Klassiek West VS tour

Death Valley

Bryce Canyon

San Francisco

Pismo Beach

Las Vegas

Klassiek West VS tour
vanuit Los Angeles

17 motordagen en 19 reisdagen van thuis

In het kort: Over de tour door Californië, Arizona, Nevada & Utah

bikethebest heeft een 19 daagse motorreis samen gesteld langs de kust van Californië, door de verschillende woestijngebieden van Arizona, Nevada en Utah. Maar ook de magnifieke ravijnlandschappen van de Grand Canyon, Bryce Canyon, het Zion National Park en de met reuze bomen begroeide hellingen van de Sierra Nevada ontbreken niet op deze bijna 5.000 kilometer lange route. Deze Klassiek West VS route gaat over drie van de belangrijke trails voor motorrijders en geeft een bijna volledig beeld van de natuurwonderen van het westen van de VS.
Op de El Camino Real Trail, Californië’s kustroute worden de talloze bezienswaardigheden van de mega metropolen San Francisco, Los Angeles en San Diego bezocht. Vanaf San Francisco loopt het trail in zuidelijke richting langs de ruige rotskust en de vreedzame zandstranden van Zuid-Californië. Ooit was het een weg die 21 Spaanse missie posten met elkaar verbond. Nu zijn gedeeltes van deze weg de beroemde Highway 101, onderdeel van de Pan-Amerikaanse weg, die over meer dan 16.000 mijlen gaat van Alaska tot aan het uiteinde van de Hoorn van de Kaap van Zuid-Amerika. Langs de Pacific kust met zijn eindeloze aantal bochten en soms mijlenlange rechte weggedeeltes gaat het door beroemde badplaatsen, slapende stadjes en de welvaart van villawijken.
Als Sierra Nevada Trail worden de trajecten langs de oost- en westkant van de Sierra Nevada beschreven. De dodelijke hitte van Death Valley verlatend, kan richting noordwest of zuidwest naar de koele bergwereld van de Sierra gereden worden. Zuidelijk via Ridgecrest en Bakersville wordt dan richting noord het Central Valley bereikt. Central Valley is 60 tot 100 km breed en strekt zich ongeveer 720 km parallel aan de Stille Oceaan kust. ….. (lees verder onder vervolg)

Klassieke West VS Tour vanuit Los Angeles voor 17 motordagen
Vervolg 'In het kort': lees verder ...

Het Central Valley is 60 tot 100 km breed en strekt zich ongeveer 720 km parallel aan de Stille Oceaan kust. De westkant van de Sierra begrenst het vallei en de uitlopers van de Sierra bieden een paar uitdagende motorroutes. Deze grandioze tocht door het berg bos ter hoogte van Mt. Whitney met de reusachtige Sequoia bomen is een must voor ieder biker. Deze eeuwenoude bomen zijn eveneens in Kings’s Canyon en in het verder noordelijk gelegen Yosemite National Park te vinden.

Yosemite NP is ook via een alternatieve route langs de oostkant van de Sierra te bereiken, namelijk door het vlakke Owens Valley. Langs deze vallei wordt via een aquaduct de helft van de watervoorraad van Los Angeles geleverd. Het gevolg van de aanleg van deze aquaduct is dat bronnen en meertjes opdroogden en de bewoners daardoor nog steeds met stofstormen moeten leven. Belangrijkste toeristische attracties op deze westelijke Sierra Nevada Trail zijn naast stadjes als Lone Pine en Bishop, het gebied van Mammoth Lakes met het Devils Postpile National Monument en de Mono Lake. De toeristische highlights van Postpile National Monument zijn de ongewone rotsformatie van zuilvormige basalt en de tufa’s, ontstaan door het erg alkalische en zoute water van het meertje. Yosemite NP kan normaliter over de 3.031 hoge Tioga Pass bereikt worden. Afhankelijk van de sneeuwval die door het weerfenomenenEl Niño en La Niña bepaald worden, is de Tioga Pass van mei/juni tot november geopend.

