Zuid Dalmatie

bikethebest
D a l m a t i ë
tot Dubrovnik

15 verzorgde reisdagen
voor single of duobiker

Cruisen door Dalmatië
via Krka & Plitvice meren
naar Dubrovnik

motorreis met motortransport,
vlucht & gebruik van veerboten


In het kort: combinatie motorreis Kroatië KZDKPD15
Zuid Dalmatië naar Dubrovnik via Kvaner eilanden
Deze combinatie motorreis (KZDKPD15) van bikethebest naar Zuid Dalmatië via de Kvarner eilanden Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Krka National Park, Plitvice meren en Dubrovnik maakt gebruik van motor-transport per vrachtauto en een vlucht naar Bergamo in Noord- Italië. Van deze plaats wordt vervolgens met de motor door Istrië gereden. Dalmatie Krka en Plitvice

Schema dagelijkse route (KZDKPD15)

Met de veerboot wordt van het eiland Mali Losinj het mooie Zadar bereikt. Na een tocht over de eilanden ten zuiden van Zadar volgt een bezoek aan de omgeving van de Krka watervallen. De reis gaat van Split met een veerboot naar het eiland Hvar en dan verder langs de kust naar Dubrovnik.
De highlights op de “terugreis” zijn bezoeken aan de Nationale park van Plitvice. Uiteraard worden ook de vele bezienswaardigheden Zuid Dalmatie Krka en Plitvice van de badplaatsen en culturele centra zoals Split Sibenik, Zadar etc. bezocht. Met een vlucht gaat het dan weer van Bergamo terug naar huis, terwijl de motor per vrachtauto terug gebracht wordt.
Deze 15 dagen motorreis kan uiteraard zowel in Kroatië als ook op de terugreis in de andere landen uitgebreid of aangepast worden.
Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Voor toerrijders die meer “rustdagen” tijdens hun 15 reisdagen wensen, bestaat een alternatieve route- schema met zes rustdagen.
Dag 1:NL/BE->vlucht Noord-Italië
(motortransport uitgevoerd)
Dag 2: Lido–Dunio-Miramare-Trieste-Izola-Piran
Terwijl de motor al per vrachtauto naar Noord-Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Italië vervoerd is, stapt de biker op het vliegtuig naar Bergamo (Italië).Zuid Dalmatie Krka en Plitvice
Op grond van het vliegschema is er op de eerste reisdag alleen gelegenheid weinig uren te rijden.
Op weg richting Kroatie wordt Venetië gepasseerd.
Wie een iets rustiger verblijf voor de eerste over- nachting wenst, die kan verder oostelijk voor een verblijf aan de Costa Veneta kiezen.
De gemeente Jesolo ligt in het uiterste noorden van de Laguna Veneta bij de monding van de rivieren Piave en Sile.Zuid Dalmatie Krka en Plitvice De plaats bestaat uit twee afzonderlijke delen: het oorspronkelijke Jesolo en Lido di Jesole, de bekende badplaats. Die is uitermate geschikt voor een combinatie relaxen, genieten van 15 kilometer lang zandstrand en avonds zorgen restaurants, terrasjes en disco’s voor het nodige vertier.
Een motorfietsreis door de landschap van het karst-plateau Zuid Dalmatie Krka en Plitviceboven Trieste wordt ten zeerste aanbevolen. Een reis naar Monrupio en het panoramische uitzicht is in elk geval de moeite waard. Onderweg passeert men vele grotten en monolithische kalksteen toren, de Obelisk van Opicina, de grootste toeristische grot ter wereld de Giant Cave en het heiligdom van Monte Grisa. Zuid Dalmatie Krka en PlitviceDe oude stad van Trieste bestaat slechts uit een klein aantal smalle straatjes en doorgangen. Maar de oude stad is mooi en vrij goed gerenoveerd in de afgelopen jaren. Na Trieste is Muggia in Italië het eerste stadje. Het heeft een charmante historische binnenstad met stadsmurenm, stads poorten en de antieke resten van het oude Muggia Vecchia. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Maar ook de steden Koper, Piran en Izola aan de Sloveense kust kunnen met hun middeleeuwse stadsbeeld betoveren. Wie tol op de snelweg in Slovenië wil vermeiden, kan door het achterland van Muggia rijden of een provinciale weg parallel aan de snelweg gebruiken. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Bezienswaardig zijn in Koper op het plein van het Palazzo Pretorio met zijn indruk- wekkende kantelen, tegenover de prachtige loggia. Het resterende deel van de oude stad is ideaal voor een heel korte wandeling. De ontbrekende uitzichten op de kust worden onderweg ruimschoots gecompenseerd door Zuid Dalmatie Krka en Plitvice het schilderachtig op een schiereiland gelegen Izola. Deze plaats is precies het tegenover- gestelde van Piran. De oude stad ligt op een voormalig eiland die door een brug met het vasteland later werd verbonden. Izola was omgeven door een versterkte muur die in het 19e begin Eeuw werd afgebroken. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Piran is een bijzondere stad. Het is de best bewaarde culturele stadmonument van heel Sloveense Istrië. Het stadsbeeld is tot ver buiten de grenzen bekend.
dag 3: Piran-Buzet-Pazin-Porec dag 4:Porec-Pula-Opatija
De kunstenaar gemeenschap van Groznjan ligt in het prachtige wijngebied Zuid Dalmatie Krka en Plitviceboven de Mirna vallei en nodigt uit tot een ont-spannen wandeling langs de diverse shops en ateliers uit. Buje ligt op een heuvel 222 meter boven de zeespiegel en heeft een oud stadscentrum met Venetiaanse paleizen, stadsmuren, een toren uit de 15e Eeuw, veel middeleeuwse architectuur en een rijkelijk ingericht etnografisch museum. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Oprtalj ligt op 378 m hoogte aan de rivier Mirna waar het stadsgedeelte , Livada, het wereldcentrum van de truffels is gelegen. Oprtalj is gelegen op een smal plateau en volgens velen één van de meest pittoreske stadjes in het noorden van Istrië. De reis van Oprtalj naar Motovun gaat langs een beboste heuvelrug, Zuid Dalmatie Krka en Plitvicevervolgens door zeven mooie haarspeldbochten steil neerwaarts via Livante door het daal van de Mirna en dan om hoog naar Motovun. Na een bochtige rit langs de binnenlandse wegen van Slovenië is het eerste station de ‘City of Truffels’. Maar Buzet is wereldwijd niet alleen vanwege de heerlijke knollen bekend.Zuid Dalmatie Krka en Plitvice
Roc is een middeleeuwse stad in het centrum van Istrië, gelegen op 334 meter hoogte. Met zijn 170 inwoners is Roc de kleinste van de steden in Istrië. Via de ongeveer 7 km lange Glagoliten allee komt men naar Hum. De 23 inwoners beheren een klein museum en een kapel. Pazin is een met zijn 5.000 inwoners de Zuid Dalmatie Krka en Plitviceop een naar de grootste steden in Istrië. Niet verre van Pazin (6 km) is het kleine dorpje Beram. Wereld-eroemd is deze plaats door gotische begraafplaats kapel met historisch waardevolle fresco’s uit 1474.
Het gebied om Poreč wordtZuid Dalmatie Krka en Plitvice ook de Riviera van Istrië genoemd. In de 15e Eeuw gebouwde stads- muren zijn nog gedeeltelijk bewaard gebleven. Gemeten aan het aantal bezoekers uit de hele wereld is het de belangrijkste plaats in dit vakantiegebied van Kroatië.

