Dalmatie Krka en Plitvice

BiketheBest
Istrië & Kvarner
Dalmatië met
Plitvice & Krka

va. € 1.850 voor duo-bikers
va. € 2.200 voor single-bikers
prijzen per persoon

Cruisen door Istrië, Kvarner eilanden, Dalmatië met Plitvice meren en Krka

16 reisdagen combinatie
-motorreis met motortransport,
vlucht & gebruik veerboten

Dalmatie Krka en Plitvice Dalmatie Krka en Plitvice
Istrië & Kvarner,Dalmatië Plitvice & Krka (KDKP17)

Deze combinatie motorreis van BikeTheBest Dalmatie Krka en Plitvice (KDKP17) over de noordelijke eilanden van Kroatie verloopt voor dag 1 tot dag 7 net zo als beschreven in de 12 dagse bikethebest route KND13. Op dag 8 wordt van Zadar naar het eiland Ugljan overgezet en via een brug het eiland Pasman bereikt. Daar wordt het veerboot naar Biograd genomen en vervolgens naar Trogir gereden.
Dalmatie Krka en PlitviceDalmatie Krka en Plitvice

Schema dagelijkse route (KDKP17)
Dag 1-7: NL/BE->vlucht Noord-Italië-Istrië-Cres-Losinj-Zadar

Dag 8:Zadar – Trogir

Direct aan de overkant van Zadar is het meest bevolkte eiland aan de Kroatische kust gelegen. Ugljan heeft een breedte van slechts vier kilometer en is ongeveerDalmatie Krka en Plitvice 78 km lang. Vanaf de haven van Preko wordt het noordelijk gelegen toeristische stadje Ugljan bezocht.
Dan gaat de reis zuidwaarts voorbij aan Preko via Kali naar Kukljica. Na het passeren van een brug die de beide eilanden met elkaar verbindt gaat verder over het eiland Pasman naar Tkon.
Dalmatie Krka en PlitviceMet een veerboot wordt in Biograd het vaste land bereikt. Vodice ligt op 60 km van Zadar en staat alom bekend om zijn smalle straatjes. Maar 13 km verder op is Sibenik met zijn bezienswaardigheden gelegen. Volgende stationen zijn Primosten, Rogoznica en Trogir.

Tussen Sibenik en Trogir zijn er drie zeer verschillende routes om te kiezen. Primosten is een toeristisch stadje dat 28 km ten zuiden van Šibenik op een schiereilandje liegt dat men te voet op een Dalmatie Krka en Plitvicefantastisch mooie promenade omronden kan. De meest zuidelijk toeristische badplaats aan de Riviera van Sibenik is Rogoznica met het zoutmeertje ‘Zmajevo oko’.
De oude binnenstad van Trogir met zijn vele smalle straatjes is op een eiland gelegen. Trogir zorgt voor een mediterrane flair door de nauwe ligging van kerken, Dalmatie Krka en Plitvice paleizen en herenhuizen, romaanse en gotische ramen, smalle straatjes en zonnige binnenplaatsen, poorten en trappen, die van kalksteen gemaakt zijn. Veel kleine winkels, stamcafés en restaurants in de oude gebouwen nodigen uit om na een indrukwekkende dag tot rust te komen.

Dag 9:Trogir-Knin-Skrandinskibuk-Sibenik

De rit naar de Krka Natuurpark begint via de Dalmatie Krka en PlitviceMalacka Pass die vanuit Kastella (tussen Trogir enSplit) prachtig te rijden is.
De stad Drniš is niet alleen door zijn bekroonde ham bekend maar ook vanwege zijn ligging boven de afgrond van de Canyon Čikola.

Ten oosten van Knin ontstaat de rivier Krka bij het kleineDalmatie Krka en Plitvice dorp Kovacic. Wat is de bron van de rivier Krka zo interessant en uniek maakt is het feit dat hij direct onder de waterval Topoljski buk ligt. De belangrijkste attractie van het stadje Knin is een formidabele vestigingsruïne op de heuvel Spas Dalmatie Krka en Plitvicezo 100 meter boven de stad. Vanaf hier heeft men een prachtig uitzicht over Knin, de bergen en de waterval Topoljski buk bij de bron van de rivier Krka.

Op weg naar de Nationaal Park “Krka” kan men aan de tot 170 meter diepe Canyon van de Čikola zijn “benen strekken”.Dalmatie Krka en PlitviceHet park Krka omvat de rivier Krka en als hoofd- attractie zeven watervallen en twee klooster. De mooiste is de Skradinski Buk die over een lengte van 800 meter met 17 treden in de afgrond valt.
Na een bezoek aan dit natuur- wonder bieden de cafes in Sibenik en het hotel gelegenheid tot ontspanning.Dag 10:Sibenik – Krka – Skradin
Dalmatie Krka en Plitvice
Deze dag staat helemaal in het teken van de natuurpark Krka. Visovacko Jezero is het grootste meer in het park en heeft twee watervallen. Het meer is ook interessant vanwege het klooster op Vesovac eiland, een van de belangrijkste attracties van het Krka park.

Naast de indrukwekkende watervallen van Dalmatie Krka en Plitvicede Krka ziet men ook de “holle Kerk”, het klooster “Sveti Arhandel” en restanten van een Romeins militair kamp.
Vanuit het toeristenstadje Skradin kan men ook een bootstocht door het Nationaal Park Krka doen.