De Deep Canyon trail verbindt de twee andere trails en loopt door de woestijn gebieden van de Joshua NP en Maojave Woestijn en Death Valley. Historische weggedeeltes van de legendarische Route 66 tussen Los Angeles en Flagstaff naar de grandioze Canyons in Californië, Arizona en Utah zijn eveneens onderdeel van deze trail. De aantrekkingskracht van deze route wordt bepaald door de Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion NP. Maar eveneens niet te missen zijn de bezienswaardigheden langs de wegen door Death Valley, Red Rocks, Antelope Valley en Valley of Fire.

Nooit gedacht dat rijden in de woestijn zo leuk zou zijn.
Het Tonto traject en Angeles Crest Highway was geweldig!
Wij verheugen ons all op de volgende trip in het wilde westen.

N &G Smeets, Hertogenbosch

Uitgewogen reis met alle uitdagingen van de rijvaardigheid..
Misschien langs de kust meer tijd voor een duik of surf.
Te gek de AZ bikeweek, het festival en de vele muurschilderijen.

Menno, Hendriks, Dongen

Kelso Dunes Mojave woestijn

Toercode

BTBDENL KWVS17LAX

Vertrekdata

motorreis
met dagelijks vertrek
voorkeur-maanden mei/juni-oktober

routeschema Klassieke West VS; vanuit Los Angeles door Californië, Arizona, Nevada & Utah

bike
thebest roadbook

Bij de dagelijkse etappes behoren een reisschema, een roadbook met de belangrijkste toeristische reisinformatie. Voor de navigatie zijn er GPS bestanden, die compatibel zijn met Google Earth / Maps en voor navigatie met Tom Tom, Garmin of andere inzetbaar zijn.

bikethebest heeft gebaseerd op de ervaringen de dagelijkse etappes zodanig gekozen dat de reistijd (rijtijd en tijd voor sightseeing afhankelijk van de avondschemering) grotendeels zelf kan worden bepaald. Afhankelijk van de interesses kan dit leiden tot het rijden van afkortingen of omwegen in een eigen aangepast tijdschema om het dagelijkse doel te bereiken. De toeristische reisinformatie is niet gedacht ter vervanging van reisgidsen maar omschrijft de belangrijkste bezienswaardigheden..

Dag 01: Los Angeles
Na aankomst in Los Angeles is het inchecken in het Airporthotel, vlakbij de verhuurder van de motor. Afhankelijk van de aankomst tijd en het effect van Jetlag, kan men eerst relaxen of op pad gaan met  ‘hop-on-hop-off’ vervoer (zie activiteiten in & rond LA). De volgende ochtend kan men al vroeg en gemakkelijk de motoren in ontvangst nemen en op de El Camino trail starten.

Meer over Los Angeles

Meer over Los Angeles ( Raadpleeg hiernaast ook onze geselecteerde activiteiten!)
Los Angeles is de grootste stad in Californië, en de op één na grootste stad in de Verenigde Staten. In de Los Angeles metropolitan area (Los Angeles, San Bernardino, Riverside, Ventura en Orange County) wonen meer dan 16 miljoen mensen. Hoewel het centrum relatief veel hoogbouw kent, is Los Angeles voornamelijk een laagbouwstad. Er zijn talloze attracties:
Hollywood met nog steeds veel filmindustrie: Beverly Hills, Hollywood Walk of Fame en Mann’s Chinese Theatre, Griffith Observatory, Griffith Park, Sunset Strip, Hollywood Bowl, Grauman’s Chinese Theatre Beverly Hills.
Met Chinatown wordt een wijk aangeduid waar veel Chinezen wonen. Hier zijn dan ook veel Chinese restaurants, winkels en vaak ook tempels te vinden.
Venice Beach, gelegen in Los Angeles, is met zijn drukke boulevard een van de populairste stranden van Californië. De bijbehorende buurt Venice heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse Venetië, omdat ook hier net als in Venetië veel kleine kanalen en sloten lopen.
Ook de stranden van Malibu en Huntington Beach in Orange County zijn populair. Malibu, de woonplaats van veel filmsterren, ligt aan de kust en is bekend om zijn zandstranden en als Surf City USA.
Het herkenningsteken van Santa Monica is de Pier, die in de 20er jaren is gebouwd en vandaag een kleine pretpark heeft. De Third Street Promenade is een van de weinige voetgangerszones in het gebied van Los Angeles. In de avonduren zorgen vele straat kunstenaars hier voor vertier.
De regio Los Angeles heeft een van de grootste stelsels van snelwegen én de grootste autodichtheid in de wereld. Tijdens de spitsperioden, op weekdagen tussen 6 en 9 uur ’s-morgens en tussen 3 en 7 uur ’s-avonds, zijn de wegen overvol, en zijn er lange files.
De stad heeft een zacht en zonnig klimaat met een gemiddelde temperatuur van ca. 21 graden. In de zomer kan de gemiddelde temperatuur oplopen tot 30 graden met uitschieters naar soms boven de 40 graden.

