motorreizen met bikethebest
No highways but scenic byways: wereldwijd
Pyreneeën motorreis met SNCF treinvervoer
van eigen motor naar Zuid-Frankrijk.

bikethebest heeft zich als inter- nationale aanbieder van begeleide en zelfstandig uitgevoerdeEu motorreizen motortoeren gespeciali- seerd in reisarrangemen- ten met sightseeingacti-viteiten en veilig motor- transport op maat met trein en vrachtwagen voor diverse EU-landen.


Bikethebest hecht veel waarde aan een goede voorbereiding en veilig verloop Eu motorreizenvan een individuele reis of groepsreis. Daarom behoort advisering bij de samen- stelling van het individuele roadbook en de uitwisseling van reiservaringen tot onze vanzelfsprekende service.

In een vogelvlucht de Pyreneeën
Pirineos Oost-West passage

De Pirineos Oost-West passage is een achtdaagse rondreis door het Franse en Spaanse gedeelte van de Pyreneeën met treinvervoer, transport van de motor en overnachtingen. Bikethebest heeft deze toer uitgezet van het Franse Narbonne in het Oosten tot naar Biarritz in het Westen. Het is een uitdagende toer door een zeer afwisselend berglandschap die vele motorrijders aan de Alpen doet herinneren. Veel heuvelachtig en bergachtig terrein verbonden door talloze bergpassen met adem- benemende uitzichten. Mooie natuur- gebieden en agricultuur landschappen Pirineos Oost-West Passage motorreis
[expand title=”(Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] met golvende graanvelden en wijn- gaarden worden doorkruisd. Maar er worden ook de Atlantische kust met btbbekende bad- plaatsen en hun mooie zandstranden bezocht. In de Pyreneeën zijn vele stadjes met hun erg imposante vesting- werken gelegen. Kastelen, forten, wachttorens en versterkte stadjes markeren het hele landschap op de rondreis.

(hier daginformatie sluiten)[/expand]
Echte uitblinkers van het Franse en Spaanse cultureel UNESCO erfgoed zijn de vestingen van de Katharer en de vele paleizen, kloosters en kerken van de historische steden zoals Carcassone. De rijvaardigheid van de toeristische motorrijder met culturele ambities wordt op de bochtenrijke wegen in het bergachtige landschap volledig opgeëist. Bikethebest heeft voor de cultureel geïnteresseerde toerrijder acht dagroutes uitgewerkt. Op deze Oost-West passage door de Pyreneeën worden vele facetten van het afwisselende berglandschap verkend.Pirineos Oost-West Passage motorreis
[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”] Op deze Oost-West passage door de Pyreneeën worden vele facetten van het afwisselende berglandschap verkend. Tijdens deze reisdagen gaat de route bewust over binnenwegen naar natuurparken, door diepe ravijnen, over een tiental hoge berg- passen, langs interessante neder- zettingen en Franse badplaatsen. Daarbij gaat het voornamelijk om het motorrijden en de beoefening van de rijvaardigheid. Wel wordt er rekening gehouden met de rij- en rusttijden waardoor ook aan bezichtigingen en recreatie voldaan kan worden.

(hier daginformatie sluiten)[/expand]

Pirineos Oost-West passage kort toegelicht

De Pyreneeën biedt de perfecte mix voor een succesvolle motorvakantie voor de toer- en bochtenrijder met bikethebest door de fameuze Pyreneeën in Oost – West richting.
Dit ruige hooggebergte met zijn nationale natuurparken, vele meren en diepe kloven nodigen uit tot spectaculaire motortochten in voor- Pirineos Oost-West Passage motorreisen najaar. De oost-west passage door de Pyreneeën van bikethebest gaat langs de meer dan 150 bergtoppen, die tot boven de 3.000 meter reiken. Daarom wordt soms de beroemde N-260 gevolgd, die ook wel de “eje pirenaico” genoemd wordt. Zij is bij motorrijders zeer geliefd vanwege de hoogteverschillen, de lekkere bochten en de fantastische uitzichten. De Pyreneeën vormen een 430 kilometer lange natuurlijke barrière en scheiden Frankrijk en