In plaats van in Skradin te overnachten kan men een tweede avond uitgangsleven en een nacht slapen in het 16 km verder op gelegen Šibenik overwegen.


Dag 11:Skradin-Zrmanja-Pag-Plitvice

Vanuit de omgeving van Krka gaat het in richting van het eiland Pag door het gebied Bukovica. Dit gebied Dalmatie Krka en Plitvicedoorkruist men het snelste op de snelweg A1. Interessanter zijn echter de verder in het noorden bevindelijke wegen waar men nog een glimp van de Canyon Zrmanja te zien krijgt. Op weg daarna ligt Kastel Zegarski en Obrovac.

De bron van de Zrmanja ligt in de karstbergen ten noorden van Knin en stroomt naar 69 km door het binnenmeer Novigradsko bij Novigrad in deDalmatie Krka en PlitviceMiddel- landse Zee. Een magnifiek uitzicht op deze indrukwekkende natuur heeft men van de zuidelijke rand van het hoog- plateau van het Velebit-gebergte.

De Zrmanja canyon behoort tot de Paklenica National Park en is vooral populair bij de Karl May fans, want hier zijn enkele locaties waar de Winnetou films opgenomen.Dalmatie Krka en PlitviceVandaag is de rivier ook een paradijs voor kano-toeristen en wandelaars. Op deze route kunnen ook de Maslenica-brug en de plaatsjes Novigrad en Posedarje bezocht worden.

Posedarje is klein, rustig, sympathiek plaatsje. Dalmatie Krka en PlitviceOp weg naar Novigrad is een kleine kerk op een eiland in het Novigradsko Meer. Novigrad is gelegen in een kleine fjordachtige baai. Te zien isDalmatie Krka en Plitvicede complete mooie oude stad. De huizen gaan de tegenoverliggende helling van de baai tot aan de vestiging omhoog.

Het verdere verloop van de reis is na te lezen in de beschrijving van de 14 reisdagen van de bikethebestcombinatie-motorreis KNDP14 voor dag 8.

Dag 12-13:Plitvice en Plitvice-Rab

Het verloop van de reis voor dag 12 en 13 is te lezen in de beschrijving van de 13 Dalmatie Krka en Plitvicereisdagen van de bikethebestcombinatie-motorreis KNDP14 voor dag 9 en dag 10.
Zie routebeschrijving KNDP14 (dag 9-10):Dag 12-16: Rab, Krk, Rijeka, Trieste, Vlucht Treviso -> NL/BE
Het verdere verloop van de reis is te lezen in de beschrijving voor de 14 reisdagen van de bikethebestcombinatie-motorreis KDNP14 voor dag 9 t/m dag 13. Zie routebeschrijving KDNP14 (dag 9 – 13):

Dag 12 Plitvice

Dag 13 Plitvicka-Sveti Juraj-Rab

Dag 14 Rab-Krk-Baska

Dag 15 Krk-Rijeka-Karstgebied Trieste

Dag 16 Trieste-Treviso vlucht -> NL/BE

Dalmatie Krka en Plitvice

Overige informatie
Inclusief Exclusief
 • 16 verzorgde reisdagen
  voor jaargetijde na wens,
 • overnachtingen in 3-4 sterren hotel,
  met veilig parkeren, liefs zwembad en ontbijt,
 • retourtransport motor van thuis naar Noord-Italië,
 • retourticket vliegtuig Treviso (Venice),
  of alternatieve vliegveld
 • roadbook met geplande rij- en sightseeingtijden,
 • geselcteerde toeristische reisinformatie voor sightseeing,
 • Garmin & Tom Tom GPS route,
 • ondersteuning bij eventuele huur van motor,
 • garantievoucher(calamiteitenfonds).
 • kosten voor een reis- en annuleringsverzekering,
 • kosten transport verzekering motor (4 ‰ dagwaarde),
 • externe reservering- en kredietkaartkosten,
 • eventuele kosten voor omboeking,
 • heen- en terugreis woonplaats–vliegveld,
 • repatriëring reizigers en/of motor,
 • brandstof, maaltijden, consumpties en entree,
 • motorhuur, vervangend motor, reparatie motor,
 • eventuele maut-, vignette-kosten,
 • 7 passages Cres, Zadar, Pasman, Ugljan, Pag, Rab en Krk: ca. euro 55 per duo en motor
 • vervoer van en naar het vliegveld.
Opties Prijzen
 • vrije keuze van vertrekdatum,
 • aanpassing reisduur (korter of langer dan aangegeven reisdagen),
 • upgrading van 3 naar 4 sterren verblijf,
 • upgrading van ontbijt naar half- of volpension,
 • upgrading vliegticket naar economy class met meer beenvrijheid of naar business class,
 • individuele aanpassing reisroute,
 • boeking als groepsreis (met of zonder gids).


  terug naar begin route
 • De prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijssituatie. Afhankelijk van de boekingsdatum bepalen de aanbieders van vliegtickets, motor- transporteurs en hotels hun seizoensgebonden prijzen. Daarom hebben de scherp gecalcu-leerde pakketreizen van bikethebest een indicatief karaker.
 • duo-biker 2 pk, pp vanaf….€ 1.850
 • single biker 1 pk vanaf……. € 2.200
 • Vraag een actuele offerte!


  Nog een schitterende Kroatië motortoer!

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This