Dag 02: Los Angeles – Hwy 1 –  San Diego
Van LA wordt op de droomweg Highway 1 vanaf Long Beach langs beroemde badplaatsen zoals Oceanside, Carlsbad en Encinitas gereden. Tot aan San Diego is deze kust wereldwijd bij surfers bekend om zijn golven. Bikers kunnen van het zicht op zee en de historische gebouwen in de badplaatsen genieten. De restaurants en cafés in het trendy  stadsdeel Gaslamp Quarter van San Diego staan voor de avond op het programma.

Dag 03: San Diego–Mt Palomar-Palm Springs
Na sightseeing in San Diego gaat het via de I-15 en S-6 over de South-Grade Road naar de Palomar Mountain, waarbij het laatste stukje ook wel poëtisch Highway to the Stars wordt genoemd. Voorbij Lake Henshaw, door Anza Valley volgt de schilderachtige Palms to Pines Highway. Deze route is ongeëvenaard gezien de naaldbossen in de met sneeuw bedekte bergen, de woestijn met palmbomen en het bejaarden- en toeristencentrum Palm Springs.

Dag 04: Palm Springs-Joshua Tree-Needles
De spectaculaire Duizend Palm Oasis, De Joshua Tree NP en de Mojave Woestijn zijn een van de meest bezochte woestijn landschappen. Hoewel gedeeltelijk moeilijk bereikbaar kan men nog vanaf Roy’s in Amboy over een historisch stukje Route 66 rijden. De diehards omzeilen de door zware regenval beschadigde bruggen om de feeling te krijgen: “Get your Kick on the Road 66”.

Dag 05: Needles-Oatman R66-Prescott Valley
Het nostalgische R66 gevoel krijgt volop zijn vervolg op het voor bikers favoriete traject van het ruige en authentieke gedeelte van de ‘Historic Route 66’: van Topock via Oatman over de beruchte Sitgraves pass naar Kingman en verder via Peach Springs naar Seligman. Bij Ashford gaat de AZ-89 richting zuiden naar de historische binnenstad van Prescott, voor de lokale bevolking en bezoekers bekend om de Whiskey Row.

Dag 06: Prescott – Sedona – Grand Canyon
Jerome en Clarkdale zijn ooit de meest moderne mijnbouwplaatsen geweest. Nu zijn deze nog levende spookstadjes stops op weg naar de meest gefotografeerde plekken in de VS. De majesteitelijke Cathedral Rock en de “most beautiful Place in America”, het stadje Sedona. Op de weg naar de Grand Canyon behoren ook de Slide Rock en Flagstaff tot een verplichte stop.

Dag 07: Grand Canyon-Antelope Valley-Page
Als één van de jaarlijks vijf miljoen bezoekers aan de South Rim van de Grand Cayon kan men de zonsondergang en zonsopgang genieten. Ook kan men met een vliegtuig of helikopter een blik in de 1.600 meter diepe en vijftien kilometer brede ravijn werpen. Eveneens indrukwekkend zijn het fotogene Antelope Valley en Horseshoe Bend, de meander van de Colorado rivier ten zuiden van Page.

