Emilia Romagna

motorreizen met bikethebest
No highways but scenic byways: wereldwijd
Italië motorreizen per vliegtuig en vervoer
van eigen motor met vrachtauto naar Emilia Romagna.

bikethebest heeft zich als inter- nationale aanbieder van begeleide en zelfstandig uitgevoerdeEu motorreizen motortoeren gespeciali- seerd in reisarrangemen- ten met sightseeingacti-viteiten en veilige motor- transport op maat met vrachtwagen voor diverse EU-landen.


bikethebest hecht veel waarde aan een goede voorbereiding en veilige verloop Eu motorreizenvan een individuele reis of groepsreis. Advisering be- hoort daarom bij de samen- stelling van het individuele roadbook en de uitwisseling van reiservaringen van zelfsprekend tot onze servicediensten.
In een vogelvlucht Terra di Motori:
Emilia Romagna, regio Lucca & Lunigiana
Terra di Motori is een 9 daagse Italië rondreis door Emilia Romagna en aangrenzende provincies met vlucht en transport. bikethebest heeft een route uitge- zet door de regio het vlakke en bergachtige deel van de hele provincie. Emilia Romagna rondreis [expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]
Het is een uitdagende toer door een zeer afwisselende landschap met vele heuvels, talloze bergpassen, mooie bosgebieden, golfende graanvelden en aantrekkelijke wijngaarden. Maar er worden ook de Adriatische kust met de bekende zeer badplaatsen en hun mooie zandstranden bezocht. In Emilia Romagna zijn vele stadjes met hun erg imposante vesting-werken gelegen. Kastelen, forten, wacht-torens en versterkte stadjes markeren het hele landschap op de rondreis. Echte uitblinkers van het cultureel Emilianse erfgoed zijn de vele paleizen, klooster en kerken van de historische steden langs de Via Emilia.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]
Het culturele Unescoerfgoed van ge- bouwen wisselt af met een combinatie van natuurparken en karstgebergten. Uiteraard is ook tijd ingepland voor de bezichtiging van de commerciële en private verzamelingen van de beroemde auto- en motormerken in het motor vallei Emilia Romagna. De rijvaardigheid van de toeristische motorrijder met culturele ambities wordt Emilia Romagna rondreis
[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]op de bochtenrijke wegen in het berg- achtige landschap en in de grote vlaktes volledig opgeëist. bikethebest heeft voor de cultureel geïnteresseerde toerrijder in Emilia Romagna negen dagroutes voor de toermotor uitgewerkt. Op deze motor- rondreis worden vele facetten van het afwisselende landschap verkend. Tijdens deze reisdagen gaat de route bewust over binnenwegen naar natuurparken, interessante steden en badplaatsen. Daarbij gaat om het motorrijden en de rijvaardigheid. Wel wordt er rekening gehouden met voldoende rij- en rusttijd waardoor ook aan bezichtigingen en re- creatie voldaan kan worden.
(hier daginformatie sluiten)[/expand]

Emilia Romagna: Terra di Motori toegelicht
De Emilia Romagna heeft voor iedereen echt iets te bieden – tenzij men heeft “prosciutto sugli occhi”,
[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]

 • ham op de ogen zoals de Emilianen zeggen. Beroemde stranden liggen aan de 130 km lange Adriatische kust, zoals Rimini, Cervia en Riccione Emilia Romagna motorreizenCattolica. Ook zijn er Spa’s en thermale baden in de verschillende plaatsen van het kustgebied. Maar Emilia Romagna is slechts voor de helft een vlak land. De andere helft behoort tot de bergketen van de Apennijnen. De Apennijnen is met zijn dicht beboste heuvels en valleien, de erosiedalen en kale bergpieken uitstekend geschikt voor motorrijders. Onvervalst zonder deEmilia Romagna motorreizen toeristische drukte en soms een beetje slaperig presenteren zich deze landelijke berggebieden, ter- wijl in de grote steden van de Po-vlakte het leven pulseert.
 • Gelijk parels geregen tot ketting zijn langs de oude Romeinse weg ‘Via Emilia’ in afstanden van 20 km beroemde steden: Piacenza, Fidenza, Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Imola, Forlì, Cesena, Rimini.Emilia Romagna motorreizenCultuur en historie ontmoeten elkaar in deze steden bij elke stap. Dat brengen eveneens de vele kastelen en paleizen langs de oude pelgrimsroute via Francigena in het voormalige hertogdom Parma en Piacenza ter uitdrukking.
 • De Emilia Romagna heeft naar de Lombardij en het Aostadal het derde hoogste inkomen per persoon in Italië, een zevende van de Italiaanse wijnproductie, wereldwijde begeerde Emilia Romagna motorreizenkeramiek– en tegelproducten, mode- en auto- productie. Maar ook voedselreuzen zoals Barilla en Parmalat beïn- vloeden de economische prestaties van de provincie. Specialiteiten zoals Parmigiano Reggiano, Mortadella, Parma ham, Aceto Balsamico di Modena, Culatello, Emilia Romagna motorreizenen Tortellini zijn thuis tussen de rivier de Po, de Adriatische zee en de Apennijnen. Tortellini zo wordt beweerd is een “lus van de liefde”. Uitgevonden door een chefkok die geobsedeerd was door de liefde met de vrouw van zijn baas. Naar verluid heeft hij de tortellini naar na de navel van deze vrouw gevormd.
  (hier daginformatie sluiten)[/expand]
De Emilian is naar verluidt de Japanse van Italië: niets kan hem/haar stoppen, ze zijn onvermoeibaar.
[expand title=” (Lees verder…)” swaptitle=” ” targpos=”inline” trigclass=”noarrow”]

