Welcome to Oostkust VS & New England met Canadese Nova Scotia schiereiland

Scenic Byway route

Nova Scotia Lighthouse trail

Syracuse wallpaintings

Syracuse wallpainting

Niagara Falls of Horseshoe Falls .....

New England
Nova Scotia & Niagara Falls motorreis vanuit Boston

 

13 motordagen en 14 reisdagen van thuis

In het kort: Oostkust VS en Canadese Nova Scotia

bikethebest heeft een 15 daagse motorrondreis door de oostelijke States en het Canadese schiereiland Nova Scotia samen gesteld.
De Oostkust van de VS: Vanuit Boston wordt de route langs de kustlijn van de staten Massachusets, Newhampshire en Maine met het schitterende ‘Acadia National Park gevolgd.
Funday Costal Drive & Nova Scotia: In Oost Canada begint de culturele en historische ontdekkingstocht in de mooie provincie New Brunswick op de Schoodic Scenic Byway en de Fundy Coastal Drive langs het natuurwonder van de trechtervormige Funday Bay. De „Reversing Falls“ bij St.John , de rode rotsen van Hopewell Cape en de magnetische heuvel bij Moncton zijn verdere highlights op de weg naar Halifax op het schiereiland van Nova Scotia.
Nadat de kuststreken van het zogenaamde Maritieme Canada en het binnenland van Nova Scotia verkend zijn wordt mbv de veerboot weer St.John bereikt. Langs de oevers van de Saint John rivier gaat het over de River Valley Scenic Drive via Fredericton naar Rivière-du-Loup aan de St. Laurent rivier.

Appalachian Byways Loop voor 14 motordagen
Vervolg 'In het kort': lees verder ...
Daarna wordt de River Valley Scenic Drive langs de oevers van de Saint John rivier gereden om via Fredericton het museumdorp Kings Landing te bezoeken. Diverse revieren in State Maine en New Hamppshire volgend wordt hun betekenis duidelijk voor de houdindustrie en de energiewinning door waterkrachtcentrales. Motorrijden op de vele Scenic byways in het merengebied van Rangeley, door de White Mountain, Whiteface Moutain in Vermont zijn een onvergetelijk belevenis. Daarbij worden door bezoeken aan vele nederzettingen op de route inzichten in het economisch en kulutreel verleden en heden gegeven. De handel met Canada en de burgeroorlogen tussen de belang hebben Europese staten hebben ook het karakter van de regio aan het Ontario meer bepaald. Naast het water (Niagara Falls) is de landschap door het New York State Canal System (Erie-, Champlain-, Cayuga-Seneca-, en Oswego-Canal) en hun verbinding met de Hudson rivier gestalte gegeven. De Boston Freedom Trail en The Black Heritage Trail geven afsluitend Amerikaanse Revolutionaire Oorlog en de afschaffing van de slavernij.

Prima uitgestippeld!
Wij berichten binnen kort…

E & W Sterckx, be

Hier is plaats….
voor jouw reisbericht! …

NN

Appalachian Scenic Byways Loop

Toercode

BTBDENL ASBL16IAD

Vertrekdata

motorreis
met dagelijks vertrek
voorkeur-maanden
Juli t/m oktober

routeschema Appalachian Scenic Byways Loop vanuit Washington DC

bike
thebest roadbook

Bij de dagelijkse etappes behoren een reisschema, een roadbook met de belangrijkste toeristische reisinformatie. Voor de navigatie zijn er GPS bestanden, die compatibel zijn voor de gebruikelijke navigatieapparatuur.
Ter oriëntatie zonder detail etappes Google map:

bikethebest heeft gebaseerd op de ervaringen de dagelijkse etappes zodanig gekozen dat de reistijd (rijtijd en tijd voor sightseeing afhankelijk van de avondschemering) grotendeels zelf kan worden bepaald. Afhankelijk van de interesses kan dit leiden tot het rijden van afkortingen of omwegen in een eigen aangepast tijdschema om het dagelijkse doel te bereiken. De toeristische reisinformatie is niet gedacht ter vervanging van reisgidsen maar omschrijft de belangrijkste bezienswaardigheden.