Dag 08: Page – Kanab – Bryce Canyon
Page is gelegen bij de Glen Canyon Dam met Lake Powell. In Kanab kan men de gelimiteerde toegangsticket verkrijgen voor de mooiste rotsformaties ‘The Wave’ in Coyote Buttes North. Even onwerkelijk tegen de strak blauwe lucht lijken de markante rotsformaties van Bryce Canyon. Het avond- en ochtendlicht geeft een extra kleur aan de prachtige omgeving die men van een vijftiental uitzichtpunten kan bekijken.

Dag 09: Bryce Canyon-Zion NP-Mesquite
Het belangrijkste kenmerk van de prachtige Zion National Park is de 24 km lange en 800 meter diepe Zion Canyon. Deze groot ravijn van de Virgin River met zijkloven, rijke vegetatie en steile rotswanden wordt met een touristenbus verkend. Over de oude Mormonen route worden de casino resorts en golfbanen van Mesquite bereikt.Dit is een prima stopplaats voor iedereen die tussen Salt Lake City en Los Angeles reist.

dag 10: Mesquite – Hoover Dam – Las Vegas
Mesquite is een uitstekend vertrekpunt om de dag in te delen voor de route door het bizarre roodkleurige Valley of Fire, de Hoover Dam en Las Vegas. Het Logandale / Overton gebied in de Moapa Valley heeft een groener uiterlijk en een meer landelijke uitstraling door de modderige rivier die door dit gebied stroomt. Na Overton Lost City Museum gaat het na 20 mijl rechtsaf via State Route 169 in het Valley of Fire (VoF).

Las Vegas ligt 80 mijl (130 km) zuidelijk VoF.  De reis gaat verder langs de oevers van de 640 km2 groot Lake Mead, dat bijna veertig procent van haar water kwijt geraakt is. De Hoover Dam, die 48 kilometer ten zuidoosten van Las Vegas ligt is een technisch hoogstandje uit 1935 en een pronkstuk van Art Deco Stijl. Via Bolder wordt naar het bruisende Las Vegas gereden. Na aankomst in een van de vele Casino-hotels van Las Vegas kan een eerste verkenning beginnen:

van de casino’s en glitterwereld van Vegas met zijn attracties, wereldberoemde shows en volumineuze 24 uur winkels. Een bezoek aan de Stratosphere Tower is de moeite waard voor een uitzicht over Vegas. Er kan ook met een comfortabel Limousine of het openbaar ‘hop-on-hop-off’ vervoer de Strip verkend worden.
(zie activiteiten in & rond Vegas)

Meer over Las Vegas

Raadpleeg hiernaast onze geselecteerde activiteiten.
Las Vegas is een stad van de superlatieven die alle categorieën te buiten gaat en zeker dat van water- en stroomverbruik. In 1940 woonden er rond 8.400 mensen. Nu is het downtown meer dan 600.000 inwoners. “Sin city” is nog steeds de snelst groeiende stad in de VS. Jaarlijks komen er meer dan 40 miljoen bezoekers naar ‘Gambeling City’.
Het begon allemaal met het einde van de grote Depressie en 1931. Toen de bouw van de Hoover Dam begon kwam een grote stroom van duizenden werkloze mannen en vrouwen met hun kinderen, woonachtig in trieste tentenkampen.  Vertier en ordehandhaving was nodig en toen Nevada het gokken legaliseerde om de omkoperij te verminderen, begon de “boom” in Las Vegas.

Las Vegas – dagtrip in de omgeving
Als men voor een extra dag in Vegas gekozen heeft kan men deze gebruiken voor het verkennen van Las Vegas. Maar voor de onverzadigbare bikers is het ook de gelegenheid voor een dagje uit naar een bestemming uit ons lijstje zoals bijvoorbeeld naar de Skywalk aan de Grand Canyon West of whereever. Onze tip: Verken ook de aanbiedingen zoals Night champagne helikoptervlucht over Las Vegas of een bezoek aan een prachtige show etc.

