Italie motorreizen

Europa motorreizen met bikethebest – no highways but scenic byways – VS en wereldwijd
[product-viewer-fx]Installeer Adobe Flash Player[/product-viewer-fx]

Italie motorreizen met eigen motor door ons verzorgt.
met vrachtauto, vlucht en veerboot naar Zuid Italie.
bikethebest heeft zich als internationale aanbieder van begeleide en zelfstandig uitgevoerde Eu motorreizenmotortoertochten gespecialiseerd in reisarrangementen voor Italiaanse provincies. Onze specialiteit: motorreizen in combinatie met motorvervoer en vrijetijdsactiviteiten. bikethebest hecht veel waarde aan een goede voorbereiding en veilige verloop van een reis.Eu motorreizenDaarom behoren advisering bij de samenstelling van het individuele roadboek en uitwisseling van reiservaringen van zelfsprekend tot de service.
============================================ Een selectie uit bikethebest Italië motorreizen ==========================================
Nieuw: Emilia Romagna met regio Lucca & Lunigiana

bikethebest heeft een route uitgezet door het vlakke en bergachtige deel van de Emilia Romagna en aangrenzende regio’s Lucca & Lunigiana van de provincie Toscane.btb Het is een uitdagende toer door een zeer afwisselende landschap met vele heuvels, talloze bergpassen, mooie bosgebieden, golfende graanvelden en aantrekkelijke wijngaarden. Maar er worden ook de Adriatische kust met de bekende zeer badplaatsen en hun mooie zandstranden bezocht. Echte uitblinkers van het cultureel Emilianse erfgoed zijn de vele paleizen, klooster en kerken en de historische


steden langs de Via Emilia. Naast de bezichtiging van het culturele Unesco-erfgoed van is er uiteraard is ook tijd ingepland voor bezoeken aan de commerciële en private verzamelingen van de beroemde auto- en motormerken in het motor vallei Emilia Romagna. De rijvaardigheid van de toeristische motorrijder met culturele ambities wordt Eu motorreizen op de bochtenrijke wegen in het bergachtige landschap en in de grote Po-vlakte volledig opgeëist. Tijdens de negen reisdagen gaat de route bewust over binnenwegen naar natuurparken, interessante steden en badplaatsen. [9 reisdagen, 8 nachten]

Sicilië en Sardinië via Corsica

Sicilië, Sardinië en Corsica zijn de Mekka’s voor bikers! Tijdsparend de motor naar Italië laten vervoeren en zelf vliegen. btbVervolgens sightseening door de mooie Piemonte regio naar Genua en op een luxe veerboot naar Palermo stappen. Sicilië is bonter, extremer, eerder een klein continent met een paar stedelijke gebieden, meestal weinig bevolkt gebied, veel natuur met bochtige wegen. Het ander Italië! Op Sardinië door schilderachtige, sterk afwisselende landschappen met weinig verkeer gaan ruwe asfaltwegen Eu motorreizendie de biker tot veel bochtenwerk uitnodigen. En dan nog Corsica, een onvergetelijk eiland met hoge dennenbossen, ruwe bergen, adembenemende uitzichten, kronkelige wegen door ‘Georges’ met steile rotswanden. Van de “kleine continent” Corsica wordt overgezet naar Livorno. Langs Pisa en vervolgens door het schilderachtig Cinque Terre kuststreek gaat het via de Ligurische kust naar de verzamleplaats en dan met een vlucht terug naar huis.
[17 reisdagen, 12 nachten, 2 nachten ferry]
Provincies Ampulië & Basilicata