Dag 1: Aankomst in Boston
Transfer naar het hotel in Boston en daarna een eerste uitstapje downtown  onder gebruikmaking van het openbaar vervoer om delen van de City te verkennen. Boston is vooral bekend als een ‘stad van buurten’ genoemd vanwege de 23 wijken en het Central Artery / Tunnel Project (onofficieel gekend als de ‘Big Dig’) die nieuwe groene ruimte en ondergronds verkeer creëerde. Er is eindeloos veel interessants te bezichtige

Meer over Washington DC
Voor de beperkte tijd die ter beschikking staat om Washington te verkennen is privé vervoer met de motor aan bevoelen. Parkeerproblemen zijn dan in tegenstelling tot gebruik van een huurauto te verwaarlozen. Lopen zal men op een minimum moeten beperken omdat Amerikaanse huizenblokken vrij groot zijn vergeleken met onze Europese straatjes.
Alternatief kan men ook van een ‘Hop On/Hop Off Tour’ met de Trolleys van Old Town Trolley Tours gebruik maken. Aan 20 haltes kan men binnen de drie verschillende toeren in- en uitstappen om bezienswaardigs te bekijken. De totale rijtijd voor alle drie toeren (rood, orange, groen) samen is ca. 3 uur, voor de ´Orange´ ca. 90 minuten en voor ´Rood´ ca. 15 minuten bij prijzen tussen de € 34 tot € 46. Een ander alternatief is de aankoop van de ‘Washington D.C. Flex Pass’ von City Sights. Binnen 48 uur kan men onbeperkt vier verschillen bus routes gebruiken en na eigen keuze tot vijf verschillene attracties bezoeken. De prijzen variëren tussen de € 80 tot € 105.
Voor de bezichtiging van bepaalde highlights wordt aangeraden om dat al vanaf zes maanden voor je reis te doen. Bedoeld wordt een rondleiding door het ´Witte Huis´ en eveneens voor de toegang voor de uitzicht vanaf het Washington Monument.
Aan de rand van National Mall liggen tal van bekende musea. Tot de meeste musea (ca.17) heeft men gratis toegang. Naar horen en zeggen is het populairste museum aan ‘The Mall’ het natuurkundig museum en het Air & Space Museum.(Meer info over bezienswaardigheden hier)

Dag 2: Boston – Bar Harbor (422/5.0)
Vanuit Boston gaat het langs de kustlijn van de staten Massachusets, Newhampshire en Maine naar het schitterende ‘Acadia National Park‘. Bar Harbor staat bekend voor zijn lekkere schaal- en schelpdieren. Terwijl Posh Seal Harbor meer uitnodigt voor een bezoek aan een aantal hippe galeries en exclusieve winkels. Bar Harbor is een leuk plaatsje voor vertier en wie ‘wat meer s ’avonds te besteden heeft’.

Dag 3: Bar Harbor-Robbinston (283/4.9)
De dag begint met een verkenning van de Acadia NP. Die  heeft ongeveer vijftig kilometer wegen van “gebroken natuursteen” en 17 unieke stenen bruggen. Daarna worden op de Schoodic Scenic Byway de traditionele visserij dorpjes bezocht. Via de Fundy Coaastal Drive wordt het 290 km lange trechtervormige baai verkend. Hier zijn de tot 17 meter hoogste getijden op Aarde te bewonderen.

Dag 4: Robbinston-St John-Hopewell (339/4.1)
Na een bezoek aan de natuurattractie ‘Reversing Falls’ in Saint John volgt een stop in St. Martins kleurrijke haven. De 19-km lange Fundy Trail Parkway met prachtig uitzichten kan vanuit Alma gereden worden.Geliefd is ook zijn beroemde Lobster-gastronomie. Als sluiting van de dag volgt bij ebb een wandeling over het oceaanbodem naar de Flower Pot Rocks.