Activiteiten in en rond Las Vegas (doorheen bladeren)

Dag 11: Las Vegas – Death Valley
Het wordt zeker zweten tijdens de rit door een van de heetste woestijndalen ter wereld. Death Valley, met als laagste punt ‘Devils Golf Course’, ligt op -85,5 meter en is 135 km van Mount Whitney (4.418 m) verwijderd. Onderweg naar het hotel in Furnace Creek zijn vele bezienswaardigheden een stop waard, zoals Artists Plate, Badwater, Dante’s view, Devil’s Golf Course, Mushroom Rock en Zabriskie Point.

Death Valley Map

Dag 12: Death Valley – Mammoth Lake
De dodelijke hitte van Death Valley wordt verlaten richting het koelere Owens Valley en de bergwereld van de Siërra Nevada. Het Los Angeles aquaduct volgend op weg naar Mammoth Lakes, zijn geliefde stops: Lone Pine History Film Museum, Manzanar ‘War Relocation Center’ en de fraaie muurschilderijen in Bishop. Het Devils Postpile National Monument is een grillige zuilvormige basaltformatie.

Dag 13: Mammoth Lake – Yosemite NP
Na bezichtiging van de prachtige kalksteenformaties van de Mono Lake gaat het via Lee Vining over de 3.031 meter hoge Tioga Pass naar Yosemithe NP. Met zicht op de iconische granieten Half Dome rots daalt men door de alpine- tot woestijnachtig klimaatzones in de Yosemite Park. Die staat bekend om zijn mammoetbomen, alpenweiden, wilde rivieren, watervallen en fraaie rotspartijen zoals de Half Dome en El Capitan.

Dag 14: Yosemite – Oakdale – San Francisco
De uitlopers van de Sierra verlatend, volgt een rit door het Californië Gold Rush gebied. Het daarna agrarisch landschap tussen Oakdale en Manteca raakt steeds meer in de ban van de metropool San Francisco. Om de drukke highways gedeeltelijk te ontwijken, kan Frisco via de landschappelijk en uitdagende Palomares Road en Red Wood Road bereikt worden.

Dag 15: Citytrip-Silicon Valley-Peninsula trip
De verkenningstocht via de ‘49 mile Scenic Drive’ van gisteren kan vervolgd worden of met een rondrit langs de hightechbedrijven in Silicon Valley verbonden worden. Daarbij zorgt de Peninsula met zijn bosrijke heuvellandschap voor optimaal motorplezier. Via een combinatie van wegen zoals de Skyline Boulevard (Hwy35), Big Basin Way, de Empire Grade en kustweg Hwy-1 gaat het terug naar Frisco.

Dag 16: Frisco – Monterey & Sunset Drive
Er zijn een aantal alternatieve wegen over het Schiereiland tussen San Franciso, Santa Cruz en Monterey. In ieder geval gaat het door Redwood bossen gemengd met coniferen, eiken en chaparral tot aan Santa Cruz. Omdat de beroemde 17-Mile Drive voor motoren gesloten is zal men met een fantastische zonsondergang op de Sunset Drive genoegen moeten nemen en op Fishermen’s Wharf van de avond genieten.

Dag 17: Monterey – Santa Barbara
De ‘hemel op aarde’ is voor motorrijders de rit over talloze bruggen langs de sterk kronkelende kunstlijn. Bergop en bergaf gaat het met eindeloze links en rechts combinaties zuidwaarts. Kasteel Hearst, de kolonie zeeleeuwen in San Simeon, Morro Bay, San Luis Obispo, Pismo Beach en het pittoreske Solvang worden bezocht. Santa Barbara aan de Amerikaanse Riviera wordt in de avond bereikt.

Dag18: Santa Barbara – Los Angeles
‘Babs’ heeft naast de 870 m lange landing pier Stearns Warf, de missie en vele historische Adobe gebouwen uit het Spaanse en Mexicaanse koloniale tijdperk. Daarna kan door de bergen via de Jacinto Reyes Scenic Byway of over Hwy-1 langs de kust bij Malibu de ‘heksenketel’ LA binnen gereden worden. Misschien nog een bezoek aan Hollywood of een stipvisite aan Santa Monica voordat de reis met het inleveren van de motor eindigt.