De stad Porec wordt door een gracht van het vaste- land gescheiden. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Het complex van de basiliek Euphrasiana staat op de lijst van de UNESCO. Daarnaast zijn er nog een groot aantal bezienswaardigheden in het oude centrum van de stad en de drukke hoofdstraat Decumanus voor schopping. Vrsar is een kleine stad met slechts Zuid Dalmatie Krka en Plitvice 1.700 inwoners die zijn karakter als een mediterraan vissersdorp tot vandaag heeft kunnen bewaren. Vrsar staat ook bekend als “stad van marmer”, omdat in een park in de buurt indrukwek- kende marmeren sculpturen van de beeldhouwer Dusan Dzamonjas zijn. De verdere route van deze Istrie mototreizen naar het zuiden gaat langs de Limfjord. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Het is een 10 km lange Karstvallei diens rivier hier eindigt en zich met het zeewater vermengt. Rovinj is een pittoresk havenstad aan de Adriatische kust, en vanwege de prachtige stranden, de Italiaanse stijl stad en de schoonheid van de natuur is een populaire bestemming voor toeristen. Zuid Dalmatie Krka en PlitviceHet dagdoel Pula heeft nog wat bezienswaardigheden zoals historische stadhuis, fort, tempel van Augustus, markthal, Poort van Hercules etc. te bieden. Van Fazana komt men van zelf langs het geweldige Amfitheater.Labin is de geheime cultuur hoofdstad van Istrië. De beroemdste schilder en beeldhouwer zijn afkomstig uit deze regio. Niet verre van Labin Zuid Dalmatie Krka en Plitviceligt Dubrova met een sculpturen- park – een forma viva in de open lucht met meer dan 70 stenen sculpturen. De glamourreuze badplaats Opatija heeft vele waar met name in het K&K-tijdperk de high society verkeerde. beroemde hotels Een aanbevolen bezoek of zelf overnachting in het “Millennium Opatija” met zijn 5 sterren hotel, café, restaurant Zuid Dalmatie Krka en Plitvice met terras aan zee laat de glamour van vroeger tijdperken zal men van het fantastisch ouderwetse interieur zeker versteld staan. Bij de marina kan men iets rustiger dan op de boulevard een lekker drankje nuttigen.
dag 5: Opatija-Mali Losinj-veerboot Zadar dag 6: Zadar-eilanden Ugljan en Pasman-Sibenik
Vandaag moet men de tijd voor sightseeing op Cres en Losinj wel goed in de gate houden. De veerboot naar Zadar vertrekt namelijk in de Zuid Dalmatie Krka en Plitvice late namiddag. Via de kustweg gaat het terug naar Brestova en met de veerboot naar het berg- achtige eiland Cres. Op de super uitgebouwde kronkelende weg rijd men met veel plezier de 13 km in de bergwereld van Cres. Daarna gaat het wat rustiger op een zijweg in de Tramuntana (“Achter de bergen”) naar de gieren van Beli. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Van Beli kan men het stadje Cres binnen 20 minuten bereiken.Het is een kleine stadje met de drie oude stadspoorten. In de Venetiëaanse sfeer rond de haven zijn een aantal renaissance huizen en openbare gebouwen te zien. Het is leuk om in de rustige sfeer van het stadje door de smalle straatjes in het centrum te wandelen. Door een draaibrug is het eiland Cres, in het Zuid Dalmatie Krka en Plitvicezuidelijke deel in de plaats Osor, aangesloten op het eiland Lošinj. Na een bezoek aan Lubenice bereikt men op “het circuit van de inheemse motor- rijder” de twee stadjes Mali Lošinj en Veli Lošinj. De havens van de twee stadjes zijn omringd van de mooie gevels van steen paleizen en diens parken met exotische Zuid Dalmatie Krka en Plitvicevegetatie. Aanbevelenswaard is het ook wat drank en eten mee te nemen omdat dit vrij snel op het veerboot uitverkocht kan zijn. De oude historische stad ligt op een schiereiland omgeven door een Venetiaanse muur. Zadar wordt geprezen als een parel van de Kroatische cultuur en geschiedenis. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Na aankomst moet men toch ondanks het eventueel late uur nog even naar de groeten aan de zon kijken en naar de zeeorgel van Zadar luisteren. Dan wordt het echt tijd om het verblijf op te zoeken. De historische stad van Zadar wordt onder leiding van gidsen van vele toeristen druk bezocht. Zuid Dalmatie Krka en PlitviceEen mooie promenade loopt langs het water en als er voldoende golven zijn, is het geluid van de zee orgel te horen. Het grootste deel van de historische oude stad is in de Venetiaanse stijl gebouwd. De auto- maar niet fietsvrije kronkelende straatjes zijn gemakkelijk in de voormiddag te bewandelen. heeft een breedte van slechts vier kilometer en is ongeveerZuid Dalmatie Krka en Plitvice Van Zadar naar Sibenik kan men het snelste via de snelweg A1 (88km/1 uur), langs de kustweg Jadranska magistrala (76km/1.2 uur) rijden of voor de meer avontuurlijke route via de eilanden Uglijan en Pasman (98km/3.2 uur) met twee korte veerboot passages kiezen. Direct aan de overkant van Zadar is het meest bevolkte eiland aan de Kroatische kust gelegen. Ugljan 78 km lang. heeft een breedte van slechts vier kilometer en is ongeveerZuid Dalmatie Krka en Plitvice Vanaf de haven van Prekowordt het noordelijk gelegen toeristische stadje Ugljan bezocht. Dan gaat de reis zuidwaarts voorbij aan Preko via Kalinaar Kukljica. Na het passeren van een brug die de beide eilanden met elkaar verbindt gaat verder over het eiland Pasman naar de veerhaven van Tkon.
