer met de motor aan bevoelen. Parkeerproblemen zijn dan in tegenstelling tot gebruik van een huurauto te verwaarlozen. Lopen zal men op een minimum moeten beperken omdat Amerikaanse huizenblokken vrij groot zijn vergeleken met onze Europese straatjes.
Alternatief kan men ook van een ‘Hop On/Hop Off Tour’ met de Trolleys van Old Town Trolley Tours gebruik maken. Aan 20 haltes kan men binnen de drie verschillende toeren in- en uitstappen om bezienswaardigs te bekijken. De totale rijtijd voor alle drie toeren (rood, orange, groen) samen is ca. 3 uur, voor de ´Orange´ ca. 90 minuten en voor ´Rood´ ca. 15 minuten bij prijzen tussen de € 34 tot € 46. Een ander alternatief is de aankoop van de ‘Washington D.C. Flex Pass’ von City Sights. Binnen 48 uur kan men onbeperkt vier verschillen bus routes gebruiken en na eigen keuze tot vijf verschillene attracties bezoeken. De prijzen variëren tussen de € 80 tot € 105.
Voor de bezichtiging van bepaalde highlights wordt aangeraden om dat al vanaf zes maanden voor je reis te doen. Bedoeld wordt een rondleiding door het ´Witte Huis´ en eveneens voor de toegang voor de uitzicht vanaf het Washington Monument.
Aan de rand van National Mall liggen tal van bekende musea. Tot de meeste musea (ca.17) heeft men gratis toegang. Naar horen en zeggen is het populairste museum aan ‘The Mall’ het natuurkundig museum en het Air & Space Museum.(Meer info over bezienswaardigheden hier)

Dag 2 Washington DC – Winchester (3.1 uur)
In de voetsporen van G. Washington wordt door de zacht glooiende heuvels naar Middleburg gereden. Over de 180-jarige Hibbs Brug van de Snickersville Turnpike [1] gaat het naar historisch belangrijke Harpers Ferry. Voorbij aan Charles Town wordt via de Washington Heritage trail [2] in het schilderachtig Winchester op een leuk terrasje de dag afgesloten.

Dag 3 Winchester – Seneca Rocks (3.9 uur)
De route door West Virgina gaat langs de grens met Maryland over de Northwestern Turnpike [3] en dan verder naar Elkins aan het Staunton-Parkersburg Turnpike [4]. Elkin is omgeven door de prachtige glooiende pieken en dalen van de Monongahela Forest. Die staat ook bekend door de adembenemende rotsformatie Seneca Rocks. Die nodigt uit om de dag eens met een wandeling in het natuur te beëindigen.

Dag 4 Seneca Rocks – Fayetteville WV (5.8 uur)
Via het Germany Valley met zijn Seneca Caverns wordt van de haarspeldbochten naar de Spruce Knob, 1.482 m en de uitzicht van de observatieplatform genoten. Langs het winter-sportparadies Snowshoe gaat het over de kronkelende Highland Scenic Highway [5] de Midland Trail National Scenic Byway [6] op bezoek in het Babcock State Park. Dagdoel is de beroemde New River Gorge Bridge bij Fayette.

Dag 5 Fayetteville – Beckley (4.1 uur)
Na de haarspeldbochten in de “Grand Canyon of the East” van het Gorge Rivier gaat het over de Midland Trail [7] naar Charleston. De National Coal Heritage Trail [8] slingert door het mijnbouwgebied van de Appalachen. Over de geschiedenis van de ooit 12.000 ondergrondse mijnen kan men zich in de mijnbouw plaatsen Whipple, Tamarack en de verblijfplaats Beckley uitvoerig informeren.

Dag 6 Beckley – Marion NC (4.9 uur)
De stadjes Mullens, Pineville behoren tot de Coal Heritage trail, die bij Welch wordt verlaten om via Coalwood en War over de WV-16 het historisch stadje Tazewell te bereiken. Na een ommetje door Burke’s Garden volgen de 32 mijl uitdagende twisties van de Back of the Dragon [8] naar Marion. Deze ‘Moonshiner & Bluegrass Town’ met zijn uitzonderlijk Lincoln Theatre en veel meer bezienswaardigs zal zeker bevallen.