Dag 5: Hopewell-Halifax- Lunenburg (469/5.5)
Halifax met zijn grootste natuurlijke havens ter wereld heeft ook het museum voor de Titanic History. Veel eetcafés met lokale gerechten nodigen uit. Daarna wordt de Lighthouse Route gevolgt Vanaf de beroemde vuurtoren Peggy’s Cove gaat het over de schilderachtig, prachtig bochtige route 333 langs de kust van St. Margaret’s Bay via het stadje Chester naar de ‘onbetwistbare parel‘ Lunenburg.
Dag 6:Lunenbg-Yarmouth-Annapolis (375/5.0)
Over de mooi kronkelde kustweg naar Yarmouth. Het heeft de mooiste voorbeelden van Victoriaanse huizen van de rijke kapiteins en reders van de kreeftenindustrie. De rit over de Evangeline Trail is de beste motorroute in Nova Scotia naar Annapolis Bay. Naast vele historische gebouwen is de enige getijden centrale van Noord-Amerika bezienswaard.
Dag 7: Annapolis – Saint John-Bangor (450/6.0)
Via ‘The Tidal Village’ Bear River wordt de ferry in Digby naar St. John bereikt. Een 2de kans om nog eens de Reversing Fall te beleven. Over de River Valley Scenic Drive rijdt men langs de oevers van de Saint John rivier naar de beziens-waardigheden van Fredericton, de Mactaquac Dam en het museumdorp Kings Landing. Historisch Bangor ‘Koninginnenstad van het Oosten’ is eindstation van deze motorrijdag.

Dag 8: Bangor–Rangeley-Conway (376/5.2)
Het merengebied van Rangeley is een echt vier seizoenenparadijs in de westelijke bergen van Maine. Rumford ligt aan de voet van de White Mountains. Het wordt de Androscoggin- en de Saco-rivier naar Conway gevolgd. Aan de zuid-oostelijke rand van het White Mountain National Forest.gelegen is de uitgangspunt voor spectaculaire motorroutes waaronder de 160 km lange White Mountains Trail Scenic Byway.

Dag 9: Conway-Gorham-Montpelier (333/5.2)
Toeren door het White Mountain National Forest met een tot 22% hellingsrit langs een onbeveiligde bochtige weg on top van Mount Washington. Daarna bezoek aan Bretton Woods en de meest spectaculaire backroad van de regio de Kancamagus Highway. Via de bergpas Franconia Notch en Woodsville wordt downtown historisch Montpelier verkennd.

Dag 10: Montpelier- Lake Placid (252/4.8)
Door het Mad River valley over de Appalachian Gap via Richmond naar hippe collegestadje Burlington. Na een bezoek aan de excentrieke botanische tuin, historisch dorp en fantasyland van Shelburne helpt een ferry Lake Champlain over te steken. De route volgt de rivier Boquet-rivier naar Elisabethtown, door het Keene valley en via Whiteface Mountain Memorial Highway naar het modieuze Lake Placid.
Dag 11: Lake Placid – Fort Oswego (308/4.3)
Voorbij aan Albert Einstein’s zomerhuis in het Saranac gaat het via Watertown over de Seaway Trail langs de kust van Eastern Lake Ontario. Onderweg is de vergaande glorie te bezichtigen van de grote scheepswerf van Sackets Harbor, Selkirk Lighthouse aan de monding van de Salmon River, de 2018 gesloten Nine Mile Point Nuclear Station en wordt tenslotte Fort Oswego bereikt.
Dag 12: Fort Oswego-Niagara Falls (262/4.3)
Van Fair Haven aan de Sodus Baai wordt vroeger steenkool per zeilvrachtschip naar Canada verscheept. Rochester en omgeving is de meest populaire plaats voor sightseeing, In het National Heritage Corridor liggend is het de stad van de 524 mijl New York State Canal System. Aan diens Eric Canal ligt ook Lockport met een vijftraps sluis. Verder op komen de Niagara Falls met hun uitkijktorens.
Dag 13: Falls–Syracuse–Amsterdam(506/6.0)
Van de Niagara Falls gaat het door ‘The Rust Belt’ via Clearance en Batavia naar Palmyra de ‘koningin van de Erie Canal’. Er volgen een aantal plaatsen met docks, sluizen en het economisch cultureel centrum Syracuse met mooie wandschilderingen. Na een ommetje voor de Chittenango Falls wordt historisch A’dam bereikt. Nederlands flair door de Nederlands, Frans gotisch herenhuizen.
Dag 14: A’dam-Boston Downtown ( 363/4.3)
In Albany aan de Hudson river kunnen de 14 historische districten met veel Nederlandse en Engelsen residentiële architectuur verkend worden.Met stops op highway I-90 wordt tijd gewonnen voor de bezichtiging van de high-lights van de Boston. Slenterend en rijdend door de downtown districten blijft op weg naar de motorverhuurder en het vliegveld nog tijd voor een bezoek aan de USS-Constitution.
Meer over Boston