Spanje en het Atlantische van het Mediterrane klimaat. Daarmee zal de motorrijder op zijn bochten- rijke tocht over de passen rekening moeten houden. Hier een schets van de jaarlijkse regenval in de gebieden van de Pyreneeën. Als het goed begint te regenen dan gebeurt dat vaak pas in de loop van de namiddag in het noordelijke en Atlantische gedeelte van de Pyreneeën. Vroeg uit het hotel vertrekken is daarom aanbevolen. Maar met de soms grillige weers- omstandigheden kan de enthousiaste motorrijder prima leven. Omdat deze motortocht overPirineos Oost-West Passage motorreis een zestiental passen tussen 998 en 2.115 meter gaat, belandt men dan meestal uit de regen of mist (overwegend) aan de Franse kant snel in de stralende zon in de Spaanse provincies.

Hoewel twee derde van de Pyreneeën in de vier Spaanse regio’s liggen, is de grote meerderheid van de geasfalteerde bergpassen te vinden in de zes Franse departementen in de Pyreneeën. Bikethebest heeft de route daarom zodanig gepland dat mogelijk veel van de talloze bergpassen met hellingen van tweecijferige procentpunten gereden kunnen worden. De uitdaging van deze Pirineos Oost-West passage is de steeds wisselende aanpassing van het rijgedrag over de smalle, steile en bochtige Franse wegen met een zeer ruw asfaltoppervlak.

[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]Eenmaal de bergpassen gepasseerd vragen de doorgaans bredere en nieuwere Spaanse wegen met meer vlakke, lang getrokken bochten een heel ander rijgedrag.
Een uitdaging op zich is de schier eindeloze retourreis naar de Pyreneeën. Er zijn meer dan 2.500 kilometer en 24 rijuren nodig om over een van de vier snelle tolwegen voor een korte motorvakantie naar dit prachtige gebied te rijden. Maar bikethebest zorgt ervoor dat deze heen- en terugreis met minder stress en vakantiedagen een meevaller wordt. Vanaf Parijs wordt de motor s´nachts met de bikertrein van de Franse SNCF naar de bestemming vervoerd. De motorrijder zelf kan volgens zijn keuze vijf of hooguit zes uur van de service in een TGV hogesnelheidstrein genieten. Na een overnachting wordt de volgende ochtend uitgerust aan de Pirineos Oost-West passage begonnen.

[8 reisdagen, 7 overnachtingen en veilig vervoer door SNCF treinen.

(hier daginformatie sluiten)[/expand]

Pirineos Oost-West Passage motorreis
Meer dan 1110 kilometer schitterend bochtenwerk met het bezoek aan vele UNESCO steden zoals

[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]
Carcassone, talloze „Ville d’Arc et d’Histoire” dorpen zoals Torla of Ainhoa. Als klap op de vuurpijl worden eveneens volgens het bikethebest roadbook de indruk- wekkende kloven zoals Gorge de Galamaus, Congosto de Ventamillo of Garanta de Añisclo bezocht. Er wordt voldoende rekening gehouden met tijd voor sightseeing van culturele bezienswaardigheden en voor het nuttigen van de plaatselijke lekkernijen. Deze motorreis van bikethebest door de Franse en Spaanse Pyreneeën kan gemakkelijk in acht vakantiedagen gedaan worden. Gelet op de vertrekdagen van de SNCF bikertreinen is een verlenging met extra motorrijdagen of rustdagen aan zee mogelijk. Een aanrader voor toerrijders die andere of nog meer facetten van de Pyreneeën willen leren kennen, heeft bikethebest nog een mooie tiendaagse motorreis door de ‘Pyreneeën van kust tot kust’ en de negentien reisdagen durende rondreis ‘Pyreneeën challenge’.

(hier daginformatie sluiten)[/expand]
De routes van dag tot dag

dag 1: In de ochtend begint de reis naar Parijs. Daar wordt de motor op Paris Gare de Bercy ingeleverd. Kort daarna gaat het in de namiddag met de TGV hogesnelheidstrein van Gare de Lyon naar het hotel in „Ville d’Arc et d’Histoire” Narbonne.