Dag 19: Extra dag LA en terugvlucht
Afhankelijk van de keuze voor deze optioneel extra dag in LA en de vertrektijd van het vliegtuig is een sightseeing tour downtown L.A of naar Venice Beach, Third Street Promenade in Santa Monica, Beverly Hills en Hollywood met de Walk of Fame, Mann’s Chinese Theatre, Sunset Strip of bekende filmstudio’s mogelijk. Trouwens er is ook een grote keuze aan pretparken in LA. (Raadpleeg onze activiteiten in en rond LA!)

Activiteiten in en rond Los Angeles (doorheen bladeren)
 • 17 nachten in goede middenklasse hotels of motels volgens routeplan, gedeeltelijk met ontbijt
 • Huurmotor naar keuze HD Big Twin ®incl. onbeperkt gratis mijlen, plaatselijke belastingen en afleveringskosten
 • Eenvoudige helmen bestuurder/passagier (aanbeveling eigen helm)
 • Zadeltassen, veiligheidsslot en instructie motorhandhaving
 • VIP aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico* voor schade door ongeval of diefstal*
 • Extra aansprakelijkheidsverzekering over EUR 1 Mio.
 • Transfer van/naar hotel-verhuurstation over een afstaand van 7 mijlen
 • detailleert Roadbook met toeristische informatie
 • garantiecertificaat voor motorhuur

*) De verplichte CDW/ VIP verzekering van de verhuurder heeft een eigen risico van USD 2.000 pro geval van schade aan banden, wielen, bij diefstal en afsleepkosten tot $ 100 en is in de huurprijs inbegrepen. Dit eigen risico zal worden terugbetaald bij terugkeer door de in het huurprijs eveneens ingesloten super inclusief plus verzekering.

 • Vlucht (bikethebest kan voordelige vluchten boeken)
 • optioneel extra dag 19 in LA, Las Vegas of San Diego
 • elektronische reistoestemming van ESTA
 • reis- en/of annuleringsverzekering, die wij graag bij een boeking regelen
 • Uitgaven voor persoonlijke behoeften, tipgelden, regenkleding, Consumpties enz.
 • Op de locatie van de verhuurder kan een EVIP verzekering voor USD 6, – per dag, plus lokale belastingen afgesloten worden om de vooruitbetaling van het ”eigen risico” in het geval van schade of diefstal tot USD 1.000  te verkleinen.
 • De verhuurder behoudt zich het recht voor om een ander voertuig van hetzelfde of een hoger prijspeil te leveren, indien het geboekt model (om wat voor reden dan ook) niet beschikbaar is. Voor een meerprijs van € 22 per dag wordt de gewenste motor gegarandeerd.
 • Op het moment van overname van de motor is een borg van USD 500 via een creditcard te autoriseren. Bij het boeken van een GPS (€ 18 per dag) is een extra borg van $ 250 van toepassing.
 • minimaal 1 jaar rijervaring
 • motorfiets: vrije keuze van type motorfiets
 • motorfiets gewicht, zadelhoogte en bagageruimte overwegen
 • Voor de borg van USD 500, – is een creditcard nodig. De borg zal bij overname van de huurmotor geblokkeerd worden, maar niet van uw account afgeboekt worden.
 • Overname / Teruggave: Kan op elk moment tijdens de openingstijden, maar niet later dan 16.30 uur.
 • Het bestaat is de 24-uur-regel. De motorfiets moet niet later terug dan op hetzelfde tijdstip waarop het gehuurd werd, anders vindt een nacalculatie plaats.
 • U bent verplicht via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA een reistoestemming te verkrijgen, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar de VS. De kosten die hieraan verbonden zijn dient u per credit card te voldoen. De aanvraag valt onder uw eigen verantwoording.
Uitstapjes vanuit Las Vegas
Las Vegas is een uitstekende vertrekpunt voor trips langs de mooiste plekken in het Zuidwesten. Wel zou met het weer in de seizoenen rekeing gehouden moeten worden.
De volgende bezienswaardigheden zijn geschikt voor dagtochten vanuit Las Vegas dan wel binnen 1 dag vanuit Las Vegas te bereiken. Uiteraard zijn er ook leuke combinaties van routes mogelijk maar dat vereist onderweg ten minste een overnachting.