In 1783 werd Massachusetts de eerste Amerikaanse staat die de slavernij illegaal verklaarde – voornamelijk uit dankbaarheid voor zwarte deelname aan de Amerikaanse Revolutionaire Oorlog. Vervolgens ontwikkelde zich een aanzienlijke gemeenschap van vrije zwarten en ontsnapte slaven in Boston, die zich vestigden op de noordkant van Beacon Hill en in North End.
De Black Heritage Trail  slingert zich rond Beacon Hill. Het passeert belangrijke scholen, instellingen en huizen, variërend van de kleine, crèmekleurige dakspaan-woningen van Smith Court tot het imposante Lewis and Harriet Hayden House, 66 Phillips St.
De Boston Freedom Trail is een circa vier kilometer lange wandelroute langs zestien historische locaties in Boston. Het pad geeft je een duidelijk beeld van belangrijke plaatsen, gebouwen en personen uit de tijd van de Onafhankelijkheidsoorlog. Zo kom je langs het Old State House en de USS Constitution, een houten schip in de haven van Boston. Een leuke (eet)stop onderweg is Quincy Market. Hier zijn veel restaurants, pubs en winkels. Beklim de obelisk Bunker Hill voor een mooi uitzicht. In het Museum of African American History kun je een brochure ophalen om de Black Heritage Trail door de wijk Beacon Hill te lopen.
(Meer info over bezienswaardigheden en  GPS Freedom trail voor navigatie samen met roadbook beschikbaar)

 • 14 nachten in goede middenklasse hotels of motels volgens routeplan, gedeeltelijk met ontbijt
 • Huurmotor naar keuze HD Big Twin ®incl. onbeperkt gratis mijlen, plaatselijke belastingen en afleveringskosten
 • Eenvoudige helmen bestuurder/passagier (aanbeveling eigen helm)
 • Zadeltassen, veiligheidsslot en instructie motorhandhaving
 • VIP aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico* voor schade door ongeval of diefstal*
 • Extra aansprakelijkheidsverzekering over EUR 1 Mio.
 • Transfer van/naar hotel-verhuurstation over een afstaand van 7 mijlen
 • detailleert Roadbook met toeristische informatie
 • garantiecertificaat voor motorhuur

*) De verplichte CDW/ VIP verzekering van de verhuurder heeft een eigen risico van USD 2.000 pro geval van schade aan banden, wielen, bij diefstal en afsleepkosten tot $ 100 en is in de huurprijs inbegrepen. Dit eigen risico zal worden terugbetaald bij terugkeer door de in het huurprijs eveneens ingesloten super inclusief plus verzekering.

