Alternatieve route: Las Vegas Autumn dag 5

dag

datum

dag

route

mijl

tijd

hotel

5

22-10-08

wo

Laughlin –route66-Kingman –I93 –I89- Prescott- Jerome- Montezuma - Oak Creek - Sedona

265

6,5

La Quinta Inn Sedona Village Of Oak Creek ,6176 Highway 179, Sedona

Van Laughlin kan men Kingman op de snelste weg via de 68 bereiken. Maar interessanter is het een stuk de oude route 66 te volgen. Van Kingman naar Needels zijn het nu op I-40 (64mijl/1:00). Maar vroeger was achter Kingman een van de moeilijkste trajecten van de Route 66.
Van Laughlin gaat het eerst op de 95 naar Bulhead City en dan verder via de Siver Creek road (155, 10) in richting Oatman. Voor Oatman start de Oatman Street is een smal, bochtige en meest ook nog slecht onderhouden weg naar de 1100m hogen Sitgreaves Pass. Zestig jaar geleden hebben het veel van de oude voertuigen op deze achterban van een weg begeven. Die kon door velen alleen in de achteruit gepasseerd worden. Cool Springs is alleen nog een ghosttown. Tot aan de grenzen van de stad Kingman reikt het woestijn met cactussen en Joshua bomen en in de achtergrond zijn altijd de Black Mountains te zien.
Volgt men vanaf de splitsing 155/153 de de Oatman-Topock Hwy (1530 in richting zuiden komt men naar Oatman aan de splitsing van de Route 66 in richting Golden Shores en Topock ( I-40 ) (66mijl/2.0uur). Topock liegt weer aan de Hwy. Deze rit op de oude r66 door de woestijn is in de zomer vreeslijk heet.

 

Naar ca. 23 mijlen gaat het in richting zuiden op de Joshua Tree Parkway ( 93 ) door een woestijngebied met vele Joshua bomen. Deze woestijn wordt nog eenzamer als men voor de 96 in richting Bagdad kiest. Vele motorrijder kiezen deze route om te kunnen vertellen dat ze in Bagdad gewezen zijn. Maar in feite gaat het om het rijden en dat kan men op dit traject uitstekend.

In plaats naar het oosten af te beugen kan men ook verder op de 93 en dan verder over de kronkelende 89 naar Prescott en verder via Jerome in het Verde valley rijden. Dit is de westelijkste punt van de General Crook trail, de Generaal die de locale Indianen in reservaten in andere delen van de VS verplaatst heeft. Bezienwardigheden zijn verder op Montezuma's castle, as well as
Cliff Castle Casino. Ook is er een treintraject waar enthousiaten met de Verde Valley railroad prachtige ritten kunnen maken.

De klap op de vuurpijl is natuurlijk de rit vai de Red Rock Scenic Road (179) in richting Sedona. As you come to an abrupt 90 degree turn in the road, you will see
Tlaquepaque on the left and a Mystical shop on the right.  I recommend stopping in at tlaquepaque, but don't as me how to say it. Klik hier voor de kaart van de omgeving Sedona.

Terug

route66105 route66_WestOost
R66_I93_I89 Jerome_Sedona