Zuid Dalmatie Krka en PlitviceMet een veerboot wordt in Biogradhet vaste land bereikt en is men nog 50 km van Sibenik verwijderd. Vodice ligt op 65 km van Zadar en staat alom bekend om zijn smalle straatjes. Amper 15 km verder op is Sibenik met zijn bezienswaardigheden gelegen. In ieder geval is er nog tijd om in de avonduren door het mooie Sibenik te wandelen. In tegenstelling tot Split valt de drukte in Sibenik mee. Zuid Dalmatie Krka en PlitviceBelangrijke monumenten zijn de kathedraal, grote markt, Plein Republiek, stadhuis en het paleis. Sibenik is een voortreffe- lijk uitgangspunt om de National Park Krka, canyon Čikola en de verdere omgeving van Drniš en Knin te verkennen.
dag 7: Sibenik–Krka–Knin-Drnis-Split dag 8: Split-veerboot Hvar-Sućuraj-Drvenik-Dubrovnik
In 1985 is het grondgebied tot Nationaal Park “Krka” benoemd worden. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Het is het zevende nationale park in Kroatië en gelegen in het gebied tussen de steden Šibenik en Knin. Op het gebied van het nationale park zijn er als hoofd attractie zeven watervalle en twee monumenten: een Franciscaner en een orthodox klooster. Vanaf de parkeerplaats in Lozovac kan met een bus naar de mooiste watervallen, de Skradinski buk gereden worden. Daarna staan de kloof van de Čikola Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Daarna staat het genieten van de uitzichten op het Visovac eiland, de waterval Roski slap en bezichtigingen van het orthodox klooster Sveti Arhandel, het oude Romeinse militaire kamp Burnum, de waterval Manojlovac en een museum op het programma.Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Ten oosten van Knin de bron van de rivier Krka bezocht worden, die direct onder de waterval Topoljski buk ligt. De belangrijkste attractie van het stadje Knin is een formi- dabele vestigingsruïne met een hervoor- ragend restaurant. In de stad Drnišzijn er de overblijfselenZuid Dalmatie Krka en Plitvice van een oude Turks kasteel boven de afgrond van de canyon Čikola te zien.Split met zijn prachtige gebouwen uit de verschillen tijdperken eist zijn tol aan volhoudentheid en doorzettings- vermogen. Het is altijd een erg druk bezochte stadZuid Dalmatie Krka en Plitvice en wordt pas leefbaar als de cruise schepen de duizenden toeristen weer opnemen om te vertrekken. Dus een verkenning in de vroege avond en ochtenduren lijkt aanbevelenswaard. Voor vertrek met het veerboot naar het eiland Hvar is er tijd de Marmontova ulica te bezoeken. Zuid Dalmatie Krka en PlitviceHet is de winkelstraat van Split die door de vismarkt in tweeën gedeeld wordt. Na het afslaan in de Trogirska ulica bereikt men de smalle straatjes van de oude stad. Door het Golden Gate (Zlatna vrata) lopend komt men op de Peristyl waar de kathedraal, de klokkentoren, de vestibule en het paleis van Diocletianus gelegen is. De Narodni trg was al in de Middeleeuwen Zuid Dalmatie Krka en Plitvicehet centrum van de stad met een grote massa van mensen. Na een leuke overtocht met de veerboot wordt Stari Grad op het eiland Hvar bereikt. Dit is een van de grootste eilanden in de Adria met ca. 70 km lengte en 10 km breedte. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Sućuraj – helemaal in het oosten van het eiland is maar 6 km van het vaste land verwijderd. Naar het verlaten van de veerboot op het vaste land in Drvenik rijd men langs de talloze baaien met hun mooie stranden. Daarna gaat het door het gebergte en Zuid Dalmatie Krka en Plitvice door de mooie landschap van de meren van Bacinska Jezera. Het volgt een afdaling in het vlakke land van het Neretva-Delta dat in eerste instantie voor akkerbouw gebruikt wordt. Achter Opuzen gaat het opnieuw de bergen in na ca. 15 Km wordt de Neum-Korridor bij Klek bereikt.Zuid Dalmatie Krka en Plitvice De grensformali- teiten van Bosnie-Hertogowina kunnen voor enig openhoud zorgen. Naar passeren van het tweede controlepunt Zalon Doli zijn het nog 60 km naar Dubrovnik.