 • Vlucht (bikethebest kan voordelige vluchten boeken)
 • elektronische reistoestemming van ESTA
 • reis- en/of annuleringsverzekering, die wij graag bij een boeking regelen
 • Uitgaven voor persoonlijke behoeften, tipgelden, regenkleding, Consumpties enz.
 • Op de locatie van de verhuurder kan een EVIP verzekering voor USD 6, – per dag, plus lokale belastingen afgesloten worden om de vooruitbetaling van het ”eigen risico” in het geval van schade of diefstal tot USD 1.000  te verkleinen.
 • De verhuurder behoudt zich het recht voor om een ander voertuig van hetzelfde of een hoger prijspeil te leveren, indien het geboekt model (om wat voor reden dan ook) niet beschikbaar is. Voor een meerprijs van € 22 per dag wordt de gewenste motor gegarandeerd.
 • Op het moment van overname van de motor is een borg van USD 500 via een creditcard te autoriseren. Bij het boeken van een GPS (€ 18 per dag) is een extra borg van $ 250 van toepassing.
 • minimaal 1 jaar rijervaring
 • motorfiets: vrije keuze van type motorfiets
 • motorfiets gewicht, zadelhoogte en bagageruimte overwegen
 • Voor de borg van USD 500, – is een creditcard nodig. De borg zal bij overname van de huurmotor geblokkeerd worden, maar niet van uw account afgeboekt worden.
 • Overname / Teruggave: Kan op elk moment tijdens de openingstijden, maar niet later dan 16.30 uur.
 • Het bestaat is de 24-uur-regel. De motorfiets moet niet later terug dan op hetzelfde tijdstip waarop het gehuurd werd, anders vindt een nacalculatie plaats.
 • U bent verplicht via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA een reistoestemming te verkrijgen, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar de VS. De kosten die hieraan verbonden zijn dient u per credit card te voldoen. De aanvraag valt onder uw eigen verantwoording.
Beschrijving voor korte Citytoer
Philadelphia, de voorlopige hoofdstad gedurende de onafhankelijkheidsstrijd, had de grootste kans hoofdstad van de VS te worden. De nieuwe hoofdstad werd natuurlijk “Washington” genoemd, naar de President, en werd aangelegd in een federaal District (District of Columbia). De Constitutie heeft een stuk land van 10 vierkante mijl aangewezen, dat onder directe controle van het Congres valt. George Washington koos de precieze ligging, een paar mijl verderop langs de rivier waar zijn huis Mount Vernon gelegen was. De Fransman Pierre L’Enfant werd gekozen om de nieuwe stad te ontwerpen. Hij gebruikte een Barokmethode (kaart) om de straten te leggen. Washington haalde het bijna niet als stad, toen het tijdens de oorlog van 1812 door de Britten werd afgebrand. Hoewel het eigenlijke District of Columbia niet in grootte groeit, is de Metropool Baltimore-Washington inmiddels tot een gebied van bijna 7,5 miljoen inwoners uitgegroeid. Het is nummer 29 op de wereldranglijst van meest bevolkte stedelijke gebieden. Washington is vooral bekend om zijn “The Mall”, een wijds autovrij gebied van 2 mijl lang, met aan de ene kant het Capitool en aan de andere kant het Lincoln Memorial. Er is eindeloos veel interessants te bezichtigen in Washington. Zoals de bekendste regeringsgebouwen, het Witte Huis en de Capital.
Vanuit het Monument (7) is een prachtig uitzicht over de stad in alle windrichtingen. Rond de Mall liggen een groot aantal Memorials (monumenten), om presidenten en oorlogen te herdenken. Aan de uiterste westkant van de Mall ligt het Lincoln Memorial (3) dat op een Griekse tempel lijkt. Aan de voet van het Lincoln Memorial zijn de indrukwekkende Vietnam en Korea Memorials (4). Het Jefferson Memorial (8) is aan het Tidal Basin gelegen . In het Ford’s theater is Lincoln vermoord.

