Istrie motorreizen

BiketheBest
K r o a t i ë
va. € 825

10 dagen voor duo-bikers
voor single-bikers € 1.125
prijzen per persoon

Cruisen door Istrie
&
Kvarner eilanden

10 reisdagen als combinatie-
motorreis met motortransport,
vlucht & gebruik veerboten

Cruisen door Istrië & Kvarner

Omdat de meeste bikers langs Ljubljana of Trieste naar Kroatië rijden, is het van zelfsprekend met een tour door Kroatië in Istrië te beginnen.

Istrie motorreizen zijn bij uitsteek het Mekka’s voor bikers: talloze Istrië motorreizengeniale bochten, meestal goed onderhouden wegen door mooie kust- streken en trajecten rijk aan serpentines door adembenemend berg- landschappen. Voor iedereen is tijdens de Istrie motorreizen voldoening, of beginner, genieters of de verzamelaar van bochten.
Istrië motorreizen
Met statige herenhuizen en beroemde promenades wordt je niet alleen in Lungomare of in de mondaine badplaats Opatija ontvangen. Veel van de havensteden en Marina’s in Istrië nodigen na het prachtige bochtenwerk uit om bij lekker eten of fijne dranken te ontspannen. Vergeleken met de omliggende laden zijn de prijzen voor Istrie motorreizen erg aantrekkelijk hetgeen ook ten uitdrukking komt door de veel aanwezige Italiaanse en Sloveense bikers.

Vanwege de vele veerboten die in korte tijd oversteken, is het eiland hoppen niet alleen bij hordes lokale bikers een populair weekend plezier. In Brestova kan men de veerboot gebruiken en na een half uur zeelucht te hebben ingeademd zich op een super-gebouwde weg over het eiland Cres naar de diepste hoek van aangesloten eiland Lošinj rijden. Op de terugweg van Lošinj kan men via Cres met een veerboot naar het eiland Krk overzetten.
Istrië motorreizen
BikeTheBest roadbook KNI10
BiketheBest heeft gebaseerd op de ervaringen de dagelijkse etappes zodanig gekozen dat de reistijd Istrie motorreizen(rijtijd en tijd voor sightseeing) grotendeels zelf kan worden bepaald. Afhankelijk van het interesses kan dit leiden tot het rijden van afkortingen of omwegen in een eigen aangepast tijdschema om het dagelijkse doel te bereiken.

De toeristische reisinformatie is niet gedacht ter vervanging van reisgidsen maar vermeld de belangrijkste bezienswaardigheden op de gekozen motorroute.
Het belangrijkste issue voor de biker van Istrie motorreizen is het veilig zijn doel op een interessante route te bereiken en naast het rij plezier ook de omgeving te verkennen. Istrie motorreizenDaarbij wordt verondersteld dat de reistijd vanaf negen uur ochtends begint en voor zonsondergang het gereserveerd hotel bereikt.
Ter oriëntatie geeft het roadbook voor iedere reisdag belangrijke toeristische informatie on route.

Om voldoende tijd voor bezienswaardigheden te hebben en eenIstrie motorreizen idee te krijgen wanneer men op de plaats van bestemming arriveert zijn dagelijkse reisschema opgemaakt. Aan de hand daarvan kan men de gewenste tijd voor sightseeing bepalen. Deze kan men afwegen tegenover een meer of min aan rijtijd via alternatieve wegen naar het volgende doel on route.
In het vervolg wordt de toeristische informatie voor KNI10 sterk ingekort weer gegeven.

Naast de dagelijkse etappes, reisschema en toeristische reisinformatie levert BiketheBest ook voor de routes geschikte GPS navigatie (Garmin & Tom Tom).
Dag 1:NL/BE->vlucht Noord-Italië (motortransport uitgevoerd)
Istrië motorreizen Istrië motorreizen
Dag 2: Treviso–karstplateau-Miramare-Trieste

De kustroute van Duino naar de 22 km ten zuid- oosten gelegen Trieste (1) is de mooiste rit langs de Italiaanse Adriatische kust. Aan de kust kunt u genieten van drie Istrië motorreizen oude kastelen en de prachtige uitzichten. Een groot park omringd door terrassen en doorkruist van wandelpaden hebben Duino en Miramare Kasteel te bieden.