Dag 7 Marion – Hot Springs (4.8 uur)
7Via Damascus en door de felsformatie van de Backbone Rocks wordt bij Shady Valley de beroemde motorroute The Snake [9] bereikt. Tussen Mountain City, Shady Valley en Holston Valley worden de 47 km, 489 bochten en drie bergpassen ‘just for fun’ twee keer gereden. Op de TN-91 langs Johnson City normaliseert zich de adrenaline-pegel op zijn laatst weer in de minerale bronnen van Hot Springs NC.

Dag 8 Hot Springs – Tellico Plains (5.8 uur)
De dag begint met een rit over The Rattler[10]. Zijn 234 bochten bieden rijplezier op de heen- en terugweg. Een tweede dagtopper is de panoramisch Foothills Parkway [11] over de bergkammen van de Great Smoky Mountains tussen Wears Valley en Chilhowee. Dean volgt de ‘Trail of Tears’ voor 15.000 gedeporterde Cherokee Indinanen, nu voor bikers de Unicol Turnpike [11] van Vonore naar Tellico Plains.

Dag 9 Tellico Plains – Maggie Valley (5.5 uur)
Het is de dag met vier van de meest uitdagende motorfiets routes in de Appalachen: Cherohala Skyway [13],Tail of the Dragon [14],Moonshiner 28 [15] en Blue Ridge Parkway [16]. Kortom: Hoogtes over 5.390 voet, verleidelijke 636 Dragon-Twisties op de heen- en terugweg, de spectaculaire bergwegen beproeven waar ooit de illegaal gestokte Moonshiner-Whisky veilig voor de overheid vervoerd worden is.

Dag 10 Maggie Valley – Asheville (3.9 uur)
In Maggie Valley’s‘Wheels trough time museum zijn 300 klassieke Amerikaanse motoren te bewonderen. Een bezoek aan het Cherokee Indianendorp volgt de rit naar het uitkijkpunt van Waterrock Knob op 6.400 voet hoogte. Even in het café van het arboretum nabij Asheville bijkomen. Dan op de Urban Trail het charmante Asheville, Biltmore House, Folk Art en Parkway Visitor Center verkennen.

Dag 11 Asheville – Boone (4.5 uur)
Deze sectie van de BRP staat bekend voor panoramisch uitzichten en het kleurspekatakel in de herfst. (zie rechts en beneden Tab ‘Kleurseizoen) Na een walk over de beroemde High Swinging Bridge van Grand-father Mountain (5.946ft) wordt de dag afgesloten met een rit over het 1.243ft lange Linn Cove Viaduct naar het Appalachian Bluegrass centrum Boone.

Dag 12 Boone – Roanoke (4.5 uur)
Voorbij aan tientalen overlook’s met namen als The Lump, Jumping Off Rocks en Devil’s Garden biedt Mabry Mill met zijn smederij, graan- en zaagmolen in het restaurant een rustplek. Roanoke Valley Overlook geeft uitzicht op de grootste gemeenschap langs de Parkway. De tentoonstellingen in diverse musea en het Taubman museum of Art met zijn markante architectuur bieden iets voor ieder toerist.

Dag 13 Roanoke – Charlottesville (6.0 uur)
Het merendeel van de Parkway loopt ook van dag over de bergkammen door de Nationale Bossen. De attracties en overlooks langs dit deel van de Virginia Parkway verschillen iets. Langs de ‘Antique Allee’ van de Shenandoah en Roanoke Valleien liegen plaatsen als Buchanan, Bedfort, Stauton, Lexington en Charlotteville waar dichtbij in Monticello de plantage van Thomas Jefferson te bezichtigen is.

Dag 14 Terug naar Washington (6.1 uur)
Na een gezellige oponthoud en bezichtiging van Charlotteville wordt vandaag de Skyline Drive [20] gereden. Ook deze 105 mijl (170 km) kronkelende weg door de smalle, langgerekte Shenandoah National Park heeft zo,n 75 adembenemende uitzichtpunten. Naar een bezoek aan Harrisonburg Downtown Historic District wordt via historisch Front Royal de highway terug naar Washington DC genomen.