De Library of Congress is niet alleen de grootste bibliotheek ter wereld, maar ook heel mooi om van binnen te zien. Op Arlington National Cemetery (2), de begraafplaats met uitzicht op de rivier de Potomac en Washington DC is het Arlington House gelegen. Naast het gedenkteken voor General Robert E. Lee’s zijn er vele graven met eenvoudige witte stenen, die in vele films getoond werden. Arlington is een begraafplaats waar de Amerikaanse helden begraven liggen. Onder hen John F. Kennedy, Jacqueline Kennedy Onassis, Robert F. Kennedy, Pierre L’Enfant en vele oorlogshelden.
Washington heeft een van de mooiste treinstations ter wereld, Union Station, met veel winkels en restaurants, Het National Air and Space Museum (11) is het meest bezochte museum ter wereld. Ook is er een planetarium en een IMAX theater. Naast het Natural History museum ligt het immense National Museum of American History. Hier is van alles over de Amerikaanse geschiedenis te vinden. Behalve de Smithsonian musea ligt ook de National Gallery of Art aan de Mall. Het United States Holocaust Memorial Museum verdient een aparte vermelding. De stad heeft een paar centra die de moeite waard zijn om uit te gaan, te winkelen of gewoon rond te kijken, de bekendste hiervan zijn Dupont Circle, Georgetown en Adams Morgan.
Voor een overzicht van de afmetingen van de hoofdstad moet men hoger op één van de 5 mooiste uitzichtpunten van Washington DC. Het is de toren van de kathedraal, de toren van het oude postkantoor (18), op een terras van het W Hotel (16) en naar de oevers van de rivier de Potomac. Er zijn mogelijkheden om de eindeloze wachtrijen van het 370-meter hoge Monument van Washington te omzeilen. Washington National Cathedral is waarschijnlijk de laatste gebouwde puur gotische kerken en s ’werelds 6-grootste kathedraal.
Washington’s voormalig postkantoor heeft een klokkentoren (18), dat iets meer is dan de helft zo hoog als het Washington Monument. Een lift gaat naar de top. Zonder wachtrijen biedt het achter dikke glazen ramen een even uitgebreid overzicht van de stad zoals van het Washington Monument. Eettenten en winkels zijn er, 1100 Pennsylvania Ave., NW
Het raam van de POV Rooftop Bar and Lounge van het W hotel (16) biedt een uitzicht op het Witte Huis, het Amerikaanse ministerie van Financiën, het Washington Monument en het standbeeld van Jefferson. Met een beetje geluk kan men de presidentiële helikopter bij de landing op het gazon van het Witte Huis (15,17) fotograferen, terwijl de ober cocktails en andere dranken serveert. (515 15th Street NW, F St. Between 14th and 15th Street, Washington, DC 20004)
Overzicht New England en Middle Atlantic.
Tot het noordoosten van de Verenigde Staten rekenen we de staten Pennsylvania, New York, New Jersey, Delaware, New Hampshire, Richmond, Delaware, Massachusetts, Connecticut, Maine en Vermont. Het omvat de regio’s New England en Middle Atlantic.
Het noordoosten van de Verenigde Staten staat bekend om haar weeruitersten. Plotseling kan het weer omslaan en voor verrassingen zorgen. Zowel in de zomer als in de winter staat er een aflandige wind, waardoor de invloed van zee beperkt is. De herfst en lente zijn aangename overgangperiodes. Jaarlijks valt het hele jaar door neerslag.
De herfst duurt in dit gedeelte van de Verenigde Staten maar een paar weken, maar is wereldberoemd. Deze zogenaamde ‘indian summer’ ontstaat als in het najaar de koude en polaire lucht uit Canada moeite heeft de nog aanwezige warme lucht te verdrijven. De koude lucht komt tot stilstand. De eerste dag van de ‘indian summer’ is meestal vrij koud, maar de daaropvolgende dagen worden steeds warmer, tot zelfs temperaturen van 25°C.

Weersomstandigheden van state tot state
In Massachusetts komen maar liefst vier klimaattypes voor. Het westen heeft een gematigd landklimaat. Het centrale deel van Massachusetts kent een overgang van een warm landklimaat naar een gematigd zeeklimaat. Aan de kust van Massachusetts is er sprake van het subtropische warme zeeklimaat..
In Maine is het inde zomermaanden vochtig warm en, de winters zijn overwegend koel tot stevig koud en met volop sneeuw door de direkte aanvoer van arctische lucht.Neerslag valt redelijk verspreid over het jaar. De zomermaanden zijn redelijk nat, maar de zon laat zich gelukkig ook volop zien, gemiddeld 220 tot 280 uur per maand. Met temperaturen die gemiddeld tussen 25 en 28 graden Celsius liggen in de maanden juli en augustus is het dan echt zomers te noemen, ondanks de mogelijkheid tot een bui

New Brunswick heeft een continentaal klimaat. Continentale klimaten, in vergelijking met echte maritieme klimaten, hebben een eerdere lente en de herfst is korter, er zijn bredere schommelingen in de temperatuur van dag tot dag en van seizoen tot seizoen, en er valt meer sneeuw maar minder neerslag. In de zomermaanden is de lucht warm, met af en toe warme, vochtige stromingen vanuit de Golf van Mexico. Dit heeft een enigszins temperend effect op de lente en temperaturen in de zomermaanden. Juli is de warmste maand in New Brunswick, met gemiddelde temperaturen van 25 °C.