dag 9: Dubrovnik-Peljesac-
Orebic-Makarska
dag 10: Makarska-Sveti Jure-
Kastella-Trogir
Vanuit Dubrovnik richtig noorden kan men de Jadranska Magistrala via Neum rijden. Een Zuid Dalmatie Krka en Plitviceinteressante alternatieve is via het schiereiland Peljesac naar het plaatsje Trpanj rijden en met de veerboot naar Ploce over- zetten. Peljesac heerst overal een gevoel van tijdloosheid: rotsen, vegetatie, pijnbombossen en cypressen.
Ston – gelegen aan de verbinding begin van Peljesac schiereiland met het vasteland heeft opzien- baar bevestigingsmuren met torens en het fort van Koruna.
Orebic is een klein stadje aan de zuidelijke kust en als toeristenoord populair. Zuid Dalmatie Krka en PlitviceDe Peljesac kanaal 1.270 m breed scheidt hier het schiereiland van het eiland Korcula. Naar een uur op de veerboot wordt op het vaste land bij Ploce bereikt en gaat het op de Jadranska Magistrala tot Makarska. Dit voor motorrijders uitdagende stuk kustweg is beschermd door de bergwand van de Sveti Jure,Zuid Dalmatie Krka en Plitvice de hoogste top van Biokovo gebergte. Wie van de bergen houdt wordt vanaf Podgora uitnodigt om op de hoger gelegen D512 via Kotistina naar Maraska te rijden.
De dag begint met de uitdagende “beklimming” van de Sveti Jure (1.762m) te rijden. In plaats Zuid Dalmatie Krka en Plitvice de kuststraat via Omis naar Split te volgen is het aan te bevelen om nog het heel uitdagend traject door de rijden. Daarna heeft men op de Jadranska Magistrala naar Split voortdurend zicht op het mooie eiland Brac.Zuid Dalmatie Krka en Plitvice
Op de weg tussen Split-Trogir kan men het wenig uitdagende gedeelte van de Jadranska Magistrale beter mijden en de kustweg langs de baai van Kastella rijden. Het bijzondere van deze stad is het feit dat ze uit zeven kleine havenplaatsen met kastelen bestaat. Als ”motorwanderer“ is eveneens een must het Biranj gebergte te verkennen.Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Een bochtenrijke weg naar de Malačka-Pass (477 meter) tussen Luksic en K.Stari nodigt uit om even uit de hitte van de kust naar de koele berglucht te vluchten. Van de vele bergpassen die de Velebit heeft zijn maar enkele die de rijder als belevenis Zuid Dalmatie Krka en Plitvice in het geheugen blijven. Daarbij behoort zeker de Malacka Pass. De oude binnenstad van Trogir met zijn vele smalle straatjes is op een eiland gelegen dat via een brug bereikbaar is.
dag 11: Trogir-Skradin-
Novigrad-Pag
dag 12: Pag-Novalja-Karlobag-
Similjan-Plitvice
Rogoznica is de meest zuidelijk toeristische bad- plaats aan de Riviera van Sibenik. Het eiland met het stadje Primosten is 28 km ten Zuid Dalmatie Krka en Plitvice zuiden van Šibenik gelegen, kan men te voet op een fantastisch mooie promenade omronden. Skradin aan de rivier Krka lijkt een mooie plaats voor een pauze. Dit pittoresk stadje heeft een van de vijf ingangen van het super druk bezochte Krka park. Na een bezoek aan oude binnenstad van Scradin moet nog voldoende tijd verblijven om de bezienswardigheden rond het Novigradsko meer en de Zuid Dalmatie Krka en PlitviceZrmanja-kloof een bezoek te brengen. Op weg daarna toe wordt in Novigrad station gemaakt en aangeraden van een heerlijk visgerecht te genieten. Obrovac ligt in de kloof van de rivier Zrmanja. Deze behoort tot de Paklenica National Park en is vooral populair bij de Karl May fans, want hier zijn enkele locaties waar de Winnetou films zijn opgenomen. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Bij nader inzien bestaat eigenlijk de rotsachtige, kale en in sepia tinten gekleurde eiland Pag uit drie eilanden, die met elkaar zijn verbonden door smalle dalen. Voorbij rijdend aan de fonkelen zoutpannen bereikt men het stadje Pag. Hoewel het turbulente strandelven op het “Kroatische Ibiza” Pag voornamelijk in de strandplaatsen Zrce, Caska, Strasko Trincel gebeurt, is een bezichtiging en overnachting in Pag een uitstekend keuze na een innoverend dag op de motor.

