Provence du Sud (NIEUW )

motorreizen met bikethebest
No highways but scenic byways: wereldwijd
Provence du Sud motorreis
met SNCF treinvervoer van de motor.

bikethebest heeft zich als inter- nationale aanbieder van begeleide en zelfstandig uitgevoerdeEu motorreizen motortoeren gespeciali- seerd in reisarrangemen- ten met sightseeingacti-viteiten en veilig motor- transport op maat met trein en vrachtwagen voor diverse EU-landen.


Bikethebest hecht veel waarde aan een goede voorbereiding en veilig verloop Eu motorreizenvan een individuele reis of groepsreis. Daarom behoort advisering bij de samen- stelling van het individuele roadbook en de uitwisseling van reiservaringen tot onze vanzelfsprekende service.
In een vogelvlucht
de Provence du Sud
in het kort toegelicht

Provence du Sud is een tiendaagse motorreis door de Zuid-Franse regio Provence van de Spaanse grens tot aan de Italiaanse Riviera. In ruime zin omvat deze regio de departementen Provence-Alpes-Côte d’Azur en ook delen van de departementen Gard (Languedoc-Roussillon), Drôme (Rhône-Alpes), de dwergstaat Monaco en delen van de Italiaanse regio Imperia.Provence du Sud motorreis Deze motorreis van bikethebest begint in het westen in Narbonne en volgt de op de wereld- erfgoedlijst van UNESCO staand Canal du Midi tot Beziers. Na bezoeken aan belangrijke Provençaalse steden, dorpen en de Camargue-vlakte gaat het via Avignon door het departement Valuse. Na het plateau van Valensole met zijn lavendelvelden over de Provence du Sud motorreis‘Route des Cretes’ van de Gorges du Verdon en de ‘Route Napoleon’ naar het parfumstadje Grasse. Tijdens de afdaling naar de Côte d’Azur zijn een aantal ‘village perché’ of hooggelegen dorpen te bezoeken.In de streek Alpes-Maritimes zijn vele musea, galerijen en ambachtelijke tentoonstellingen,


gewijd aan vele belangrijke kunstschilders zoals Picasso, Marc Chagall, Fernand Leger en hedendaagse kunstenaren. Maar het Provence du Sud motorreis zou wel jammer zin om geen voldoende de tijd te nemen voor het rijden over de prachtige kustwegen tussen Nice en Monaco of in de zijdalen van de Azurenkust. Zowel in het Franse als ook in het Italiaanse achterland tot aan San Remo kan men door de mediterrane vegetatie van de zijdalen naar de hoog gelegen middeleeuwse vestigings- dorpen toeren. Deze zijn op bochtenrijke wegen langs de oevers van de rivieren in de dalen Argentina, Arroscia en Nervia te bereiken.
Bezocht kunnen worden de kunsthistorisch en architectonisch zeer interessante vestigingsdorpen zoals Sainte Agnes, Triora, Pigna en Apricale. Provence du Sud motorreis Op de terugweg over de hoogste en mooiste route, de’Grande Corniche’ via La Turbie en Eze kan een laatste keer van het schitterend uitzicht op Monaco en Cote d’Ázur genoten worden.

Op weg naar de Provence du Sud!

Naar de Provence te rijden is een schier eindeloze reis. Er zijn meer dan 2.500 kilometer en 24 rijuren nodig om over de tolwegen voor een vrij korte motor- vakantie naar dit prachtige gebied te rijden. Maar bikethebest zorgt ervoor dat deze heen- en terugreis met minder stress en vakantiedagen een meevaller wordt. Vanaf Parijs wordt de motor s´nachts met de bikertrein van de Franse SNCF naar de bestemming vervoerd. De motorrijder zelf kan in vijf tot zes uur van de service in een TGV hogesnelheidstrein genieten. Na een overnachting wordt de volgende ochtend uitgerust aan de tiendaagse Provence du Sud begonnen.

Deze motorreis van bikethebest door de Provence van Narbonne via Nice tot aan het Italiaanse San Remo kan gemakkelijk in acht rijdagen cq. tien reisdagen gedaan worden. Gelet op de vertrekdagen van de SNCF biker- treinen is een verlenging met extra motorrijdagen of rustdagen in het achterland of aan de Cote d’Azur aan te bevelen.


Voor toerrijders die het mondaine leven van de Azurenkust tot aan Saint-Tropez willen leren kennen heeft bikethebest de mogelijkheid voor een verlenging tot een veertiendaagse reis met een terugreis vanuit Frejus.Provence du Sud motorreis
Eveneens een aanrader om nog meer facetten van de Mediterranen kust te zien, is de uitbreiding tot een veertiendaagse reis langs de hele Ligurische kust van Italië via de pittoreske dorpen ‘Chinque Terre’. Vrij snel is men dan voor de bikertrein in Verona.

Provence du Sud van dag tot dag!

dag 1: In de ochtend begint de reis naar Parijs. Daar wordt de motor op Paris Gare de Bercy ingeleverd. Kort daarna gaat het in de namiddag met de TGV hogesnelheidstrein van Gare de Lyon naar het hotel in „Ville d’Arc et d’Histoire” Narbonne.