Nova Scotia is feitelijk een schiereiland en wordt bijna helemaal omringd door zee. De extreme temperaturen van het landklimaat worden echter getemperd door de oceaan. Nova Scotia is ook erg mistig: gemiddeld zo’n 190 dagen per jaar.
Vermont, die de bijnaam “Green Mountain State” bestaat hoofdzakelijk uit bergen en bossen met een vochtig landklimaat met koele winters, warme zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Deze neerslag valt gelijkmatig verspreid over het jaar, in de winter voor het grootste deel in de vorm van sneeuw. Ongeveer de helft van Vermont bestaat uit berg- en heuvelgebied dat tot de Appalachen behoort. De zomers in Vermont verlopen relatief warm; de gemiddelde maximumtemperatuur ligt tussen de 25 en 28 graden Celsius in de zomermaanden. Soms worden er uitschieters gemeten tot boven de 35 graden.

De staat New Hampshire bestaat voor een groot deel uit heuvelachtig tot bergachtig gebied en grenst aan de noordzijde met Canada, in het oosten met Maine, in het zuiden met Massachusetts en in het westen met de staat VermontIn New Hampshire vind je dankzij het gematigde landklimaat veel bossen, die voornamelijk bestaan uit naaldbomen. Het berggebied White Mountains is vooral bebost. Het stukje “White” in de naam verwijst naar de lichte kleur van het graniet waaruit de bergen bestaan. New Hampshire kent een mix van landklimaten (vochtig continentaal) en een alpineklimaat in de hoogste bergtoppen van de White Mountains. De koele winters worden in de lager gelegen gebieden afgewisseld met warme zomers, waarbij de thermometer soms ruim boven de dertig graden uit kan komen. Neerslag valt er ongeveer evenredig verdeeld over het hele jaar.

Landinwaarts van de state New York tref je landklimaten aan, variërend van een warm landklimaat in het zuiden tot een gematigd landklimaat in het noorden aan de grens met Canada. De zomers zijn over het algemeen warm tot soms zeer warm, de winters koel tot koud. In de zomermaanden zijn hittegolven een vrijwel jaarlijks terugkerend fenomeen met temperaturen die lokaal tot maar liefst veertig graden op kunnen lopen.

Over de weersomstandigheden op de Appalachian Scenic Trail

Het klimaat van de Appalachian Mountains (overwegend zuidelijk gedeelte)
is te vergelijken met de Midden-Europese. Echter is het in de zomerKlimaat TNWI heter en de regenval is hoger. Maar ook in deze regio zijn de weersomstandigheden afhankelijk van de breedtegraad en de hoogte waarop men aan het reizen is. De volgende vergaarde gegevens over het weer zijn uiteraard indicatief voor de keuze wanneer men welke weersomstandigheden in welke periode het meest waarschijnlijk kan verwachten.
Drie jaargetijden worden in het kort belicht en de belangrijke weersinformatie in grafieken getoond:
• Gemiddelde temperatuur en neerslag en windsnelheid
• Neerslaghoeveelheden en aantal droge dagen
• Bewolkte, zonnige en neerslag dagen

Lente
Maart tot en met mei: de lente brengt het onvoorspelbare weer mee. Klimaat NeeslagVeranderingen gebeuren snel –een zonnige hemel kan in een paar uur sneeuwval volgen. Maart is de maand met de meest radicale veranderingen; Sneeuw kan op elk moment tijdens de maand vallen, vooral in de hogere hoogten. Temperaturen in de lagere hoogten hebben een gemiddelde hoogte van 61ºF. Lage temperaturen, die vaak onder bevriezing zijn, hebben een gemiddelde van 42ºF. Rond half april is het weer meestal milder. Dagtemperaturen bereiken vaak 70 en soms 80’s maar ’s nachts vriest het in de lagere hoogten. April is gemiddeld meer dan vier centimeter regen, meestal in de namiddag in vorm van showers. Mei is warmer, met daghoogtes van 70 en 80 en laag in de 40 en 50.

Zomer
Klimaat WoZN Juni tot en met augustus betekent in de smokies hitte, waas en vochtigheid. In de namiddag komen vaak buien en onweersbuien voor. De temperaturen stijgen door in juli en augustus namiddag tot 90 F in de valleien. In de avond zijn het meestal comfortabel 60 en 70 F. In de hogere hoogten is het weer veel aangenamer. Vanaf juli tot en met begin december is er een kleine kans dat de Appalachen te maken krijgen met restanten van orkanen of tropische depressies, waarbij er nog steeds sprake kan zijn van venijnige wind en zware regenval.