 • Als de Italiaan iets nodig heeft, dan wordt het in Emilia Romagna ge- maakt.Zelfs na een van de veleEmilia Romagna motorreizen aard- bevingen en aard- verschuivingen worden de stenen ijverig verzameld en de dorpen en wegen vernieuwd.
 • Misschien een oorzaak voor het ontstaan van de motor vallei met de bekende auto- en motormerken zoals Emilia Romagna motorreizenedele Ferrari, Lamborghini, Maserati, Ducati en Moto Morini. Mede daardoor kan men vandaag als motorrijder van een uitstekend verzorgd wegennetwerk volop genieten.
 • Het landschap van Emilia Romagna is nooit saai als men zich tenminste door alle negen regio’s beweegt.Emilia Romagna motorreizen Tenzij men niet alleen tussen de populieren op de Po-vlakte wil rijden en de ‘gezonde geur’ inademt, die doet denken aan Brabant. Dit centrum van varkens- fokkerijen in Italië levert de basis voor de wereldberoemde lekkere Salame Felino, Mortadella, Zampone, Prosciutto di Parma of Culatello.
 • Tenzij men ook in het verlaten achter- land van de Apennijnen rijdt. Er zijnEmilia Romagna motorreizen talloze passen via die deze natuur- lijke barrière tus- sen de provincies Emilia Romagna en Toscane kunnen overwonnen worden. Over tien van deze door- gangen tot wordt tot een hoogte van 1255 meter in de regio LunigianaEmilia Romagna motorreizen gereden. Lunigiana omvat het zuide- lijke deel van het gewest Ligurië, het noordelijk deel van de Toscane met de gewesten Cinque Terre, Garfagnana, Valle de Serchio, Versilia en Lucca. Door de natuurlijke barrière van de bergen is het een van de meest regenachtige gebieden in Italië en daardoor sterk Emilia Romagna motorreizen bebost met eet- kastanje, eiken en dennenbomen. De combiantie regen en instabiliteit van de bovenste aard- lagen na het einde van de laatste ijstijd veroorzaakt vaak vervelende aardverschuivingen. Gevolg zijn omleidingen die de rijpret nauwelijks kunnen bederven.
  (hier daginformatie sluiten)[/expand]

Emilia Romagna rondreis in detail
De Emilia Romagna biedt de perfecte mix voor een succesvol motortour-vakantie met bikethebest.
Het toeristisch spectrum van deze regio strekt zich uit van de inte- ressante culturele steden zoals
btb
Bologna en Ravenna, tot de eenzame heuvels van de mooie Apennijnen en de beroemde zandstranden van de Adriatische Zee. De route van bikethebest verbindt op geselecteerde wegen in een 1.500 kilometer rondreis langs de mooiste en meest interessante plaatsen en landschappen tussen de Po-delta en de bergwereld van de Apennijnen.
Veel toerrijders combineren het reizen in de heuvels met een bezoek aan het ministaat van San Marino met een rustdag op het strand. De historisch Via Emilia No. 9 tussen Emilia RomagnamotorreizenPiacenza en Rimini verdeelt de regio in twee helften. Het vlakke, typisch Italiaanse noordelijk deel met zijn kunststeden zoals Ravenna en Ferrara.

Het bergachtige zuidelijke heuvel- achtig tot bergachtig deel van de Apennijnen met zijn oneindige bochtige wegen. Het verloop van deze motortour door de Emilia Romagna heeft bikethebest vanuit de gemakkelijk met vliegtuig te bereiken steden Pisa (of Bergamo) geplant. Hier wordt de eigen motor opgehaald en weer ingeleverd. De in eerste instantie voor negen motorreisdagen gepland route kan met een tocht door Ligurië en Cinque Terre of Toscane uitgebreid worden.
[9 reisdagen, 8 overnachtingen en veilig