Een motorfietsreis door de landschap van het karstplateau boven Trieste wordt ten zeerste aanbevolen. Een reis naar Monrupio en het panoramische uitzicht is in elk geval de moeite waard.Istrië motorreizen Onderweg passeert men vele grotten en monolithische kalksteen toren, de Obelisk van Opicina, de grootste toeristische grot ter wereld de Giant Cave en het heiligdom van Monte Grisa. De oude stad van Trieste bestaat slechts uit een klein aantal smalle straatjes en smalle doorgangen. Maar Istrië motorreizende oude stad is mooi en vrij goed gerenoveerd in de afgelopen jaren. Cafeetjes, terrasjes en restaurant bieden alles wat men naar een innoverend dag op de motor nodig heeft.Dag 3 : Trieste – Buzet – Novigrad – Porec

Na een bochtige rit langs de binnenlandse Istrië motorreizenwegen van Slovenië is het eerste station de ‘City of Truffels’. Maar Buzet (2) is wereldwijd niet alleen vanwege de heerlijke knollen bekend.
Het gebied om Poreč (8) wordt
Istrië motorreizen ook de Riviera van Istrië genoemd. Gemeten aan het aantal bezoekers uit de hele wereld is het de belangrijkste vakantieplaats in dit vakantiegebied van Kroatië.

Dag 4: Porec – Rovinj – Pula

Vrsar (9) is een kleine stad met slechts Istrië motorreizen 1.700 inwoners die zijn karakter als een mediterraan vissersdorp tot vandaag heeft kunnen bewaren. Vrsar staat ook bekend als “stad van marmer”, omdat in een park in de buurt indrukwekkende marmeren sculpturen van de beeldhouwer Dusan Dzamonjas zijn. De verdere route van deze Istrie mototreizen naar het zuiden gaat langs de Limfjord (10). Het is een 10 km lange Karstvallei diens rivier hier eindigt en zich met het zeewater vermengt.Het dagdoel Pula (14) heeft nog wat bezienswaardigheden zoals historische stadhuis, fort, tempel van Augustus, markthal, Poort van Hercules etc. te bieden. Van Fazana (13) komt men van zelf langs het geweldige Amfitheater.

Dag 5: Pula – Rabac – Opatija

Premantura (14.2.) is een pittoresk stadje 12 km ten zuidoosten van Pula (14). De zee is nergens anders zo blauw en zuiver en de kleuren zo intensief als op deze plek in Istrië. Premantura, een dorp in het uiterste zuiden van Istrië. Istrië motorreizen

Labin (16) is de geheime cultuur hoofdstad van Istrië. De beroemdste schilder en beeldhouwer zijn afkomstig uit deze regio. Niet verre van Labin ligt Dubrova met een sculpturenpark – een forma viva in de open lucht met meer dan 70 sculpturen uit diverse soorten steen gehouwen.


vervolg dag 5: Pula – Rabac – Opatija

De glamourreuze badplaats Opatija (19) heeft vele beroemde hotels waar met name in het K&K-tijdperkIstrië motorreizen de high society verkeerde. Een aanbevolen bezoek of zelf overnachting in het “Millennium Opatija” met zijn 5 sterren hotel, café, restaurant met terras aan zee laat de glamour van vroeger tijdperken raden. Op Istrie motorreizen zal men van het fantastisch ouderwetse interieur zeker versteld staan.

Dag 6 :Opatija – Cres – Mali Losinj

Vandaag gaat het via de kustweg Istrië motorreizen terug naar Brestova en met de veerboot naar het bergachtige eiland Cres. Op de super uitgebouwde kronkelende weg rijd men met veel plezier de 13 km in de bergwereld van Cres. Daarna gaat het wat rustiger op een zijweg in de Tramuntana (“Achter de bergen”) naar de gieren van Beli(20). Door een Istrië motorreizen draaibrug is het eiland Cres, in het zuidelijke deel in de plaats Osor, aangesloten op het eiland Lošinj. Een bezoek aan Lubenice en dan bereikt men op “het circuit van de inheemse motorrijder” de twee stadjes Mali Lošinj en Veli Lošinj (28).