 

 

 

 

 

Routes van uit Las Vegas
(ow=One way   ro = rondje)
mijl rijtijd
Mojave desert-searchlight ro 268 4.9
Hooverdam / Lake Mead ro 74 1.9
Skywalk over de Grand Canyon
US-93, Pierce Ferry Road, Diamond Bar Road
ro 242 5.0
Historic Route 66 – Seligman-
Purple Heart Trail
ro 408 7.5
Valley of Fire State Park- Lake Mead ro 122 2.9
Death Valley National Park-
Amargosa Vally
ro 285 5.5
Red Rock Canyon State Park ow 262 4.2
Zion National Park ow 167 2.8
Bryce Canyon National Park ow 262 4.2
Grand Canyon National Park one way ow 240 4.5
Monument valley via I15-US-89 I-160 ow 395 6.8
Los Angeles ow 300 4.5
Palm Springs via Joshua Tree NP ow 286 5.8
Sedona via Prescott ow 310 5.3
San Diego ow 355 5.5
Over de weersomstandigheden in Californië, Arizona & Nevada
In feite is de beste reistijd voor zuid Californië mei en september maar in februari wordt het ook al gemiddeld 20 C warm.
Maar in tegenstelling tot de woestijnachtige gebieden zullen in de regio Grand Canyon / Sedona de cactussen rond die tijd nog niet met de bloei beginnen.
Aangezien de voorspellingen voor het weer niet mogelijk zijn voor meer dan een week of zo vooruit zijn moet men zich op weergemiddelden baseren.
De gemiddelde hoge en lage temperaturen en de gemiddelde hoeveelheden regen of sneeuw op de reisdagen of tijdens de reismaand zullen een goed idee van de te verwachten weersomstandigheden geven.
De gemiddelden van de laatste 30 jaar zijn betrouwbaardere weersgidsen dan het weer van het vorig jaar of een paar jaren geleden. Hoewel door de globale verwarming van de aarde tegenwoordig met uitschieters altijd rekening gehouden moet worden.
Behalve dan in de zomer zijn de zichten in het gebied rond d Grand Canyon het best. Maar in de winter trekken om de paar dagen koud front gebieden langs. Daarna is de lucht schoon en de koele lucht stroomt de Canyon binnen. Door de verdere opwarming de dagen daarna ontstaat een inversie met warme lucht op d koude. Dat kan de vorming van mist bevorderen of tenminste tot slechte zichten leiden.(bron)
a_temp_verglijking_ca
De regio tussen Sequoia National Park en de Yosemite NP ontvangt van november tot maart 75% van de neerslag van het jaar. De wegen (zoals Tioga Road (Highway 120 East), Glacier Point Road, Tuolumne Grove Road) zijn dan van wegen de sneeuw gesloten. Vanaf november is tot in de dalen met sneeuw rekening te houden.

 

 

 

 

 

 

Yosemite National Park, Calif. (temperatuur in Fahrenheit)
Month Average high Average low Warmest record Coldest record Average precipi-tation Average snowfall
JAN. 47 26 69 7 6.6 16.1
FEB. 55 29 79 10 5.0 12.5
MARCH 59 31 89 10 5.0 16.2

In mei en juni zijn de beste tijden voor een bezichtiging van de spectaculaire watervallen.
In september en oktober is de kleur van het woud het mooiste maar de warme tijd van de dag al vrij kort en de nachten echt kool. (bron)

Grand Canyon, Arizona (temperatuur in Fahrenheit)
Month Average high Average low Warmest record Coldest record Average precipi-tation Average snowfall
JAN. 41 18 68 -22 1.5 15.8
FEB. 45 21 65 -17 1.6 12.6
MARCH 51 25 74 -7 1.4 9.7

Om temperatuur van Fahrenheit in Celsius om te rekenen:
Tc = (5/9)*(Tf-32)=0.555*(Tf-32)
Voorbeeld: 41°F = 5 °CBerekening met afronden:
41-32= 9 / 2 = 4.5°C > 5°C

fahrenheit_celsius

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This