Dag 15 Washington – City Tour (2.1 uur)
De Metropool Baltimore-Washington met 7,5 miljoen inwoners nummer 29 op de wereld-ranglijst van bevolkte stedelijke gebieden. Washington is vooral bekend om zijn ‘The Mall’, een wijds autovrij gebied, met aan de ene kant het Capitool en aan de andere kant het Lincoln Memorial. Er tussen in is eindeloos veel interessants te bezichtigen waarvoor tot vertrek van het vliegtuig (bv.17:40 uur) een motorroute is uitgestippeld.

Meer over Washington DC

Voor de beperkte tijd die ter beschikking staat om Washington te verkennen is privé vervoer met de motor aan bevoelen. Parkeerproblemen zijn dan in tegenstelling tot gebruik van een huurauto te verwaarlozen. Lopen zal men op een minimum moeten beperken omdat Amerikaanse huizenblokken vrij groot zijn vergeleken met onze Europese straatjes.
Alternatief kan men ook van een ‘Hop On/Hop Off Tour’ met de Trolleys van Old Town Trolley Tours gebruik maken. Aan 20 haltes kan men binnen de drie verschillende toeren in- en uitstappen om bezienswaardigs te bekijken. De totale rijtijd voor alle drie toeren (rood, orange, groen) samen is ca. 3 uur, voor de ´Orange´ ca. 90 minuten en voor ´Rood´ ca. 15 minuten bij prijzen tussen de € 34 tot € 46. Een ander alternatief is de aankoop van de ‘Washington D.C. Flex Pass’ von City Sights. Binnen 48 uur kan men onbeperkt vier verschillen bus routes gebruiken en na eigen keuze tot vijf verschillene attracties bezoeken. De prijzen variëren tussen de € 80 tot € 105.
Voor de bezichtiging van bepaalde highlights wordt aangeraden om dat al vanaf zes maanden voor je reis te doen. Bedoeld wordt een rondleiding door het ´Witte Huis´ en eveneens voor de toegang voor de uitzicht vanaf het Washington Monument.
Aan de rand van National Mall liggen tal van bekende musea. Tot de meeste musea (ca.17) heeft men gratis toegang. Naar horen en zeggen is het populairste museum aan ‘The Mall’ het natuurkundig museum en het Air & Space Museum.(Meer info over bezienswaardigheden hier)

 • 14 nachten in goede middenklasse hotels of motels volgens routeplan, gedeeltelijk met ontbijt
 • Huurmotor naar keuze HD Big Twin ®incl. onbeperkt gratis mijlen, plaatselijke belastingen en afleveringskosten
 • Eenvoudige helmen bestuurder/passagier (aanbeveling eigen helm)
 • Zadeltassen, veiligheidsslot en instructie motorhandhaving
 • VIP aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico* voor schade door ongeval of diefstal*
 • Extra aansprakelijkheidsverzekering over EUR 1 Mio.
 • Transfer van/naar hotel-verhuurstation over een afstaand van 7 mijlen
 • detailleert Roadbook met toeristische informatie
 • garantiecertificaat voor motorhuur

*) De verplichte CDW/ VIP verzekering van de verhuurder heeft een eigen risico van USD 2.000 pro geval van schade aan banden, wielen, bij diefstal en afsleepkosten tot $ 100 en is in de huurprijs inbegrepen. Dit eigen risico zal worden terugbetaald bij terugkeer door de in het huurprijs eveneens ingesloten super inclusief plus verzekering.