Dag 7: Lošinj – Cres – Krk

De havens van de twee stadjes zijn omringd van de mooie gevels van steen paleizen en diensIstrië motorreizen parken met exotische vegetatie. Vertrek uit Mali of Veli Losnij omtrent 9.00 uur om nog de omgeving verder te verkennen en om voldoende tijd te hebben het veerboot van Jadrolinija in Merag (Cres) om 12:00 uur te bereiken.

Na amper een uur vaartijd wordt Valbiska op het eiland Krk Istrië motorreizen en kort daarna daarna de Stad Krk (29) zelf bereikt. Its verder in het uiterste zuiden van het eiland is de meest populaire plek voor toeristen op het eiland Krk – Baska (30). Hoog boven van de kerk Sveta Lucija heeft met een prachtige uitzicht over Baska, het baai en de kale bergen. Daarna is echt leuk door het oude deel van de stad naar het hotel aan de lange zandstrand te rijden.

Dag 8: Krk-rondje

Vrbnik (31) is de grootste stad op het eiland Krk aan deze kust. Het dorp is gebouwd op een klif.Malinska & Njivice (32) zijnIstrië motorreizen samen met de stad Krk de meest “levendige” plaatsen op het eiland Krk. Omisalj (33) is de plaats die het dichst bij de Istrië motorreizen dichst bij de brug tussen het eiland Krk en het vasteland ligt. Op een wandeling door het oude stadje heb je een mooi uitzicht op Rijeka.

Dag 9: Krk-Rijeka-Treviso

Rijeka (34) is de derde grootste stad na Zagreb en Split en wordt algemeenIstrië motorreizenbeschouwd als de belangrijkste stad van het land Kvarner. Rijeka is niet alleen een industriële en commerciële metropool, maar ook een universiteitsstad en cultureel centrum.
Van Rijeka naar Treviso rijdend komen drie hoofd- routes in aanmerking. De keuze is waarschijnlijk mede afhankelijk van de seizoen, weersomstandigheden en via welke snelwegen of binnenlandse wegen men liefs de terugreis wil doen.


Dag 10: Vlucht Treviso -> NL/BE
image0101
Overige informatie
Inclusief Exclusief
 • 10, 13, 14 of 17 verzorgde reisdagen
  voor jaargetijde na wens,
 • overnachtingen in 3-4 sterren hotel,
  met veilig parkeren, liefs zwembad en ontbijt,
 • retourtransport motor van thuis naar Noord-Italië,
 • retourticket vliegtuig Treviso (Venice),
  of alternatieve vliegveld
 • roadbook met geplande rij- en sightseeingtijden,
 • geselcteerde toeristische reisinformatie voor sightseeing,
 • Garmin & Tom Tom GPS route,
 • ondersteuning bij eventuele huur van motor,
 • garantievoucher(calamiteitenfonds).
 • kosten voor een reis- en annuleringsverzekering,
 • kosten transport verzekering motor (4 ‰ dagwaarde),
 • externe reservering- en kredietkaartkosten,
 • eventuele kosten voor omboeking,
 • heen- en terugreis woonplaats–vliegveld,
 • repatriëring reizigers en/of motor,
 • brandstof, maaltijden, consumpties en entree,
 • motorhuur, vervangend motor, reparatie motor,
 • eventuele maut-, vignette-kosten,
 • 2,5 of 7 passages Cres, Zadar, Pasman, Ugljan, Pag, Rab en Krk: ca. euro 55 per duo en motor
 • vervoer van en naar het vliegveld.
Opties Prijzen
 • vrije keuze van vertrekdatum,
 • aanpassing reisduur (korter of langer dan aangegeven reisdagen),
 • upgrading van 3 naar 4 sterren verblijf,
 • upgrading van ontbijt naar half- of volpension,
 • upgrading vliegticket naar economy class met meer beenvrijheid of naar business class,
 • individuele aanpassing reisroute,
 • boeking als groepsreis (met of zonder gids).


  terug naar begin route
 • De prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijssituatie. Afhankelijk van de boekingsdatum bepalen de aanbieders van vliegtickets, motor- transporteurs en hotels hun seizoensgebonden prijzen. Daarom hebben de scherp gecalculeerde pakketreizen van bikethebest een indicatief karaker.
 • duo-biker 2 pk, pp vanaf………€ 825
 • single biker 1 pk vanaf……. € 1.125
 • Vraag een actuele offerte!


  Nog een schitterende Kroatie motortoer!

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This