Pirineos Oost-West Passage motorreis
dag 2: Na het ophalen van de motor op het station volgt een korte verkenning van de bezienswaardigheden van Narbonne en Carcassone en de Katarer vestigingen. Door de nauwe Karst kloof van George de Galamaus wordt het dorp Puilaurens met zijn Katarer burcht aan de voet van de Pyreneeën bereikt. Pirineos Oost-West Passage motorreis
dag 3: Op de route van de Katharer burchten wordt de ‘Col de Pailhères’ boven 2.000 meter met een 12% steiging bedwongen. Daarna volgt een prachtige tour door het dicht beboste hart van de Midi- Pyreneeën naar Tarascon sur Arlege. Pirineos Oost-West Passage motorreis
dag 4: De ontdekkingsreis langs het jeuweeltje Saint-Lizier gaat verder over nog eens vier uitdagende passen. Via de lekker te rijden N-230 en N-260 wordt het dal van de river Esera aangestuurd. In het historische plaatsje Benasque wordt op 1.100 meter hoogte station gemaakt. Pirineos Oost-West Passage motorreis

dag 5: Deze toerdag is de ‘dag van de spectaculaire ravijnen’ en begint tussen de steile rotswanden van de Congosto de Ventamillo. Dan volgt de nauwe kloof van Añisclo. Via Torla wordt een kort bezoek aan het natuur- park in ‘Valle de Ordesa’ gebracht en eindigt de dagroute in Jaca.
Pirineos Oost-West Passage motorreis

dag 6: Op deze ‘dag van acht bergpassen’ worden de Pyrénées-Atlantiques en het Franse baskenland bereikt. Via het Dal van Astún, het Vallei Roncal en de rivier Nive gaat de tocht naar het logeeradres in het pittoreske Ainhoa.
Pirineos Oost-West Passage motorreis
dag 7: Van Ainhoa is het via Sare en Ascain niet ver naar Saint-Jean-de-Luz aan de Golf van Biscaya. Langs de fijne zandstranden van de ‘Côte Basque’ wordt na een rondrit door Biarritz in de namiddag op tijd de trein naar Parijs gehaald. Pirineos Oost-West Passage motorreis
dag 8: Na een nachtje Parijs kan in de ochtend of later op de dag de motor op Gare de Bercy opgehaald worden. Met de reis naar huis eindigt de onvergetelijke Oost-West passage door de Pyreneeën. Pirineos Oost-West Passage motorreis
Overige informatie
Inclusief Exclusief
 • 8 verzorgde reisdagen na wens,
 • 7 overnachtingen in 3-4 sterren hotel, pension of B&ampB met ontbijt,
 • retourtransport motor met SNCF trein van Parijs,
 • ticket TGV Parijs – Narbonne en Biarritz – Parijs,
 • roadbook met geplande rij- en sightseeingtijden,
 • geselecteerde toeristische reisinformatie voor sightseeing,
 • Garmin & Tom Tom GPS route,
 • ondersteuning bij eventuele huur van een motor,
 • garantievoucher(calamiteitenfonds).
 • reis- en annuleringsverzekering,
 • kosten transport verzekering motor (4‰ dagwaarde),
 • uitgewezen externe reservering- en kredietkaartkosten,
 • eventuele kosten voor omboeking,
 • opzegbaar, ruilbaar, volledig terugbetaalbare vervoertickets en hotelvouchers,
 • repatriëring reizigers en/of motor,
 • brandstof, maaltijden, consumpties en entreegelden,
 • motorhuur, vervangende motor, reparatie motor,
 • eventuele tol-, vignette-kosten,
 • vervoer van en naar stations.
Opties Prijzen
 • vrije keuze van vertrekdatum,
 • aanpassing reisduur (korter of langer dan aangegeven reisdagen),
 • upgrading van 3 naar 4 sterren verblijf,
 • upgrading van ontbijt naar half- of volpension,
 • upgrading treinticket van economy class naar first class,
 • individuele aanpassing reisroute,
 • boeking als groepsreis (met of zonder gids).


  terug naar begin route
 • De prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijssituatie. Afhankelijk van de boekingsdatum bepalen de aanbieders van treintickets en hotels hun seizoensgebonden prijzen. Daarom hebben de scherp gecalculeerde pakketreizen van bikethebest een indicatief karaker.

 • duo-biker 2 pk, op aanvraag
 • single biker 1 pk, op aanvraag

 • Vraag om een actuele offerte!


  Nog een andere Pyreneeën toer!

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This