 • Vlucht (bikethebest kan voordelige vluchten boeken)
 • elektronische reistoestemming van ESTA
 • reis- en/of annuleringsverzekering, die wij graag bij een boeking regelen
 • Uitgaven voor persoonlijke behoeften, tipgelden, regenkleding, Consumpties enz.
 • Op de locatie van de verhuurder kan een EVIP verzekering voor USD 6, – per dag, plus lokale belastingen afgesloten worden om de vooruitbetaling van het ”eigen risico” in het geval van schade of diefstal tot USD 1.000  te verkleinen.
 • De verhuurder behoudt zich het recht voor om een ander voertuig van hetzelfde of een hoger prijspeil te leveren, indien het geboekt model (om wat voor reden dan ook) niet beschikbaar is. Voor een meerprijs van € 22 per dag wordt de gewenste motor gegarandeerd.
 • Op het moment van overname van de motor is een borg van USD 500 via een creditcard te autoriseren. Bij het boeken van een GPS (€ 18 per dag) is een extra borg van $ 250 van toepassing.
 • minimaal 1 jaar rijervaring
 • motorfiets: vrije keuze van type motorfiets
 • motorfiets gewicht, zadelhoogte en bagageruimte overwegen
 • Voor de borg van USD 500, – is een creditcard nodig. De borg zal bij overname van de huurmotor geblokkeerd worden, maar niet van uw account afgeboekt worden.
 • Overname / Teruggave: Kan op elk moment tijdens de openingstijden, maar niet later dan 16.30 uur.
 • Het bestaat is de 24-uur-regel. De motorfiets moet niet later terug dan op hetzelfde tijdstip waarop het gehuurd werd, anders vindt een nacalculatie plaats.
 • U bent verplicht via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA een reistoestemming te verkrijgen, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar de VS. De kosten die hieraan verbonden zijn dient u per credit card te voldoen. De aanvraag valt onder uw eigen verantwoording.

Beschrijving voor korte Citytoer
Philadelphia, de voorlopige hoofdstad gedurende de onafhankelijkheidsstrijd, had de grootste kans hoofdstad van de VS te worden. De nieuwe hoofdstad werd natuurlijk “Washington” genoemd, naar de President, en werd aangelegd in een federaal District (District of Columbia). De Constitutie heeft een stuk land van 10 vierkante mijl aangewezen, dat onder directe controle van het Congres valt. George Washington koos de precieze ligging, een paar mijl verderop langs de rivier waar zijn huis Mount Vernon gelegen was. De Fransman Pierre L’Enfant werd gekozen om de nieuwe stad te ontwerpen. Hij gebruikte een Barokmethode (kaart) om de straten te leggen. Washington haalde het bijna niet als stad, toen het tijdens de oorlog van 1812 door de Britten werd afgebrand. Hoewel het eigenlijke District of Columbia niet in grootte groeit, is de Metropool Baltimore-Washington inmiddels tot een gebied van bijna 7,5 miljoen inwoners uitgegroeid. Het is nummer 29 op de wereldranglijst van meest bevolkte stedelijke gebieden. Washington is vooral bekend om zijn “The Mall”, een wijds autovrij gebied van 2 mijl lang, met aan de ene kant het Capitool en aan de andere kant het Lincoln Memorial. Er is eindeloos veel interessants te bezichtigen in Washington. Zoals de bekendste regeringsgebouwen, het Witte Huis en de Capital.
Vanuit het Monument (7) is een prachtig uitzicht over de stad in alle windrichtingen. Rond de Mall liggen een groot aantal Memorials (monumenten), om presidenten en oorlogen te herdenken. Aan de uiterste westkant van de Mall ligt het Lincoln Memorial (3) dat op een Griekse tempel lijkt. Aan de voet van het Lincoln Memorial zijn de indrukwekkende Vietnam en Korea Memorials (4). Het Jefferson Memorial (8) is aan het Tidal Basin gelegen . In het Ford’s theater is Lincoln vermoord.