Een verzorgde rondreis naar de minder bekende provincies van Italië in de “hiel van de lars”– Apulië en Basilicata. btb Deze hebben een gevarieerd landschap met gedeeltelijk vruchtbare vlaktes, deels prachtige bossen en bergen, grillige rotsstranden en lange zanderige stranden aan de Ionische en Tyrreense Zee. Grote steden met historische stadskernen staan de reiziger te wachten: Bari, Brindisi, Lecce of Tarente. Maar eveneens zijn er vele kleinere plaatsen met hun paleizen, kastelen en oude villas te verkennen. Europa motorreizen Het gebied van Basilicata bestaat zowel uit glooiende heuvels als ook uit bergachtig gebied. Vooral de Lucanische Dololomiten zijn een uitstekend gebied voor het echte bochtenwerk. Om zich de vermoeiende en tijdrovende reis door de Noord-Europese landen te besparen zou men van vrachtwagenvervoer voor de motor en zelf van een vlucht gebruik kunnen maken. De verdere reis in richting zuiden via Rome worden min of meer de oude wegen uit het Romeinse tijdperk – Via Cassia en Via Appia gevolgt.
[17 reisdagen, 14 nachten]
EU motorreizen door Noord Italie (op navraag)
EU motorreizen door Midden Italie (op navraag)
Met Noord-Italië wordt een brede culturele, historische en geografisch aantal van de provincies Aostadal, Lombardije, btbTrentino-Zuid-Tirol, Friuli-Venezia Giulia, Veneto, Piëmont, Ligurië, Emilia-Romagna omschreven. Deze strekken zich uit vanaf de voet van de Alpen tot van de Apennijnen. Het Italiaanse Trento en het Duitstalige Süd Tirol vormen samen een gewest. In de regione Veneto ligt het Lago di Garda, het grootste en drukst bezochte meer van Italië! Vanwege het idyllische landschap is het Lago di Garda een populaire vakantiebestemming en motorroute. Ook het Piemonte en Veneto liggen feitelijk aan de voet van de Zwitserse, Franse Alpen en Dolomiten, terwijl het Aostadal Italië  motorreizenen de Lombardije nog een groter deel van deze bergen uitmaken. Hier is voor de motorrijder het bochtenwerk te doen.
De oneindige lijkende heuvelketen van de noordelijke Apennijnen en de smalle maar 300 km lange kuststreek van Ligurië zorgen voor sterke landschappelijke kontraste en vragen om een wisselend rijstijl. De Ligurische kust is een aaneenschakeling van kleine en grotere badplaatsen met in het noordoostelijke gedeelte de machtige Ligurische Alpen en in het zuidwesten de Apennijnen. Er is een Italië  motorreizengrote keuze van interessante routes met drukke kustwegen en stille bergpassages. De Rivieara di Levante in het zuidwesten heeft steile rotstrajecten en geeft in het spectaculair gebied van ‘Chinque Terre’ de motorrijder maar beperkt een directe toegang tot de beroemde kustplaatjes. Een ander gebied is de Emilia Romagna, die zich tussen de grote vlakte van de machtige rivier Po, de zandstranden van de Adria en de heuvels van de Apennijnen uitstrekt. Deze regio heeft vele musea van beroemde sportwagen- en motorenbouwer met klankvolle namen zoals Ducati (zie toervoorstel). Op de Italiaanse wegen zal men zeker nog motoren als Moto Guzzi, MV Agusta, Cagiva, Aprilia, Benelli, Moto Morini en soms de superracer Bimota tegemoet komen.
Midden-Italië is het middelste deel van het laarsvormige schiereiland Italië en strekt zich vanaf de Apennijnen tussen La btbSpezia en Rimini tot aan de noordgrens van Napels. Midden-Italië wordt gevormd door de regio’s Toscane, Umbrië, Marche en Lazio en soms wordt ook de Emilia Romagna erbij betrokken. Deze Centraal Italiaanse provincies hebben eveneens cultureel en landschappelijk fraaie motorroutes te bieden waar het nooit echt druk is. Naast de veel bezochte beroemde trekpleister kan men ook talloze historische plaatsen, kastelen, abdijen en kleine gehuchten opzoeken, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.
Italië  motorreizenToscane is de meest bekende en toeristische provincie. Via de smalle wegen kan men in de Chianti-streek met zijn glooiende wijnhellingen of in de Crete met de tarwevelden bedekte kleiheuvels urenlang ongestoord rijden. Umbria is het ‘groene hart van Italië met een aantal bekende steden zoals Perugia, Assisi, Orvieto en Spoleto, die vele kunstschatten beheerbergen. Maar ook de prachtige, niet zo drukke verbindingswegen tussen de borghi doen voor de motorrijder absoluut niet onder!
Italië  motorreizenDe provincie Marche mist echter deze grote stedelijke publiekstrekkers. Naast de grote steden Urbino en Ancona zijn er vooral de schilderachtige kustdorpjes en de kleinere steden in het ongerepte binnenland, die nog een echte middeleeuwse sfeer uitademen. Interessant voor de biker is het gebied om Monte Sibillini en een bezoek aan het racecircuit Imola.
De regione Lazio strekt zich van de Tyrrheense Zee tot de Apennijnen en van de Toscaanse Maremma tot Gaeta uit. Naast het drukke Roma heeft zij evenals de andere provincies een aantal kleine, pittoreske dorpjes. In het oosten en noorden zijn deze rond de vulkanische heuvels met kratermeren te vinden.

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This