Emilia Romagna motorreizen
vrachtauto- en vliegtuigvervoer]
De routes van dag tot dag
dag 1: Aankomst in Pisa (of Bergamo) en overname van de motor. Een eerste kennismaking met de bezienswaardigheden van Pisa. Een korte trip door de provincie Toscane naar Lucca aan de voet van de Apennijnen. Emilia Romagna motorreizen
dag 2: Door de streek Lucca via het alpine Abetone gaat de reis over bochtige wegen door de bergachtige regio van Bologna en Ravenna met hun landschappelijke attracties naar Casola Valenio. Emilia Romagna motorreizen
dag 3: De ontdekkingsreis in de vlakte van de streek Forli Cesena eindigt na een bezoek aan Riolo Terme, Faenza, Veruchio en de ministaat San Marino in de badplaats Rimini. Emilia Romagna motorreizen
dag 4: Na het bezoek aan het historisch motormuseum in Rimini gaat het langs de kust naar Ravenna. Op weg naar Bologna wordt een stop ingelast bij de autodromo Imola en in Docca met zijn kleurige muurschilderijen. Emilia Romagna motorreizen

dag 5: In het levendigeBologna begint deze dag van imposante tentoon-stellingen in het motor- vallei: Ducati motor, Lamborghini en Ferrari. Alleen op de korte wegen tussen de musea en Spilamberto, Formigine, Sassuolo en Modena kunnen de indrukken gecompenseerd worden.
Emilia Romagna motorreizen
dag 6: Van Modena noord- waarts naar het Piccolo Museo della Moto in Guastall. Na de middag in Parma volgt een leuke rit via Salsomaggiore en Castell’Arquato naar Piacenza aan het westelijke einde van de Emilia. Emilia Romagna motorreizen
dag 7: Door het heerlijke rivierdal van de Ceno en Taro wordt via Portesmoli de regio Lunigiana bereikt. Het is een spectaculaire rit door de vlakte van de Po-delta over vier passen door het weelderig begroeide berglandschap Garfagnana. Emilia Romagna motorreizen
dag 8: Oostwaarts wordt nog eens over vier passen gereden. Talloze pittoreske bergdorpen zoals Castelnuovo ne Monti met zijn spectaculair felsplateau Pietra di Bismantova vragen om een stop. Uiteindelijk wordt in Castiglione di Garfagnana station gemaakt. Emilia Romagna motorreizen

dag 9: Een “halve rustdag” of toch nog een laatste uitdagende rit over de Passo delle Radici (1529 m) om via Castelnuovo en Barga naar Pisa te komen. Daar wordt de motor inge- leverd om in de namiddag- uren met het vliegtuig te vertrekken.

Emilia Romagna motorreizen
Overige informatie
Inclusief Exclusief
 • 9 verzorgde reisdagen voor jaargetijde na wens,
 • 8 overnachtingen in 3-4 sterren hotel, pension of B&ampB met ontbijt,
 • retourtransport motor van huis naar Pisa,
 • retourticket vliegtuig Pisa,
 • roadbook met geplande rij- en sightseeingtijden,
 • geselcteerde toeristische reisinformatie voor sightseeing,
 • Garmin & Tom Tom GPS route,
 • ondersteuning bij eventuele huur van motor,
 • garantievoucher(calamiteitenfonds).
 • reis- en annuleringsverzekering,
 • kosten transport verzekering motor (4‰ dagwaarde),
 • uitgewezen externe reservering- en kredietkaartkosten,
 • eventuele kosten voor omboeking,
 • heen- en terugreis woonplaats–vliegveld,
 • repatriëring reizigers en/of motor,
 • brandstof, maaltijden, consumpties en entreegelden,
 • motorhuur, vervangend motor, reparatie motor,
 • eventuele maut-, vignette-kosten,
 • vervoer van en naar het vliegveld.
Opties Prijzen
 • vrije keuze van vertrekdatum,
 • aanpassing reisduur (korter of langer dan aangegeven reisdagen),
 • upgrading van 3 naar 4 sterren verblijf,
 • upgrading van ontbijt naar half- of volpension,
 • upgrading vliegticket naar economy class met meer beenvrijheid of naar business class,
 • individuele aanpassing reisroute,
 • boeking als groepsreis (met of zonder gids).


  terug naar begin route
 • De prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijssituatie. Afhankelijk van de boekingsdatum bepalen de aanbieders van vliegtickets, motor- transporteurs en hotels hun seizoensgebonden prijzen. Daarom hebben de scherp gecalculeerde pakketreizen van bikethebest een indicatief karaker.

 • duo-biker 2 pk, pp vanaf….€ 1.100
 • single biker 1 pk vanaf……. € 1.800
 • Vraag een actuele offerte!  Nog een schitterende Italië toer!

Vraag een offerte

Als je deze motoreis bevalt dan vraag om een vrijblijvend offerte!

Wij zullen jouw droomreis op maat leveren!

Bedankt voor je aanvraag! Wij zullen spoedig reageren.

Share This