De Library of Congress is niet alleen de grootste bibliotheek ter wereld, maar ook heel mooi om van binnen te zien. Op Arlington National Cemetery (2), de begraafplaats met uitzicht op de rivier de Potomac en Washington DC is het Arlington House gelegen. Naast het gedenkteken voor General Robert E. Lee’s zijn er vele graven met eenvoudige witte stenen, die in vele films getoond werden. Arlington is een begraafplaats waar de Amerikaanse helden begraven liggen. Onder hen John F. Kennedy, Jacqueline Kennedy Onassis, Robert F. Kennedy, Pierre L’Enfant en vele oorlogshelden.
Washington heeft een van de mooiste treinstations ter wereld, Union Station, met veel winkels en restaurants, Het National Air and Space Museum (11) is het meest bezochte museum ter wereld. Ook is er een planetarium en een IMAX theater. Naast het Natural History museum ligt het immense National Museum of American History. Hier is van alles over de Amerikaanse geschiedenis te vinden. Behalve de Smithsonian musea ligt ook de National Gallery of Art aan de Mall. Het United States Holocaust Memorial Museum verdient een aparte vermelding. De stad heeft een paar centra die de moeite waard zijn om uit te gaan, te winkelen of gewoon rond te kijken, de bekendste hiervan zijn Dupont Circle, Georgetown en Adams Morgan.
Voor een overzicht van de afmetingen van de hoofdstad moet men hoger op één van de 5 mooiste uitzichtpunten van Washington DC. Het is de toren van de kathedraal, de toren van het oude postkantoor (18), op een terras van het W Hotel (16) en naar de oevers van de rivier de Potomac. Er zijn mogelijkheden om de eindeloze wachtrijen van het 370-meter hoge Monument van Washington te omzeilen. Washington National Cathedral is waarschijnlijk de laatste gebouwde puur gotische kerken en s ’werelds 6-grootste kathedraal.
Washington’s voormalig postkantoor heeft een klokkentoren (18), dat iets meer is dan de helft zo hoog als het Washington Monument. Een lift gaat naar de top. Zonder wachtrijen biedt het achter dikke glazen ramen een even uitgebreid overzicht van de stad zoals van het Washington Monument. Eettenten en winkels zijn er, 1100 Pennsylvania Ave., NW
Het raam van de POV Rooftop Bar and Lounge van het W hotel (16) biedt een uitzicht op het Witte Huis, het Amerikaanse ministerie van Financiën, het Washington Monument en het standbeeld van Jefferson. Met een beetje geluk kan men de presidentiële helikopter bij de landing op het gazon van het Witte Huis (15,17) fotograferen, terwijl de ober cocktails en andere dranken serveert. (515 15th Street NW, F St. Between 14th and 15th Street, Washington, DC 20004)

Over de weersomstandigheden op de Appalachian Scenic Byways Loop

Het klimaat van de Appalachian Mountains
is te vergelijken met de Midden-Europese. Echter is het in de zomerKlimaat TNWI heter en de regenval is hoger. Maar ook in deze regio zijn de weersomstandigheden afhankelijk van de breedtegraad en de hoogte waarop men aan het reizen is. De volgende vergaarde gegevens over het weer zijn uiteraard indicatief voor de keuze wanneer men welke weersomstandigheden in welke periode het meest waarschijnlijk kan verwachten. (meer info)
Drie jaargetijden worden in het kort belicht en de belangrijke weersinformatie in grafieken getoond:
• Gemiddelde temperatuur en neerslag en windsnelheid
• Neerslaghoeveelheden en aantal droge dagen
• Bewolkte, zonnige en neerslag dagen

Lente
Maart tot en met mei: de lente brengt het onvoorspelbare weer mee. Klimaat NeeslagVeranderingen gebeuren snel –een zonnige hemel kan in een paar uur sneeuwval volgen. Maart is de maand met de meest radicale veranderingen; Sneeuw kan op elk moment tijdens de maand vallen, vooral in de hogere hoogten. Temperaturen in de lagere hoogten hebben een gemiddelde hoogte van 61ºF. Lage temperaturen, die vaak onder bevriezing zijn, hebben een gemiddelde van 42ºF. Rond half april is het weer meestal milder. Dagtemperaturen bereiken vaak 70 en soms 80’s maar ’s nachts vriest het in de lagere hoogten. April is gemiddeld meer dan vier centimeter regen, meestal in de namiddag in vorm van showers. Mei is warmer, met daghoogtes van 70 en 80 en laag in de 40 en 50.

Zomer
Klimaat WoZN Juni tot en met augustus betekent in de smokies hitte, waas en vochtigheid. In de namiddag komen vaak buien en onweersbuien voor. De temperaturen stijgen door in juli en augustus namiddag tot 90 in de valleien. In de avond zijn het meestal comfortabel 60 en 70 Graden. In de hogere hoogten is het weer veel aangenamer. Vanaf juli tot en met begin december is er een kleine kans dat de Appalachen te maken krijgen met restanten van orkanen of tropische depressies, waarbij er nog steeds sprake kan zijn van venijnige wind en zware regenval.