Vanuit Pag gaat de wisselt de weg 106 twee keer de heuvelrug die met 200 meter hoogte zich over het hele eiland strekt. Zuid Dalmatie Krka en PlitviceIn de omgeving van Novalja zijn ook vele mooie stranden te vinden. Hier kan men nog even pauzeren. Nabij deze plaats gaat het veerboot naar Prizna op het vasteland. Via de kuststraat Jadranska Magistrale bereikt men Karlobag. Dit is een klein kust-dorp recht tegenover het eiland Pag aan het Velebit kanaal. Hier wordt via de uitdagende passweg (955m ) de Velebit gepasseerd. De weg naar Gospic heeft twee hoge punten: Oštarijska Vrata (928 m) en Baske Ostarije (955m). Nog voor de pass Oštarijska Vrata staat een stenen kubus “Vidikovac kubus” ter herdenking van de aanleg van deze belangrijke verbindingsweg.Zuid Dalmatie Krka en Plitvice pass Oštarijska Vrata Van hier heeft men een magnifiek uitzicht. Vervolgensgaat het over kronkelende wegen via Gospic naar Smiljan waar dichtbij het bezienswaardig “ Center Nikola Tesla” uitnodigd. Het volgt een mooie rit door het Zuid Dalmatie Krka en Plitvice grote bosgebied naar Plitvice. Het wateroppervlak van de meren. Op een afstand van 9 kilometer trekken de 16 boven- grondse Plitvice Meren als nauw met elkaar verbonden cascade- systeem van zuid naar noord door het bosrijke en bergachtige landschap. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Om de meren van Plitvice te verkennen zijn minimaal ongeveer 4 uur nodig. In ieder geval is het aan te bevelen met de motor naar de andere kant van de rivier naar de Veliki slap waterval te rijden (zie kaart)!
dag 13: Plitvice-Kuterevo-Nehaj-
Krk-Baska
dag 14: Baska-Rijeka-Trieste-
Lido di Jesolo
Van Plitvice gaat het over de D52 in richting Otocac. Ongeveer 60 kilometer van de Plitvice Zuid Dalmatie Krka en Plitvice meren verwijderd is het UNESCO Biosphere Reserve Velebit bij Kuterevo gelegen. Bekend staat het kleine bergdorp voor zijn eco- toerisme en bijzonder voor de opvang van bruine beren. Vanaf hier zijn het ongeveer 30 kilometer naar het idyllische Plitvice Zuid Dalmatie Krka en Plitvice kustplaatsje Senj. Het meest indrukwekkende deel van het parklandschap ziet men op het traject tussen Zavizan, Oltari en Sveti Juraj. Na het oversteken van de prachtige hoogvlakte volgt de afdaling op een Zuid Dalmatie Krka en Plitvice relatief steile maar mooie, verharde weg naar Sveti Juraj. Van de bergpas Oltari heeft men een laatste prachtige uitzicht over de Kvarner eilanden. Senj is een historische stad aan de voet van de bergen Kapela en Velebit en aan het kanaal van Velebit. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Het symbool van de stad Senj, de vesting “Nehaj” werd in 1558 gebouwd. Via de vakantie- plaatsen van het Kvarner vaste- land Novi Vinodolski en Crikvenica gaat het vrij vlot over de prachtig uitgebouwde Magistrale langs de Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Adriatische kust in richting Rijeka.
In plaats van de rest van de dag in Rijeka door te brengen, Zuid Dalmatie Krka en Plitvicekan ook de stad Krk op het eiland Krk verkent worden. Iets verder in het uiterste zuiden van het eiland is de meest populaire plek voor toeristen op het eiland Krk – Baska. Hoog boven van de kerk Sveta Lucija heeft met een prachtig uitzicht over Baska, het baai en de kale bergen. Daarna is echt leuk door het oude deel van de stad naar het hotel aan het lange zandstrand te rijden.