Provence du Sud motorreis
dag 2: Na een bezichtiging van Narbonne wordt langs het werelderfgoed Canal du Midi tot Beziers gereden.Hier liggen de beroemde zeven sluizen van Fonseranes.
Na het bezoeken van de Provençaalse plaatsen Agde, Pezenas en Montpellier eindigt deze dag in het historische vestigingsstadje Aigues-Mortes.

Provence du Sud motorreis
dag 3: De overweldigende natuur van de Camargue vlakte wordt wisseld af met het rijden door het heuvelachtige departement Gard naar Avignon. Op weg daarna toe worden Arles, Nimes, Uzes en de beroemde brug ‘Pont du Gard’ bezocht. Die brug staat net zo als het historische centrum Avignon op de werelderfgoedlijst.

Provence du Sud motorreis
dag 4: Het departement Vaucluse is rijk aannatuur- schoonheiden en een zeer waardevol bouwerfgoed. Carpentras, Gordes, Apt, Roussillion, Manosque en het plateau van Valensole met zijn lavendelvelden, liggen op weg naar het prachtig gelegen keramiek- plaatsje Moustiers Sainte Marie.

Provence du Sud motorreis
dag 5: Het rijden over de ‘Route des Cretes’ is een onvergetelijk avontuur aan de Gorges du Verdon voor iedere motorrijder met en zonder hoogtevrees. Via Castellane gaat het op de ’Route Napoleon’ naar het parfumstadje Grasse en dan langs meerdere ‘village perché’ naar Vallauris aan de Cote d’Azur.

Provence du Sud motorreis
dag 6: Voor kunstliefhebbers zijn in deze streek van de Cote d’Azur veel musea, ambachtelijke tentoon- stellingen en galerijen te bezoeken. Afhankelijk van de resterende tijd kan de route naar Nice via Antibes en Biot door de bergachtige kuststreek langs Vence en Saint Jeannet verder uitgebreid worden.

Provence du Sud motorreis
dag 7:‘Corniche Inférieure’ is een prachtige kustweg naar het beroemde Monaco. Na een rit over het F1-circuit en door de luxurieuze betonwoestijn is de tocht langs de hooggelegen ‘village perché’ Peillon, Peille en Sainte Agnes naar het badplaats San Remo aan de Riviera dei Fiori een verademing.

Provence du Sud motorreis
dag 8: Het gaat via het Argentinadal naar de bergdorpen Taggias en Badalucco. Na een steile klim wordt ook Montalto Ligure en het verder noordelijk gelegen Triora verkend. In de warme avondzon wordt door het Val Nervia en verder over de ’Grande Corniche’ langs La Turbie en Eze terug naar Nice gereden.

Provence du Sud motorreis
dag 9: In Nice is nog het een of ander interessants te verkennen. Maar ook zou nog tijd zijn voor een mooie toer over het schiereiland Saint Jean Cape Ferrat of in het achterland. Na het inleveren van de motor in de namiddag of de volgende ochtend is het tijd voor vertrek met de TGV naar Parijs.

Provence du Sud motorreis
dag 10: Na het verkennen van het nachtleven in Parijs kan in de ochtend of later de motor op Gare Bercy opgehaald worden. Met de reis naar huis eindigt een onvergetelijke motorreis door de Provence du Sud.

Provence du Sud motorreis
Overige informatie
Inclusief Exclusief
 • 10 verzorgde reisdagen na wens,
 • 9 overnachtingen in 3-4 sterren hotel, pension of B&B met ontbijt,
 • retourtransport motor met SNCF trein van Parijs,
 • ticket TGV Parijs naar Narbonne, Nice naar Parijs,
 • roadbook met geplande rij- en sightseeingtijden,
 • geselecteerde toeristische reisinformatie voor sightseeing,
 • Garmin & Tom Tom GPS route,
 • ondersteuning bij eventuele huur van een motor,
 • garantievoucher(calamiteitenfonds).
 • reis- en annuleringsverzekering,
 • kosten transport verzekering motor (4‰ dagwaarde),
 • uitgewezen externe reservering- en kredietkaartkosten,
 • eventuele kosten voor omboeking,
 • opzegbaar, ruilbaar, volledig terugbetaalbare vervoertickets en hotelvouchers,
 • repatriëring reizigers en/of motor,
 • brandstof, maaltijden, consumpties en entreegelden,
 • motorhuur, vervangende motor, reparatie motor,
 • eventuele tol-, vignette-kosten,
 • vervoer van en naar stations.
Opties Prijzen
Provence du Sud motorreis Provence du Sud motorreis
[expand title=”(Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]

 • vrije keuze van vertrekdatum,
 • aanpassing reisduur (korter of langer dan aangegeven reisdagen),
 • upgrading van 3 naar 4 sterren verblijf,
 • upgrading van ontbijt naar half- of volpension,
 • upgrading treinticket van economy class naar first class,
 • individuele aanpassing reisroute,
 • boeking als groepsreis (met of zonder gids).


  terug naar begin route

  (hier sluiten)[/expand]
[expand title=”(Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]

 • De prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijssituatie.Afhankelijk van de boekingsdatum bepalen de aanbieders van treintickets en hotels hun seizoensgebonden prijzen. Daarom hebben de scherp gecalculeerde pakketreizen van bikethebest een indicatief karaker.

 • duo-biker 2 pk, op aanvraag
 • single biker 1, op aanvraag

 • Vraag om een actuele offerte!


  Nog een andere EU-toer!

  (hier sluiten)[/expand]

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This