 

Herfst
Herfstkleuren piekperiodeHerfst presenteert zich met een collage van briljante kleuren, schilderend in alle kleuren maar overwegend rood en goud in midden tot eind oktober. September tot half november is er betere zicht en de lucht koeler in het begin van het herfstkleurseizoen. Warme dagen wisselen af met koele nachten. Over dag zijn het meestal 70 en 80 graden in september die naar november tot 50 en 60’s graden vallen. De dagtemperaturen variëren van 60 tot 70 graden eind september en de eerste vorst kan dan voorkomen. De nachttemperatuur varieert van 30 tot 40 graden in hogere hoogten, met de mogelijkheid van 20 tot 30 graden van 15 november tot en met 15 december. Sneeuw is waarschijnlijk in hogere hoogten (4000 voet of hoger) gedurende deze periode. Dit is de droogste periode van het jaar met slechts enkele regenbuien. In de hogere hoogten is sneeuw in november mogelijk.

De slides van dag 11 vertonen als voorbeeld voor de maanden september en oktober de kleurverandering voor een bepaald jaar. Deze kaart hier geeft generaliseerd een schatting van de timing van kleurpieken voor de verschillende regio’s van Noord-Carolina. De berghellingen, steden en schilderachtige wegen zijn evenals te zien. Deze combineert slechts door een benadering de effecten voor de piekperiode van de herfstkleuren door inachtneming van zowel de hoogte als ook de geografische ligging (breedtegraad).Herfstkleur Periode Oktober
Uitgangspunt voor de samenstelling van de kaart zijn de volgende feiten. De herfstkleur start eerder op hoger gelegen terrein. Voor elke 1.000ft verhoging zal de piekperiode van de verkleuring ongeveer een week eerder plaatsvinden, met uitzondering van de kuststreken waar we de hoogtes in 500′-secties verdeeld zijn.
Voor het effect van de breedtegraad op de herfstkleuren is elke noordelijke niveauverandering van breedtegraad gelijkwaardig aan ongeveer 200 m (656 ft) hoogteverschil. Dezelfde hoogte in het noorden is koeler dan dezelfde hoogte in het zuiden, waardoor de vegetatie verschilt. De resulterende koeler temperaturen betekenen dat piekkleuren eerder zullen komen op dezelfde hoogt in het noorden dan in het zuiden. (Bron)

Piekkleuren langs BRP en Roanake Valley medio oktober
De dieprode kleuren worden gezien op Blackgum, Dogwood en Sourwood bomen, terwijl Es en populieren de heldere gele tinten aanbieden. Bladeren van de eikenbomen variëren van roze tot maroen, en de rode Maple-bomen zorgen voor een combinatie van gele en kastanjebruine bladeren. U ziet ook mooie oranje kleur van Beech en Sassafras bomen.
De bossen zijn tot 3.500 ft meestal nog groen. Daar boven wordt het kleurrijker afhankelijk van de helling en zicht. De belangrijkste bomen met gekleurde bladderen zijn op tussenliggende hoogtes s Blackgum, Dogwood and Sourwood trees, kornoeljes, wilde wijnstokken en rode esdoorns (met diep rode kleur). Zuiker esdoorns beginnen met oranje tot geel, berken, tulpen populieren en Fraser magnolia zijn allemaal geel. In de hogere gebieden zoals in Craggy Gardens heeft de es de bladderen laten vallen en zijn de viburnums op hun hoogtepunt van oranje / gele kleur.

Sommige delen van de bergketen heeft meer eiken-Hickory bossen dan die in de Blowing Rock / Grandfather Mountain gebied. Die hebben minder spectaculair rode kleur, maar daarvoor meer geel, gebrand geel en zelfs bruine kleuren. In het Blowing Rock / Grootvader en Looking Glass Rock gebied zijn er adembenemend uitzichten over een kleuren zee .Bij Water rok heeft men op een heldere dag zelf vergezichten van meer dan 70 mijl. (bron)
Behalve langs de wereldberoemde Blue Ridge Parkway zijn er tal van andere routes in de Blue Ridge Mountains. Regen en wind kan het kleurenspektakel vrij snel beëindigen. Rijden door het bos kan dan wel op de natte weggedeeltes tot een hachelijk onderneming worden.

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This