Vrbnik is de grootste stad op het eiland Krk. Het dorp is gebouwd op een klif. Zuid Dalmatie Krka en Plitvice Malinska & Njivice zijn samen met de stad Krk de meest levendige plaatsen op het eiland Krk. Omisalj is de plaats die het dichtst bij de brug tussen het eiland Krk en het vasteland ligt. Zuid Dalmatie Krka en PlitviceOp een wandeling door het oude stadje heb je een mooi uitzicht op Rijeka. Rijeka is de derde grootste stad na Zagreb en Split en wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste stad van het land Kvarner. Rijeka is niet alleen een industriële en commerciële metropool, maar ook een uni-versiteitsstad en cultureel centrum. Zuid Dalmatie Krka en PlitviceDe Korzo (voetgangersgebied) is de hoofd- promenade en ontmoetingsplaats voor de inwoners van Rijeka. In de omgeving van de Korzo zijn ook talloze representatieve paleizen in stijl en vorm van. Classicisme, Historisme, Art Nouveau en Modern te vinden.Via Rijeka naar de Lido Jessolo rijdend, komen drie hoofd- routes in aanmerking (E61, 623 en E751). De keuze is waarschijnlijk mede afhankelijk van het seizoen, weersomstandigheden en Zuid Dalmatie Krka en Plitvicevia welke snelwegenof binnenlandse wegen men liefs de terugreis wil doen. In ieder geval zijn het zijn het vanuit Baska op het eiland Krk tussen 290 tot 320 kilometer die in 4.5 tot 4.5 uur zonder sightseeing te rijden zijn.
Overige informatie
Inclusief Exclusief
 • 15 verzorgde reisdagen voor jaargetijde na wens,
 • 14 overnachtingen in 3-4 sterren hotel,
  met veilig parkeren, liefs zwembad en ontbijt,
 • retourtransport motor naar Noord-Italië,
 • retour ticket vliegtuig Bergamo in economy class
  met handbagage plus kleine tas
 • transport bagage samen met motor
 • roadbook met geplande rij- en sightseeingtijden,
 • geselcteerde toeristische reisinformatie voor sightseeing,
 • Garmin & Tom Tom GPS route,
 • ondersteuning bij eventuele huur van motor,
 • garantievoucher(calamiteitenfonds).
 • kosten voor een reis- en annuleringsverzekering,
 • kosten transport verzekering motor (4 ‰ dagwaarde),
 • externe reservering- en kredietkaartkosten,
 • eventuele kosten voor omboeking,
 • heen- en terugreis woonplaats–vliegveld,
 • repatriëring reizigers en/of motor,
 • brandstof, maaltijden, consumpties en entree,
 • motorhuur, vervangend motor, reparatie motor,
 • eventuele maut-, vignette-kosten,
 • veerboot passages
 • vervoer van en naar het vliegveld.
Opties Prijzen
 • vrije keuze van vertrekdatum,
 • aanpassing reisduur (korter of langer dan aangegeven reisdagen),
 • upgrading van 3 naar 4 sterren verblijf,
 • upgrading van ontbijt naar half- of volpension,
 • upgrading vliegticket naar economy class met meer beenvrijheid of naar business class,
 • individuele aanpassing reisroute,
 • boeking als groepsreis (met of zonder gids).


  terug naar begin route
 • De prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijs- situatie. Afhankelijk van de boekingsdatum bepalen de aanbieders van vliegtickets, motor- transporteurs en hotels hun seizoensgebonden prijzen. Daarom hebben de scherp gecalcu- leerde pakketreizen van bikethebest een indicatief karaker.
 • duo-biker 2 pk, pp vanaf…..€ 1.320
 • single biker 1 pk vanaf……. € 1.595
 • Vraag een actuele offerte!


  Nog een schitterende Kroatië motortoer!

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This