Herfst
Herfstkleuren piekperiodeHerfst presenteert zich met een collage van briljante kleuren, schilderend in alle kleuren maar overwegend rood en goud in midden tot eind oktober. September tot half november is er betere zicht en de lucht koeler in het begin van het herfstkleurseizoen. Warme dagen wisselen af met koele nachten. Over dag zijn het meestal 70 en 80 F graden in september die naar november tot 50 en 60’s F graden vallen. De dagtemperaturen variëren van 60 tot 70 F graden eind september en de eerste vorst kan dan voorkomen. De nachttemperatuur varieert van 30 tot 40 graden in hogere hoogten, met de mogelijkheid van 20 tot 30F graden van 15 november tot en met 15 december. Sneeuw is waarschijnlijk in hogere hoogten (4000 voet of hoger) gedurende deze periode. Dit is de droogste periode van het jaar met slechts enkele regenbuien. In de hogere hoogten is sneeuw in november mogelijk.

Indian summer

De slides vertonen als voorbeeld voor de maanden september en oktober de kleurverandering voor een bepaald jaar. Deze kaart hier geeft generaliseerd een schatting van de timing van kleurpieken voor de verschillende regio’s van Noord-Carolina. De berghellingen, steden en schilderachtige wegen zijn evenals te zien. Deze combineert slechts door een benadering de effecten voor de piekperiode van de herfstkleuren door inachtneming van zowel de hoogte als ook de geografische ligging (breedtegraad).Herfstkleur Periode Oktober
Uitgangspunt voor de samenstelling van de kaart zijn de volgende feiten. De herfstkleur start eerder op hoger gelegen terrein. Voor elke 1.000ft verhoging zal de piekperiode van de verkleuring ongeveer een week eerder plaatsvinden, met uitzondering van de kuststreken waar we de hoogtes in 500′-secties verdeeld zijn.
Voor het effect van de breedtegraad op de herfstkleuren is elke noordelijke niveauverandering van breedtegraad gelijkwaardig aan ongeveer 200 m (656 ft) hoogteverschil. Dezelfde hoogte in het noorden is koeler dan dezelfde hoogte in het zuiden, waardoor de vegetatie verschilt. De resulterende koeler temperaturen betekenen dat piekkleuren eerder zullen komen op dezelfde hoogt in het noorden dan in het zuiden.

Piekkleuren langs BRP en Roanake Valley medio oktober
De dieprode kleuren worden gezien op Blackgum, Dogwood en Sourwood bomen, terwijl Es en populieren de heldere gele tinten aanbieden. Bladeren van de eikenbomen variëren van roze tot maroen, en de rode Maple-bomen zorgen voor een combinatie van gele en kastanjebruine bladeren. U ziet ook mooie oranje kleur van Beech en Sassafras bomen.
De bossen zijn tot 3.500 ft meestal nog groen. Daar boven wordt het kleurrijker afhankelijk van de helling en zicht. De belangrijkste bomen met gekleurde bladderen zijn op tussenliggende hoogtes s Blackgum, Dogwood and Sourwood trees, kornoeljes, wilde wijnstokken en rode esdoorns (met diep rode kleur). Zuiker esdoorns beginnen met oranje tot geel, berken, tulpen populieren en Fraser magnolia zijn allemaal geel. In de hogere gebieden zoals in Craggy Gardens heeft de es de bladderen laten vallen en zijn de viburnums op hun hoogtepunt van oranje / gele kleur.

Sommige delen van de bergketen heeft meer eiken-Hickory bossen dan die in de Blowing Rock / Grandfather Mountain gebied. Die hebben minder spectaculair rode kleur, maar daarvoor meer geel, gebrand geel en zelfs bruine kleuren. In het Blowing Rock / Grootvader en Looking Glass Rock gebied zijn er adembenemend uitzichten over een kleuren zee .Bij Water rok heeft men op een heldere dag zelf vergezichten van meer dan 70 mijl. (bron)
Behalve langs de wereldberoemde Blue Ridge Parkway zijn er tal van andere routes in de Blue Ridge Mountains. Regen en wind kan het kleurenspektakel vrij snel beëindigen. Rijden door het bos kan dan wel op de natte weggedeeltes tot een hachelijk onderneming worden.

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This